Открийте ни и в

Tехнологии

HP поставя нови граници за дигиталното творчество

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

HP Inc. представи следващото поколение технологични решения за най-креативните професионалисти по света. Компанията добавя силата на своето Z by HP портфолио с високопроизводителни работни станции към характерните за компанията водещи възможности за индустриален печат, които заедно да направят възможна реализация на идеите на творците.

„Днес творческите личности се нуждаят от специализирани инструменти и решения, които да им помогнат да развиват творчеството си, като подобряват производителността и създават съдържание, където и когато вдъхновението ги обземе“, коментира Асен Георгиев, изпълнителен директор на HP Inc. в България. „Вслушваме се в нуждите на творците и инвестираме в иновации, които правят по-лесна възможността да развихрят творческата си страна. Благодарение на най-мощния хардуер, богат на характеристики софтуер и услуги като иновативни програми за творци, HP преоткрива начина, по който светът твори.“

Z by HP променя начина, по който светът твори

Новото Z by HP портфолио, включва преносимите ZBook настолни станции като мощните HP Z2 Mini или HP Z8, както и награждаваните HP DreamColor дисплеи. Тези продукти доставят мощна производителност, гъвкавост и сигурност, от която днешните творчески професионалисти се нуждаят, за да предложат най-доброто от себе си. HP ZBook Studio, HP ZBook Studio x360, HP ZBook 15 и HP ZBook 17 са подобрени с по-висока мощност на процесора, иновативни свойства за сигурност и ярки дисплеи. Производителността е усъвършенствана с 6-ядрени Intel® Core™ i9 процесори, които ще позволят на креативните личности да се справя с тежките работни процеси като видео обработката и 3D реднване. Подобряването на паметта до 32 GB (с възможност за допълнително разширяване до 128 GB в зависимост от модела1) позволява на потребителите да работят по-бързо с големи количества данни. Новата характеристика за сигурността RAID 1 дава на потребителите възможност за създаване на имидж на хард диска, предоставяйки им спокойствието, че винаги разполагат с бекъп копия на своите ценни данни. Двата модела HP ZBook Studio и Studio x360 предлагат също така и подобрена графична производителност за безупречното рендване и обработка, благодарение на NVIDIA® Quadro® графична карта.

С HP ZBook Studio x360 – най-мощният хибрид в света2, с който потребителите могат да пресъздадат творческия процес с комфорта на преносим компютър и удобствата на таблет. Характеристиките на HP ZBook Studio x360 включват нов опционален тъчскрийн без отблясъци, който позволява на потребителите да работят на открито или на места с ярко осветление, благодарение на подобрения с последно поколение Corning® Gorilla® Glass. Внушителният HP DreamColor без отблясъци поддържа 100% Adobe RGB и 600 нита яркост. Той е 20% по-ярък от този на Apple MacBook Pro 15-инчов Retina дисплей и 50% по-ярък от Dell XPS UltraSharp 4К дисплей.

снимка: ПР

„С предоставянето на нови HP възможности за Adobe обществото, творците сега могат да избират от нови продукти, които да отговарят на техните дигитални работни процеси“, коментира Браян Ламкин, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър „Дигитални медии“, Adobe. „Комбинацията от Adobe Creative Cloud® и Z by HP хардуер, както и HP печатни решения, ще помогне на нашата общност да постави нови граници на своето творчество.“

Уникално творчество с HP SmartStream Designer

За да освободи творческия потенциал и да направи безкрайни възможностите за потребителите, HP обявява глобален достъп до HP SmartStream Designer for Designers (D4D), добавка към Adobe Illustrator® CC. HP SmartStream D4D e подходящ за „светли“ дизайн решения, които дават възможност на дизайнерите да персонализират всеки проект чрез употребата на текст, цветове, и изображения, които позволяват повече контрол върху творческия процес. В допълнение, характеристиката HP SmartStream Mosaic в софтуера на D4D позволява на дизайнерите да създават файлове, които могат да бъдат обработвани безгранично чрез използването на алгоритми за създаване на безкрайност от уникални резултати в реално време. HP SmartStream D4D сега е наличен за безплатно сваляне като приложение-добавка, както за Mac, така и за PC, на Adobe Exchange.

„HP Digital print предоставя възможност за по-гъвкави и устойчиви решени за печат, тъй като до този момент съществуваше пропаст между концепция и реалното създаване“, коментира Нанси Джейнс, глобален управител за бранд иновации, HP Inc. „С HP SmartStream D4D дизайнерите могат за пръв път да използват изцяло мощността на софтуера Adobe Illustrator CC за създаването на запомнящи се и значими цялостни кампании за световни и местни брандове.“

Цени и наличност

* HP ZBook Studio x360 се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €1,349.

* HP ZBook Studio се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €1,199.

* HP ZBook 17 се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €1,299.

* HP ZBook 15 се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €1,249.

* HP ZBook 15v се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември 2018 с начална цена от €849.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

MIKA

публикувано

на

от

Софтуерът предлага редица иновации за хотелиерския бранш, създавайки безконтактна и по-безопасна среда за техните гости

Българската платформа за дигитализация на заведенията TouchMenu навлезе успешно и в хотелиерския бранш у нас. Софтуерът предлага редица нови възможности за управление на отношенията с гостите на хотелите и може да реши много от проблемите, възникнали заради пандемията от COVID-19. Припомняме, че платформата стартира като дигитално меню за заведения, която позволява на клиентите да си поръчват направо през телефона, както и да откриват подходящо заведение в близост до тях.

„През последните месеци разширихме много функционалността на TouchMenu и си дадохме сметка, че и други малки и средни бизнеси в България имат нужда от подобни технологични решения. Типичен пример са хотелите, които в момента са изправени пред редица предизвикателства. Затова и разработихме много нови функционалности, които улесняват работата на техния персонал и общуването с клиентите, създавайки цялостна безконтактна среда за поръчка на хотелски услуги “ – сподели Тодор Бобев, създател на платформата.

Тя позволява на хотелите да се представят по-добре пред потенциалните си клиенти, да общуват по-лесно с тях, както и да предлагат през него различни услуги – спа процедури, ски оборудване, поръчки от хотелските заведения и други. Тя поддържа също и разплащания с кредитни карти, като те се пренасочват директно по сметката на съответния хотел или ресторант, а TouchMenu не е посредник при транзакциите. Добавена е и опция при поръчка клиентът да избере сумата да се добави към сметката на стаята, наета от него. В близко бъдеще в приложението ще заработи и функционалност за запазване на часове.

За да подпомогне на българския туризъм в настоящия труден момент, софтуерната фирма предлага и зимен пакет. Той позволява на хотелите в зимните ни курорти, които започнат да използват TouchMenu до края на април, да го ползват безплатно за един месец. Целта е през този период те да се уверят в огромните предимства на платформата.

„Желанието ни е да помогнем на българския бизнес в настоящата ситуация и разполагаме с технологични решения за много от техните проблеми. Затова и логично искаме да ги направим много по-достъпни за заведения, хотели и други компании. Можем да спомогнем за създаването в тях на една безконтактна среда, за избягване струпванията на хора, за по-гъвкава комуникация и не на последно място – да им дадем нови канали за продажба“ – посочи още Тодор Бобев.

Основателят на TouchMenu добави още, че платформата може да бъде внедрена и да заработи в нов обект буквално за два работни дни. Междувременно през последните месеци тя е обновила изцяло и своята визия, лого и уебсайт. Променена е и политиката за дистрибуция, а компанията в момента е в процес на набиране на търговски партньори.

Продължете понататък

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 8 часа

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди 8 часа

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди 9 часа

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди 9 часа

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Кинопреди 10 часа

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

Културапреди 12 часа

Как продължава най-скъпият германски сериал досега: Това виждаме в трети сезон на „Вавилон в Берлин“

Музикапреди 13 часа

Olivia Rodrigo постига рекорди с “drivers license”

Музикапреди 14 часа

Hayley Williams продължава редицата си от кавъри на песни

Обществопреди 14 часа

Димитрис Папайоану открива13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц 

Обществопреди един ден

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Горещо