Открийте ни и в

Tехнологии

HP пренася изживяването от премиум и персоналните компютри на нови нива

MIKA

публикувано

на

Компанията продължава да преоткрива дизайн, мощност и сигурност на персоналните компютри, като обогатява портфолиото от виртуална реалност с най-новата раница и увеличена мощност за обработка при VR работни станции

Акценти:

 • Представяне на първите в света хибридни лаптопи с дизайн от автентично дърво1, серията HP ENVY Wood
 • HP Sure Sense защита за устройствата с най-сигурните и лесни за управление компютри2 в света: от премиум до бизнес устройства и работни станции
 • Преопределяне на мобилността с безжична технология за удължаване живота на батерията на новите HP Elite x2 G4, HP EliteBook x360 1030 G4 и HP EliteBook x360 1040 G6
 • Вдъхновяне на модерните начини за работа и живот с новите HP EliteDisplay E223d, HP EliteDisplay E273d, HP USB-C ™ Dock G5, USB-C/A универсална докинг станция G2 и HP Thunderbolt D2 G2 с HDMI адаптер
 • HP ZBook 15 G6, HP ZBook 17 G6 и HP VR раница от последно поколение предоставят на създателите и дизайнерите изключителна мощност.

София, 29 май 2019 г. – HP Inc. представи нови допълнения към портфолиото си от преносими компютри, които позволяват по-естествени и интуитивни преживявания в работата и ежедневието. Съвременните потребители водят забързан начин на живот, в непрекъснато движение и изискват красив дизайн и безпроблемна производителност, която им позволява свобода на действие и обмен на идеи.

С оглед това, HP представя новата серия HP ENVY Wood, за да очарова потребителите с персонализиран и изтънчен дизайн. Най-новата серия на HP – EliteBook 1000 включва HP EliteBook x360 1040 G6 с до 24 часа живот на батерията3, както и мощните ZBooks, които предефинират мобилността, гъвкавостта и производителността при съвременните работни процеси. В допълнение, HP пренася на ново ниво най-широкото портфолио за VR решения4 в света с HP VR раница.

“Днешните потребители, служители и творци желаят продукти, които предоставят истински и персонализирани изживявания, приспособими към начина, по който работят и живеят”, заяви Анна-Софи Хайдберг, ръководител „Персонални Бизнес Системи“ за Eвропа, Близкия Изток и Африка, HP Inc. Нашите най-нови предложения в HP портфолиото – премиум

устройствата EliteBooks, мощните Z работни станции, завладяващия VR и единствените по рода си персонални компютри ENVY, са причината HP да е водеща компания в създаването на най-вълнуващите устройства и интелигентни решения в света.”

Изследвайки нови граници с употребата на уникални материали, като изполването на кожа в HP Spectre Folio, HP предоставя първите в света хибридни устройства с дизайн от автентично дърво. HP ENVY 13, HP ENVY x360 13, HP ENVY x360 15 и серията HP ENVY 17 Wood стъпват на издръжливостта и производителността на предишните модели с метален корпус, но предлагат избор от всички нови последни поколения Intel® Core ™ процесори или 2-ро поколение мобилни процесори AMD Ryzen ™ с Radeon ™ Vega Graphics5.

Всеки компютър притежава акцент от единствен по рода си корпус6 от автентично дърво в две изтънчени комбинации: нощно черно с естествен орех или естествено сребро с бледа бреза. Серията HP ENVY Wood включва характеристики като услугата Alexa на Amazon, модерен режим на готовност, събуждане с гласова команда, събуждане с пръстов отпечатък, заедно с функцията, която предоставя сигурност и спокойствие, HP Sure View 7и HP Webcam Kill Switch решение.

Новите лаптопи могат да се съчетаят със стилната HP ENVY Uptown Tote, зашеметяваща дамска чанта, или раница за допълнителна защита, мобилност и RFID сигурност. За безпроблемна и интуитивна връзка с два 4К монитора, в мрежа и с аксесоари, HP Thunderbolt Dock G2 с HDMI адаптер позволява пълна мощност, производителност и разширяване на устройствата, които работят с HP и други лаптопи, различни от HP, с помощта на един единствен USB-C ™ кабел.

Последното поколение преносими компютри HP EliteBook са създадени за бизнес лидери в непрекъснато движение, които се нуждаят от премиум изживяване в съчетание с корпоративна сигурност, за да се отдадат на вдъхновението в момента, в който се яви. HP затвърждава позициите си на производител на персонални компютри с най-високата защита и лесно управление в света8, като добави HP Sure Sense към новата линия EliteBook и ZBook. Съвместно проектиран с Deep Instinct, HP Sure Sense предлага на потребителите персонални компютри с вграден софтуер за дълбоко обучение за защита от вируси. Този напредък в областта на иновациите в сигурността допълва широкия набор от хардуерна сигурност за цялата система на HP.

Решенията включват:

 • HP Elite x2 G4 привлича вниманието със стил и гъвкавост, с ултра мобилния си дизайн и автентична изработка. Той е първият бизнес лаптоп в света, който има фолио от естествена кожа на клавиатурата9 и предлага на потребителите съвършена неприкосновеност чрез вградена двойна камера с бутон за уединение, и единственият в света екран за поверителност10.
 • HP EliteBook x360 1030 G4 вдига нивото на продуктивността, като най-малкото и най-лекото бизнес хибридно устройство11 със свързаност от ново поколение Gigabit Class 4G LTE12, Wi-Fi 613 и Bluetooth®5
 • HP EliteBook x360 1040 G6 предлага най-издръжливата батерия в 14-инчов бизнес хибрид с тежест под 1.5 килограма14 и живот на батерията до 24 часа. Предоставя възможност на потребителите за работа от всяка точка, за да не слагат спирачка на вдъхновението. С единствения в света дисплей за работа на открито и нов 4К HDR опция, която позволява мощ и продуктивност в 14-инчов бизнес хибрид15 и разполага с до 32GB RAM16 системна памет.
 • Опция за ръкописно изписване, както на HP Elite x2, така и на пълната гама от HP Elite бизнес хибридни устройства със зареждаща се писалка HP G3, която дава възможност за най-прецизното изписване17, възможно чрез създаването на технология за минимален натиск.
 • HP Mini-In-One 24 увеличава максимално възможностите на настолният компютър и позволява естествен и свободен процес на работа с най-сигурното модулно мултифункционално устройство18 с дисплей, който защитава и захранва 65W ултра малък хардуер. Дисплеят Mini-In-One се свързва безпроблемно с новия мини настолен компютър HP EliteDesk 800 G5, което дава възможност за създадането на по-добра естетика на бюрото и сигурност.
 • Работата в офиса става лесна и интуитивна чрез създаването на удобно работно място с универсална USB-C ™ или стандартна USB-A връзка за персонални компютри или периферни устройства. HP EliteDisplay E223d и докинг мониторите на HP EliteDisplay E273d се побират добре в специализирани работни пространства, за да ви доставят видео, трансфер на данни и захранване през един USB-C ™ кабел. HP USB-C ™ Dock G5 и HP USB-C/A Dock G2 също предлагат подобрено управление на мрежовата система за персонални компютри във всяко състояние на захранване.

Дизайнерите и творците предефинират света около нас и изискват най-добрата технология за решаване на сложни проблеми, които изискват по-мощни и високопроизводителни машини, които преди това бяха възможни само чрез настолни работните станции. Последното поколение HP ZBook 15 G6 и HP ZBook 17 G6 са най-добрите лаптопи за архитекти, дизайнери, видео редактори и създатели на VR, които се нуждаят от производителност и мощност на настолен компютър със свободата да творят, където и когато поискат. С избора на процесорите Intel® Core ™ и Intel® Xeon® от 9-то поколение, както и последно поколение NVIDIA® Quadro RTX графики, новите ZBooks предоставят мощност за работен процес, включително 3D дизайн и VR. И двата ZBook предлагат възможност за подобряване на паметта и съхранението за секунди, без използването на каквито и да е инструменти. ZBook 17 G6 – най-мощната мобилна работна станция в света19 – постига пълна, постоянна производителност за симулация и графична обработка. За най-реалистични цветове, станцията разполага с първия в света 17-инчов мобилен дисплей на работна станция със 100% DCI-P320, който дава достъп до още повече цветове.

За архитекти, разработчици на продукти и творчески професионалисти, които се нуждаят от високопроизводителна изчислителност и параметри, които в същото време да се вписват във все по-малки работни пространства, HP представя мощни работни станции за начално ниво: HP Z1 Entry Tower G5, HP Z2 Mini G4, HP Z2 Small Form Factor G4 и HP Z2 Tower G4. Новата HP Z2 Tower, най-мощната21 в света работна станция за начално ниво в света22, е преработена, за да осигури два пъти по-голяма графична мощност и невероятната 41% повече процесорна мощност от предишното поколение. Това позволява на професионалистите да се справят със сложните работни процеси, които натоварват машината, като визуализация на реалистични 3D модели и сцени, с постоянна производителност и в същото време почти без шум.

За да предостави на творците нови начини за използване на VR в работните им процеси, новата HP VR раница е най-добрата машина за създаване и използване на VR. Специално проектирана да се справи с VR двигатели, включително Unreal и Unity, VR решението осигурява невероятно запълване и поддържане на кадри в секунда, за по-естествена визуализация. Захранвана от 8-мия Intel® Core ™ i7 и Nvidia® GeForce® RTX 2080, VR раницата осигурява 30% повишаване на производителността и 25% по-мощна графика спрямо предишното поколение. С мобилността си, този продукт е

проектиран, за да посрещне нуждите на няколко души едновременно при виртуално забавление, като например виртуални архитектурни разходки и различни дизайн симулации. Докато е фиксирана или закрепена за VESA устройството, VR раницата работи като много мощен и супер тънък настолен компютър, готов за интензивна работа.

Цени и наличност

 • • Портфолиото от серията HP ENVY Wood ще бъде налично през есента на 2019 г. Цените ще бъдат известни преди първите наличности.
 •  HP ENVY Uptown Tote, зашеметяваща дамска чанта или раница ще се предлага в Eвропа, Близкия Изток и Африка по-късно през лятото на стойност от €149.99
 •  HP Thunderbolt Dock G2 с HDMI адаптер се очаква да бъде наличен по-късно през лятото. Цените ще бъдат известни преди първите наличности.
 •  HP Elite x2 G4 се очаква да бъде наличен в Европа, Близкия изток и Африка през август с начална цена от €1,039.
 •  HP EliteBook x360 1030 G4 ще бъде наличен в Европа, Близкия Изток и Африка през септември с начална цена от €1,189.
 •  Очаква се HP EliteBook x360 1040 G6 да бъде наличен в Eвропа, Близкия Изток и Африка през юли с начална цена от €1,159.
 •  Мини настолен компютър HP EliteDesk 800 G5 се очаква да бъде наличен в Eвропа, Близкия Изток и Африка през юли с начална цена от €549.
 •  HP Active Pen G3 се очаква да наличен по-късно през лятото. Цените ще бъдат известни преди първите наличности.
 •  Мониторът HP EliteDisplay E223d се очаква да бъде наличен през юни в Eвропа, Близкия Изток и Африка за начална цена от €229.
 •  Мониторът HP EliteDisplay E273d се очаква да бъде наличен през юли в Eвропа, Близкия Изток и Африка за начална цена от €365.
 •  Очаква се дисплеят HP Mini-In-One 24 да бъде наличен в Eвропа, Близкия Изток и Африка по-късно през годината. Цените ще бъдат известни преди първите наличности.
 •  HP USB-C ™ Dock G5 се очаква да бъдат налични по-късно през лятото. Цените ще бъдат известни преди първите наличности.
 •  HP USB-C / A Universal Dock G2 се очаква да бъдат налични по-късно през лятото. Цените ще бъдат известни преди първите наличности. 
 •  Очаква се HP VR раницата да бъде налична в Eвропа, Близкия Изток и Африка това лято с начална цена от €3,900.
 •  Очаква се мобилните работни станции HP ZBook да бъдат налични в Eвропа, Близкия Изток и Африка това лято за начална цена от €1,850.
 •  Очаква се HP Z1 Desktop Entry Tower да бъде налична в Eвропа, Близкия Изток и Африка през юли с начална цена от € 699 (без ДДС). 
 •  Портфолиото HP Z2 Desktop се очаква да бъде налично в Eвропа, Близкия Изток и Африка през август с начална цена от €739 (без ДДС).

За HP HP предоставя портфолио от персонални системи, принтери и 3D решения за печат. Ние създаваме изживяване, което удивява. Повече информация за HP Inc. можете да намерите на адрес http://www.HP.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Samsung Galaxy S21 Ultra: премиум мобилно изживяване

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. представи Galaxy S21 Ultra, устройство от най-висок клас, което променя представите за това, което може да прави смартфонът. S21 Ultra е за онези, които искат най-доброто от най-доброто, и предлага усъвършенствана професионална система от камери, и най-яркия и интелигентен дисплей. С новото мобилно устройство потребителите могат да достигнат нови нива на продуктивност и креативност, и благодарение на S Pen – популярният стилус, който се добавя като допълнителен аксесоар към серията Galaxy S.

„Galaxy S21 Ultra е поредният пример за лидерската позиция на Samsung при технологичните иновации. Целта ни е да предложим на потребителите персонализирани изживявания, които обогатяват живота им и им дават възможност да дадат израз на емоциите и стила си“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на дивизия  „Мобилни устройства“. „Предвид това колко важни са технологиите в живота ни през тези времена, искахме да направим още един скок напред и да разширим границите на това, което може да прави смартфонът.“

Galaxy S21 Ultra отваря нова глава в технологичното развитие и надгражда върху успешната история на серията Galaxy S, която предоставя модерни мобилни изживявания. Той е създаден за потребители, които държат да имат най-новото в  технологиите, за да поддържат връзка с любимите си хора и да се наслаждават пълноценно на най-важните за тях неща. Galaxy S21 Ultra се присъединява към новата серия устройства Galaxy S и извежда всеки елемент от изживяването до следващо ниво.

Невероятна иновация със зашеметяващ дизайн

Серията Galaxy S21 е еманация на смел нов стил, който отличава новите устройства от останалите смартфони. Сред елементите на дизайна е изцяло новият, впечатляващ корпус на системата от камери, който елегантно се слива с металната рамка на устройството  и в същото време впечатлява. Galaxy S21 Ultra се предлага в „Загадъчно черно“ и „Загадъчно сребърно“, и е покрит с луксозно матово покритие, който му придава изтънчен и същевременно класически външен вид. Устройството е снабдено с  Corning® Gorilla® Glass Victus ™, най-твърдото Gorilla Glass стъкло досега.

Galaxy S21 Ultra, със своя с 6,8-инчов динамичен AMOLED 2X дисплей, е най-големият представител от серията Galaxy S21. Това е най-интелигентният екран на Samsung досега. За първи път потребителите вече не трябва да избират между честота на опресняване от 120Hz и Quad HD+ дисплей – S21 Ultra разполага и с  двете. Честотата на опресняване на екрана се приспособява към съдържанието на екрана – съответно  от 10Hz до 120Hz –  за да се насладят, на най-доброто изображение, като същевременно устройството постига енергийна ефективност, за да удължи живота на батерията още повече. В сравнение с Galaxy S20, S21 Ultra предлага 25% по-ярка картина при 1500 нита пикова яркост, най-ярката на смартфон Galaxy, предлагана някога. С 50% подобрено съотношение на контраст, той осигурява кристално чисти, впечатляващи изображения, дори когато се ползва навън. Подобно на Galaxy S21 и S21+, Galaxy S21 Ultra разполага с Eye Comfort Shield, за да помогне за намаляване на умората на очите.

Най-доброто камера изживяване  от Samsung

Galaxy S21 Ultra предлага най-усъвършенстваната система от професионални камери, които Samsung някога е постигала. С нея  може да се заснемат впечатляващи снимки със студийно качество с различни настройки и при различни условия по отношение на осветеността. Технологията дава възможност за снимане и редактиране на видеоклипове с инструментариум от нови функции на базата на Изкуствен интелект,  които оптимизират всеки кадър.

S21 Ultra разполага с четворна задна камера (ултраширокa, широкa и двоен телеобектив) с обновен 108MP сензор, с който можеш да заснемеш 12-битови HDR снимки с 64 пъти по-богат цвят и над три пъти по-широк динамичен обхват. За първи път смартфон Galaxy може да снима в 4K при скорост 60 кадъра в секунда с всички обективи, включително предните и задните четири обектива. Така можеш да превключваш към различна перспектива, като запазваш качество. С опцията за снимане в 12-битов RAW формат, няма да пропуснеш нито един детайл при редактиране на снимки.

Когато се увеличава/приближава с S21 Ultra, няма нужда от притеснение, че ще има компромис с качеството на снимката. Galaxy S21 Ultra разполага със 100-кратен Space Zoom, който работи с първата по рода си система от двойни телекамери на Samsung – една оптична 3х леща и една оптична 10х леща, оборудвани с Dual Pixel (2PD) AF – така че може да заснеме кристално чисти снимки.

С подобрения сензор Bright Night на Galaxy S21 Ultra представлява най-големия скок на Samsung досега във фотографията по отношение на справянето със слаба осветеност. С подобрения Night Mode, намаляването на шума в картината и 12-мегапикселовата технология Nona-binning заснемаш впечатляващи кадри – в слабо осветени помещения или нощни пейзажи – бързо и с отлично качество.

Чрез подобрената 8K Snap функция избираш кристално чисти изображения от 8K видео кадрите. Така можеш да заснемеш цялото действие и да получиш забележителни статични кадри всеки път, когато поискаш. Без значение колко динамични или неблагоприятни са условията, със Super Steady видео кадрите ще бъдат гладки – Super Steady режимът автоматично оптимизира процеса с 60fps запис при FHD резолюция. Новият режим Director’s View позволява да се превключи и да се избере най-добрия кадър, за да  може потребителят да разкаже историята от най-добрата гледна точка. Заснемането на видеата може да става едновременно с предната и задната камера , а в рамките на Vlogger View потребителят може да реагира в реално време,  наблюдава кадрите в привю, да променя ъгъла, да приближава или разширява полето на заснемане – и всичко това без да се губи нито един важен момент.  Благодарение на новите Galaxy Buds Pro на Samsung можеш да уловиш едновременно  както околните звуци, така и собствения си глас, като използват опцията за запис с няколко микрофона. Така можеш да настроиш Galaxy S21 Ultra в режим Pro Video на статив и да използваш Buds Pro като гласов микрофон, например , за да се отдръпнеш назад и да запишеш реч, да заснемеш движение със звук или и друг фонов звук и то с много високо качество. Със силата на Изкуствения интелект, популярната функция Single Take позволява заснемане на различни статични и видео формати с едно докосване. Режимът е оптимизиран с нови настройки за още по-професионален резултат като например Highlight Video и Dynamic Slow-Mo, чрез които можеш да се съсредоточиш върху най-завладяващите моменти.

Интелигентна свръхбърза свързаност между устройствата

Galaxy S21 Ultra надгражда върху успехите на Samsung в сферата на Ultra-wideband (UWB) технологиите и въвежда нови възможности за свързване, които ще трансформират начина, по който потребителят взаимодейства с устройствата.

Притежателите на Galaxy S21 Ultra могат да се възползват от функционалностите, които ще ги направят още по-креативни и ефективни в работата им. За първи път Samsung добавя към Galaxy S серията любимия на потребителите S Pen. Стилусът – допълнение към Galaxy S21 Ultra, се основава на технологията на Wacom – от рисуване през водене на бележки, до редактиране на снимки и подписване на документи. Потребителите мога да използват S Pen от Galaxy Note или Galaxy Tab, или да закупят S Pen отделно или със съвместим калъф.

Galaxy S21 Ultra е един от първите смартфони, които поддържат Wi-Fi 6E – за по-добра и по-бърза свързаност. Така можеш да се наслаждаваш на по-бърза интернет връзка –  за да можеш да стриймваш и да споделяш съдържание за едно мигване. С 5G хипер висока скорост и ултра ниско забавяне, S21 Ultra е създаден, за да осигури бързо сваляне на видео, висококачествена  видео конферентна връзка и стрийминг.

Благодарение на свръхшироколентовите възможности (UWB), вградени в Galaxy S21 Ultra и S21+, потребителите ще могат да използват устройствата от серията Galaxy S21 за автоматично отключване на вратите на съвместим автомобил, без да изваждат ключовете си. С поддържаната от Galaxy S21 Ultra и Galaxy S21+ UWB технология, можеш да използваш AR finder, за да изпращаш виртуални съобщения, които дават на други потребители на смартфони Galaxy знак, че имаш нужда от помощ при търсене на изгубен предмет.

Благодарение на SmartThings и Android Auto™ можеш да управляваш през Galaxy S21 интелигентните устройства в дома си директно от колата. Чрез свързването на Galaxy S21 с автомобила, съвместим с Android Auto, потребителите могат да включат осветлението на верандата или дори да повишат температурата на термостата, преди да се върнaт у дома.

Samsung знае, че за потребителите свързаността в екосистемата на Galaxy е изключително важна. Ето защо, Galaxy S21 Ultra използва технологията Dual Bluetooth®, която позволява безпроблемно множество устройства се свързват и да се разпределя консумацията на енергия с цел по-дълъг живот на батерията.

Продуктивност и защита, на които можеш да разчиташ

Новаторските възможности на камерата, дисплея и свързаността на Galaxy S21 Ultra се захранват от най-модерния процесор, предлаган в устройство Galaxy досега. Той предлага по-висока скорост, усъвършенствана изчислителна способност и по-висока енергийна ефективност. И когато батерията се изтощи, Galaxy S21 Ultra може да достигне 50% от заряда си само за 30 минути.

Потребителите разчитат на смартфоните си повече от всякога, поради което защитата на чувствителна информация днес е още по-важна. Galaxy S21 е защитен от Samsung Knox Vault, платформата за защита на ниво процесор . Добавяйки защита на паметта, заедно със защитата на  процесора, Samsung Knox Vault предлага сигурност от ново поколение.

В Galaxy S21 е интегриран нов инструмент за защита и управление на нивата на защита на личните данни. Можеш лесно да премахнеш метаданните за местоположение от снимки и видеоклипове, преди да ги споделиш. С изцяло новата функция за споделяне Private Share, притежателите на Galaxy S21 могат да контролират кой получава достъп до съдържанието, което изпращат, и колко дълго е достъпно то.

Наличност

От 29 януари 2021 г. в търговската мрежа ще бъдат налични:

 • Galaxy S21 Ultra в цветовете „Загадъчно сребърно“ и „Загадъчно черно“
 • Galaxy S21+ в цветовете „Загадъчно черно“, „Загадъчно сребърно“, „Загадъчно лилаво“
 • Galaxy S21 в цветовете „Загадъчно лилаво“, „Загадъчно розово“, „Загадъчно бяло“, „Загадъчно сиво“

Кампанията по предварителните поръчки е с период от 18:20 ч. на 14.01.2021 до 23:59 ч. на 28.01.2021 г. и ще протече със следния механизъм:

Първите 400 участници, активирали своето устройство в периода до 06.02.2021 включително и регистрирали своята покупка в периода 03:05 ч. на 22.02.2021 г. – 23:59 ч. на 28.02.2021 г., в зависимост от закупения модел смартфон ще получат следната награда

 • Първите 150 участници, регистрирали покупката на своя Galaxy S21 Ultra, ще получат един брой слушалки Galaxy Buds Pro и един брой Smart Tag.
 • Първите 250 участници, регистрирали покупката на своя Galaxy S21+ или Galaxy S21, ще получат един брой слушалки Galaxy Buds Live и един брой Smart Tag

Продължете понататък

Tехнологии

Направи всеки ден епичен със Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21+

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Samsung Electronics Co., Ltd. представи Galaxy S21 и Galaxy S21+, новите устройства от най-висок клас, които ти дават възможност да дадеш израз на емоциите и стила си. Създадени за начина ни на живот сега, устройствата от серията Galaxy S21 предлагат съвременни иновации, така че можеш да се възползваш максимално от всеки момент. Новата серия дебютира със спиращ дъха емблематичен дизайн, впечатляваща про-камера – независимо от нивото на фотографски умения на потребителите,  и най-модерния процесор, създаван някога в устройство Galaxy. Всеки модел  предлага свързаност, мощност и производителност, които само Samsung може да постигне.

„Живеем в мобилен свят и тъй като много от нас работят от вкъщи или от друго удобно място, и прекарват повече време у дома, искахме да предложим смартфон, който отговаря на високите изисквания за качество на мултимедийните технологии и на динамично променящите се навици на потребителите“, коментира TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на дивизия „Мобилни устройства“. „Оценяваме ролята на това човек да има избор – особено сега, затова серията Galaxy S21 дава на потребителите свободата да изберете най-доброто устройство според личните вистил и нужди.“

Повече от десетилетие серията Galaxy S предлага новаторски мобилни изживявания от най-висок клас за хора, които разчитат на своя смартфон, за да дадат израз на емоциите си, за да останат в контакт със света около себе си или да се забавляват. Новата серия Galaxy S21 надгражда върху постигнато досега.  Galaxy S21 ще бъде наличен в различни вариации от размери и цветове, така че можеш да намериш идеалното допълнение за твоя личен стил и потребности. За потребителите, които държат на мобилно изживяване от най-висок клас, Galaxy S21 и Galaxy S21+  предлагат иновации при камерата, максимална производителност – в различни ценови диапазони.

Смел нов стил 

Смелият нов стил на Galaxy S21 е създаден, за да даде израз на емоциите ти и е перфеткенза тези, които искат обичат лекия компактен дизайнс 6,2-инчов дисплей, а S21+ – с 6,7-инчов екран и по-голяма батерия, идеална за геймърски  маратони.

Серията Galaxy S21 идва с изцяло нов дизайн на системата от камери, която идеално пасва в металната рамка на устройството и го прави още по-елегантно. S21 и S21+ ще се предлагат в гама от атрактивни цветове, а всяко устройство е покрито с луксозно матово покритие на гърба за още по-изтънчен външен вид и приятно усещане при допир.

Galaxy S21 разполага с интелигентен динамичен AMOLED 2X Инфинити-O дисплей с адаптивно 120Hz  опресняване за по-плавно скролване и гледане на съдържание. Той автоматично регулира честотата на опресняване спрямо съдържанието. За да намали умората на очите, новата технология Eye Comfort Shield (дисклеймър 4 във футъра по-долу)регулира синята светлина в зависимост от актуалния час, съдържанието или времето, в което обичайно заспиваш.

Направи всеки момент епичен 

Galaxy S21 надгражда легендарните успехи на Samsung в сферата на камерите – с оптимизации, близки до тези на професионални камери,  и иновации във видеографията, които позволяват на потребителите, независимо от нивото на уменията им, да получат най-добрия кадър. Независимо дали потребителите заснемат първия момент, в който тяхното кученце се поглежда в огледало, си правят фотосесия през нощта или документират невероятни гледки по време на едноседмично пътуване, Galaxy S21 и Galaxy S21+ винаги са на разположение. Просто насочи Galaxy S21 към обекта и остави останалото на него – а ти улови момента, преди да отмине.

Чрез подобрената 8K Snap функция избираш кристално чисти изображения от 8K видео кадрите. Така можеш да заснемеш цялото действие и да получиш забележителни статични кадри всеки път, когато поискаш. Без значение колко динамични или неблагоприятни са условията, със Super Steady видео кадрите ще бъдат гладки – Super Steady режимът автоматично оптимизира процеса с 60fps запис при FHD резолюция. Новият режим Director’s View позволява да се превключи и да се избере най-добрият кадър, за да  може потребителят да разкаже историята от най-добрата гледна точка. Заснемането на видеата може да става едновременно с предната и задната камера , а в рамките на Vlogger View потребителят може да реагира в реално време,  наблюдава кадрите в привю, да променя ъгъла, да приближава или разширява полето на заснемане – и всичко това без да се губи нито един важен момент.  Благодарение на новите Galaxy Buds Pro на Samsung можеш да уловиш едновременно  както околните звуци, така и собствения си глас, като използват опцията за запис с няколко микрофона. Така можеш да настроиш Galaxy S21 в режим Pro Video на статив и да използваш Buds Pro като гласов микрофон, например , за да се отдръпнеш назад и да запишеш реч, да заснемеш движение със звук или и друг фонов звук, и то с много високо качество. Със силата на Изкуствения интелект, популярната функция Single Take позволява заснемане на различни статични и видео формати с едно докосване. Режимът е оптимизиран с нови настройки за още по-професионален резултат, като например Highlight Video и Dynamic Slow-Mo, чрез които можеш да се съсредоточиш върху най-завладяващите моменти.

Професионалната камера на Galaxy S21 и Galaxy S21+ с тройна леща, на базата на Изкуствен интелект,  е създадена за онези моменти, в които потребителят иска да бъде по-динамичен и в същото време да запазва  контрола. Системата на камерата интуитивно оценява и настройва кадъра, за да гарантира, че може перфектно да го улови, независимо от средата. В портретен режим камерата използва оптимизиран 3D анализ, който по-точно отделя обекта от фона. Камерата предлага опции за виртуално студийно осветление и фонови ефекти на основата на Изкуствен интелект, за да е сигурно, че обектът се откроява в кадъра. Този подход сработва и при правенето на селфита. При трудно уловими далечни кадри, независимо дали си на поход или седиш на задния ред в театъра, подобреният Space Zoom ти помага да постигнеш оптимален резултат. Новата Zoom Lock функция минимизира ефекта на треперещите ръце и гарантира по-ясни изображения с 30-кратно увеличение – както при Galaxy S21, така и при Galaxy S21+. Тя използва Изкуствен интелект, за да запази фокусната точка в центъра на кадъра. Подобрената мощност за обработка осигурява ярки кадри, дори и на тъмно, така че потребителят може да се отдаде на насладата от великолепните залези.

Свързаност и производителност за още по-добри резултати

Мисията на Samsung е да ти помага да поддържаш връзка с околния свят и да гарантира сигурността на данните – по начин, който е удобен за теб. Galaxy S21 осигурява производителност от следващо поколение и безпроблемна свързаност в рамките на екосистемата на Galaxy. Получаваш по-голяма гъвкавост, независимо от навиците си, а това те прави още по-уверен в способностите си.

Потребителите очакват от Galaxy  мощност на най-високи нива. Galaxy S21 разполага с най-новия усъвършенстван смартфон процесор, интегриран някога в Galaxy устройство. Резултатът е по-висока скорост, енергийна ефективност и усъвършенствани изчислителни възможности, които поддържат 5G свързаност и Изкуствения интелект в устройството. Galaxy S21 разполага с цялата необходима мощност, за да се обработват снимки, да се записват 8K видеоклипове, да се наслаждаваш на гейминг маратон в облак и да правиш перфектните видеоклипове.

Потребителите разчитат на смартфоните си повече от всякога, поради което защитата на чувствителна информация днес е още по-важна. Galaxy S21 е защитен от Samsung Knox Vault, платформата на Samsung за защита на ниво процесор. Добавянето на защита на паметта, заедно със защитата на  процесора, Samsung Knox Vault предлага сигурност от ново поколение.

В Galaxy S21 е интегриран нов инструмент за защита и управление на нивата на защита на личните данни. Можеш лесно да премахнеш метаданните за местоположение от снимки и видеоклипове, преди да ги споделиш. С изцяло новата функция за споделяне Private Share притежателите на Galaxy S21 могат да контролират кой получава достъп до съдържанието, което изпращат, и колко дълго е достъпно то.

Galaxy S21 е създаден, така че да може да се използва с други устройства в екосистемата на Galaxy. Със SmartThings Find можеш бързо и лесно намериш съвместимимите устройства Galaxy, дори когато са офлайн. Независимо дали потребителят е оставил устройството си в друга стая, под седалката на колата си или в друг град, SmartThings Find ще му изпрати информация за местонахождението му. Вече можеш да намираш и несвързани устройства с новия Galaxy SmartTag на Samsung. Просто трябва да прикрепиш SmartTag към ключове, чанта или дори каишка на домашен любимец, и можеш да се използваш SmartThings Find за бързо локализиране.

Наличност

От 29 януари 2021 г. в търговската мрежа ще бъдат налични:

 • Galaxy S21 Ultra в цветовете „Загадъчно сребърно“ и „Загадъчно черно“
 • Galaxy S21+ в цветовете „Загадъчно черно“, „Загадъчно сребърно“, „Загадъчно лилаво“
 • Galaxy S21 в цветовете „Загадъчно лилаво“, „Загадъчно розово“, „Загадъчно бяло“, „Загадъчно сиво“

Кампанията по предварителните поръчки е с период от 18:20 ч. на 14.01.2021 до 23:59 ч. на 28.01.2021г и ще протече със следния механизъм:

Първите 400 участници, активирали своето устройство в периода до 06.02.2021, включително, и регистрирали своята покупка в периода 03:05 ч. на 22.02.2021 г. – 23:59 ч. на 28.02.2021 г., в зависимост от закупения модел смартфон ще получат следната награда:

 • Първите 150 участници, регистрирали покупката на своя Galaxy S21 Ultra, ще получат един брой слушалки Galaxy Buds Pro и един брой Smart Tag.
 • Първите 250 участници, регистрирали покупката на своя Galaxy S21+ или Galaxy S21, ще получат един брой слушалки Galaxy Buds Live и един брой Smart Tag.

В зависимост от вътрешната памет, цените на трите модела стартират съответно от 1,749лв за Galaxy S21; 2,149лв за Galaxy S21+ и 2,549лв за Galaxy S21 Ultra.

Продължете понататък

Горещо