Открийте ни и в

Tехнологии

HP представя Elite Dragonfly

MIKA

публикувано

на

HP представя Elite Dragonfly 26
 • Преносимият премиум компютър от HP придава ново значение на мобилните компютри, със своя лек дизайн под 1 килограм
 • HP представя впечатляващи премиум извити дисплеи, както и аксесоари за офиса и дома

Акценти:

София, 19 септември 2019 — HP Inc. представи HP Elite Dragonfly – ултралек преносим премиум компютър, с общо тегло под един килограм1, създаден да даде повече свобода в работата и личния живот на професионалистите, които са непрекъснато в движение. С впечатляваща дизайнерска изработка, висока мощност и вградена защита, HP Elite Dragonfly поставя началото на нова ера в мобилността.

HP разширява също така и портфолиото си от монитори с представянето на два извити дисплея с ярки и наситени цветове, създадени за модерния офис.

“Персоналният компютър трябва да предоставя свобода, да умее да се адаптира и трансформира, според това къде и каква ще бъде ежедневната работа на

професионалистите“, споделя Ан-Софи Хадберг, ръководител „Персонални системи“ за Европа, Близкия Изток и Африка, HP Inc. „Иновациите на HP дават възможности на бизнеса отвъд стандартните, благодарение на изумително лекия, мощен и силно защитен преносим компютър, с което стартират подготовката на екосистемата за следващото поколение модерни работните места. Предоставяйки на света най-лекия и компактен бизнес хибрид2 и красиво извитите дисплеи, HP показва как технологиите могат да подпомагат новата работна среда още в процеса на нейната еволюция.”

Най-лекият бизнес хибрид в света

Сега бизнес професионалистите трябва да могат да се движат свободно между конферентните зали, офис сгради, летища, докато пътуват или работят в движение. HP Elite Dragonfly е проектиран, за да създава възможност за смело себеизразяване. Той е лек и мощен, като предлага най-дългия живот на батерията в света – до 24.5 часа3, в 13-инчов бизнес хибрид4 и най-новата Wi-Fi 65 връзка. Опцията за 4G LTE6 позволява на работещите да се свързват и да си сътрудничат от почти всяка точка на света, с помощта на първите в света 4×4 LTE7 антени. HP Elite Dragonfly е също и първият в света бизнес хибрид с обновен HP WorkWell софтуер8.

Лек и издръжлив:

 • Най-лекият и компактен бизнес хибрид с тегло под един килограм, прецизно изработен от CNC – магнезий за издръжливост, e в преливащ син Dragonfly Blue цвят.
 • Потребителите могат да се сбогуват със звука от клавишите с новата ултралека, безшумна, светеща клавиатура и новия лек тъчпад за безпроблемна работа.
 • Предлага най-доброто съотношение между екрана и корпуса в 13-инчов бизнес хибрид9.

Умен и персонализиран:

 • Прави здравето и продуктивността на работа съвместими, благодарение на HP WorkWell11 софтуер.
 • Насърчава потребителите да прекъсват работния процес за почивка и осигурява индивидуални съвети за продуктивност.
 • HP помага на потребителите да открият здравословен баланс между работа и личен живот с персонализирани препоръки.

Мощен и сигурен:

 • Тестван за постигане на специфични цели и ключови изживявания от иновативната Intel програма: “Project Athena”.
 • Потребителите могат да се насладят на най-добрата бизнес производителност с 8-о поколение Intel® Core™ vPro™ процесор12.

HP Elite Dragonfly е изключителен пример за това как HP и Intel стимулират иновациите чрез Project Athena програмата“, твърди Крис Уолкър, корпоративен вицепрезидент, Мобилни компютърни платформи, Intel. „Нашият Intel Core процесор и vPro платформата осигуряват безкомпромисни възможности, подходящи за бизнеса и високите изисквания на професионалистите в движение.”

 • Wi-Fi 6 предлага скорост до три пъти по-бърза при прехвърлянето на файл в сравнение с Wi-Fi 5 и по-добра производителност при натоварена среда13.
 • HP Sure Sense14 защитава професионалистите в движение от вредни атаки и вируси с помощта на изкуствен интелект.
 • HP Sure Recover с Embedded Reimaging15 помага на потребителите да застраховат своите файлове с допълнителни копия, изключително бързо навсякъде и по всяко време.

Ултрашироки и завладяващи извити дисплеи

Професионалистите в движение имат нужда от максимална продуктивност, когато са в офиса. Устройство като HP Elite Dragonfly е перфектно за създаването на идеи, съвместна работа и работа по време на път, но широките и наситени с цветове дисплеи придават на идеите форма и ги превръщат в реалност.

HP S430c Curved Ultrawide Monitor

 • Предоставя уникално изживяване, благодарение на масивния 43.4-инчов извит дисплей, еквивалент на двоен 24-инчов дисплей.
 • Включва HP Device Bridge18 нова технология, която позволява на потребителите едновременно да управляват безпроблемно два персонални компютъра. Потребителите могат да отварят, копират и поставят файлове между устройствата с една едниствена клавиатура и мишка.

HP E344c Curved Monitor

 • Предлага завладяващ ултратънък 34-инчов извит дисплей за професионалстите, които искат лесно да бъдат свързвани, докато са в офиса или вкъщи.
 • Разполага с тристепенна ергономичност, завъртания и регулиране на височината до 150 мм

Цени и наличност19

 • HP Elite Dragonfly се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември с начална цена от €1299 (без ДДС).
 • HP S430c Curved Ultrawide Monitor извит ултраширок монитор се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември с начална цена от €925 (без ДДС).
 • HP E344c Curved Monitor се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през октомври с начална цена от €599 (без ДДС).
 • HP Bluetooth Travel Mouse се очаква да бъде налична в Европа, Близкия Изток и Африка през ноември на цена от €40.

За HP

HP Inc. създава технологии, които правят животът по-добър навсякъде и за всички. Чрез нашето портфолио от продукти и услуги от персонални системи, принтери и 3D решения за печат, ние проектираме изживявания, които удивяват.

Повече информация за HP Inc. е налична на: http://www.HP.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

MIKA

публикувано

на

от

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G 27

снимка: ПР

От първия разговор по мобилен телефон до последните успехи в сферата на 5G, Motorola успява да превърне мобилните устройства в значим за потребителите фактор. В това отношение, месец април винаги е бил изключително важен за бранда.

На 3 април 1973 г. в центъра на Манхатън е проведен първият в света разговор по мобилен телефон – Motorola dynaTAC 8000x. В зората на мобилните технологии всичко е било по-внушително и този “динозавър” е тежал близо килограм! За сравнение, съвременните телефони примерно от moto g серията тежат едва една четвърт от теглото на пра-родителя си и са изключително компактни.

Отново на същата знаменателна дата, 3 април, но през 2019 г., Motorola пуска първия в света смартфон,  който отваря вратите към необятните възможности на 5G свързаността. Само година по-късно, през декември 2020 г., вече и българските потребители могат да се гмурнат в ултра-бързите скорости, предлагани от мрежата от пето поколение, благодарение на мощния смартфон moto g 5G. През март компанията представи новото си изключително попълнение – най-достъпния 5G модел – moto g100.

От първите лабораторни опити с 5G до днес, когато технологията вече е “в джоба” на потребителите, Motorola извървява дълъг път и всяка стъпка е важна, така че нека го извървим заедно.

Става ли дума за 5G, няма друг производител, на когото да се доверите повече от Motorola:

Януари 2019: Motorola участва в първата симулирана в лабораторни условия 5G мрежа, спомагайки за ускоряването на развитието на първия в света 5G NR mmWave продукт.

Април 2019: Motorola представя първия телефон, поддържащ 5G свързаност, наличен в световната търговска мрежа.

Май 2019: За първи път Motorola отчита 1 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Февруари 2020: За първи път Motorola отчита 2 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Април 2020: Motorola пуска Motorola edge+ на 22 пазара по света, осигурявайки на потребителите си както mmWave, така и честоти под 6GHz, плюс светкавична скорост от над 4 Gbps.

Юли 2020: Motorola пуска в Европа първия 5G смартфон от среден ценови клас – moto g 5G plus, който вече е наличен в 30 страни по света.

Декември 2020: Motorola осигурява достъп на българските си потребители до супер-бързите скорости с moto g 5G, съвместим с 5G мрежата на VIVACOM.

Февруари 2021: Motorola съвместно с Qualcomm Technologies, Inc и Ericsson постига рекордна скорост от 4 Gbps в Русия и Северна Америка на Motorola edge+.

Март 2021: Motorola обявява най-новите си 5G устройства от серията moto g – moto g50 и moto g100, даващи достъп на потребители от над 20 страни до по-високите скорости.

Вярна на мисията си да демократизира високите технологии, Motorola ще продължава да предоставя на своите потребители най-ранен достъп до най-страхотните съвременни смартфон иновации, и то на повече от достъпна цена.

Продължете понататък

Tехнологии

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery 28

Собственият магазин на Huawei продължава да посреща все повече нови български приложения от сферите на финансите и ритейла. Cardbox е модерно решение, което комбинира и двете – веднъж инсталирано в смартфона, то позволява на потребителите да въведат всички свои карти за отстъпки, без ограничения.

С тази модерна дигитализация можете да разполагате с картите си не само физически, а и електронно, и да оставите в миналото препълнените с пластики портфейли. Така те не само ще са ви винаги под ръка, а и ще елиминирате рисковете и неудобствата от това да ги загубите, забравите или повредите.

Cardbox вече е достъпно и за всички потребители на Huawei AppGallery, третият най-голям магазин за приложения в света, a сред основните му предимства е възможността неговите потребители да следят в реално време актуални отстъпки, натрупани точки, оставащи посещения и друга полезна информация за любимите си брандове и техните лоялни програми.

Друго голямо предимсто на фона на други подобни приложения е, че Cardbox позволява на всеки свой потребител да взима нови карти за отстъпки директно чрез него, само с няколко клика, както и да получава ексклузивни оферти, валидни само за потребителите на Cardbox. Това е лесен и бърз начин да се сдобиете с карти за отстъпки, предоставяни от различни търговци като вериги бензиностанции, магазини, центрове за гуми, застрахователи и др.

В случая използването на Cardbox e не просто удобно и изгодно. То показва и грижа за околната страна чрез намаляване на използването на пластмаса. По данни на компанията, само за изминала година, през която приложението работи на пълни обороти, то дигитализира хиляди карти и спестява на планетата ни над 2 000 килограма пластмаса.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 42
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 1 седмица

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

CMTEN разкри "Music Box" 47
Премиерапреди 1 седмица

CMTEN разкри “Music Box”

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 48
Телевизияпреди 1 седмица

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

Горещо