Открийте ни и в

Tехнологии

Huawei представи новия модерен и мощен смарт часовник HUAWEI WATCH GT 2

MIKA

публикувано

на

Huawei представи новия модерен и мощен смарт часовник HUAWEI WATCH GT 2 26

Huawei представи днес в Мюнхен новото си поколение смарт часовници HUAWEI WATCH GT 2, базирани на обявения наскоро чипсет на компанията Kirin A1. Благодарение на ниската консумация на енергия на чипа, смарт часовниците от 42 и 46-милиметровата серията WATCH GT 2 ще имат ненадминат живот на батерията и ще дадат на притежателите си едно още по-добро потребителско изживяване, което ще промени представите за това какво може да предложи едно носимо устройство. Смарт часовниците WATCH GT 2 са първите носими устройства на Huawei, които имат „all-in-one“ стъклен 3D екран, формиращ по-широк дисплей. Новите смарт часовници ще предоставят функции за повече спортни активности с по-богата програма, ще позволяват Bluetooth обаждания и възпроизвеждане на музика, подобряване на цялостния фитнес и здравословен мониторинг и управление. Огромното количество информация помага на тези, които обичат спорта и искат да живеят качествен и здравословен живот, да го постигнат.

Първи ред – 42-милиметровата серия WATCH GT 2

Втори ред – 46-милиметровата серия WATCH GT 2

Чипът Kirin A1 – в основата на ненадминатия живот на батерията

Предишното поколение HUAWEI WATCH GT смарт часовници продължават да впечатляват потребителите с безпрецедентно дългия живот на батерията си. Новите HUAWEI WATCH GT 2 ще имат още по-издръжлива батерия благодарение на Kirin A1. Собственият чипсет на компанията съчетава усъвършенстван Bluetooth процесор, мощен звуков процесор и приложен процесор с ултра ниска консумация на енергия, плюс отделен блок за управление на разхода на енергия. Приложният процесор използва Cortex-M7 процесор, за да постигне ултра ниска консумация на енергия от 10uA / MHz, което е далеч под средното ниво за индустрията от 30uA / MHZ. Перфектната комбинация от висока производителност и ефективна консумация на енергия позволяват на HUAWEI WATCH GT 2 да осигури на потребителите продължително ползване с още по-дълъг живот на батерията.

При ежедневна употреба 46-милиметровата серия на HUAWEI WATCH GT 2 може да работи без прекъсване до 2 седмици, с функциите за интелигентен мониторинг на сърдечната честота, за известяване при повиквания, при седмично използване на до 30 минути Bluetooth разговори; до 30 минути възпроизвеждане на музика и до 90 минути тренировка и използване на режима за проследяване на съня през нощта. В класически режим 42-милиметровата серия на HUAWEI WATCH GT 2 може да работи в продължение на една седмица. И двете серии часовници имат подобрени функции за живот на батерията при GPS тракинг в режим на тренировка. Животът на батерията на 46-милиметровата серията достига до 30 часа при непрестанно използване на GPS тракинга в спортен режим и 15 часа при моделите от 42-милиметровата серия.

3D стъклен дисплей за по-добра видимост

Класическият дизайн никога не излиза от мода и новите смарт часовници HUAWEI WATCH GT 2 допълнително подобряват тази естетиката със своя безрамков Full-screen дизайн. „Аll-in-one“ 3D стъклената повърхност освен красота, дава и по-голямо екранно пространство. При създаването на циферблата на 46-милиметровата серия са използвани техники като при за шлифоване на скъпоценни камъни, за да се създаде извитото 3D стъкло и релефна микрошлифовка над циферблата за по-атрактивен вид. Извитият циферблат от 42-милиметровата серия пък е тънък само 9,4 мм и е украсен с изключително тънка модерна метална рамка.

46-милиметровата серия HUAWEI WATCH GT 2 е оборудван с 1,39-инчов AMOLED HD прецизен сензорен екран с резолюция на дисплея 454 x 454 пиксела, по-широка цветова гама и ултра тънък дизайн, който превъзхожда LCD екраните. Така се постигат по-живи цветове на екрана и по-висок контраст. Дизайнът на екрана е модерен и артистичен, подходящ за хора, които търсят красивите неща в живота, и предлага изчистената линия, която е на мода в днешно време.

Истинско смарт преживяване – профисионален спортен мониторинг, обаждания, музика и съхранение на данни

Спортните ентусиасти търсят смарт часовници, които им дават подробна ежедневна мониторинг информация при спортуване и други дейности. 46-милиметровата серия HUAWEI WATCH GT 2 свързва мобилни устройства чрез Bluetooth и позволява Bluetooth обаждания на до 150 метра разстояние. Часовникът също поддържа функция за записване на контакти в самото устройство и лесното им търсене. WATCH GT 2 идва и с голям капацитет за съхранение на данни, с възможност за съхранение на до 500 mp3 песни. Това позволява лесен избор на музика при тренировка.

В спортен режим HUAWEI WATCH GT 2 е съвместим с 15 спорта, включително осем спорта на открито (бягане, ходене, катерене, колоездене, плуване на открито, триатлон и др.) и седем спорта на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване на закрито, свободни тренировки, крос тренажор, гребна машина). За тези 15 спортни режима часовникът осигурява пълноценно наблюдение на приблизително 190 вида данни. Часовникът предоставя целенасочен анализ на данните преди тренировка за различни спортове, анализ на запис на данни по време на упражнението и професионални съвети след това. Смарт часовникът предоставя нещо подобно на личен интелигентен спортен треньор, който да направи активностите ви по-безопасни и по-ефективни.

Грижа за здравето през целия ден

В областта на носимите устройства Huawei цели да помогне на потребителите да се грижат по-лесно за своето здраве. Използвайки модерни интелигентни алгоритми, Huawei е лидер в технологиите за управление на ежедневната грижа за здравето.

HUAWEI WATCH GT 2 прави сърдечен мониторинг, който помага за следенето на брадикардията и сърдечната недостатъчност. Освен когато е в спортен режим, потребителят ще бъде уведомен ако сърдечната му честота е над 100 удара в минута или под 50 удара в минута за период от повече от 10 минути. Потребителите също могат да преглеждат данните в приложението за спорт и здраве на Huawei, за да следят здравословното си състояние в реално време.

В допълнение на следенето на сърдечния ритъм смарт часовникът прави мониторинг и при сън. Лошото качество на съня е проблем за много хора и HUAWEI TruSleep™ 2.0 следи за качеството на съня, сърдечния ритъм, качеството на дишане по време на сън и използва тези данни, за да анализира качеството на съня. WATCH GT 2 комбинира технолгоиите на Huawei в сферата на AI (изкуствения интелект), за да анализира качеството на съня и да даде предложения и информация за подобряването му.

HUAWEI WATCH GT 2 идва и със собствена технология HUAWEI TruRelax™, която помага на потребителите да намалят стреса чрез следене на HRV (променливост на сърдечната честота). Това дава информация за нивото на стреса и освен това задава сигнал, който напомня на потребителя да се раздвижи след опреден период на застояване, като тази функция може да бъде изключена. Потребителите могат да следят стъпките си всеки ден, калориите, които са изгорили и броя пъти, в които стават. HUAWEI WATCH GT 2 предоставя на потребителите пълна целодневна информация за физическото състояние, за да им помогне да развият здравословни навици на живот.

Представянето на HUAWEI WATCH GT 2 прави още една голяма стъпка за подобряването на живота на потребителите.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN

MIKA

публикувано

на

от

А1 предлага мрежата на бъдещето SD-WAN 27

Услугата SD-WAN от А1 се поддържа от сертифицирани мрежови експерти на телекома и позволява висока сигурност и скалируемост

А1 предлага под формата на услуга изграждането на софтуерно дефинирана виртуална частна мрежа с интелигентни функции на бизнес клиентите. С SD-WAN от А1 компаниите могат да свържат всички свои офиси в единна интегрирана инфраструктура, с гъвкави логически връзки и правила за комуникация между отделните локации. Конфигурациите и управлението на мрежата се извършват централизирано от инженери на А1. Това спестява на бизнесите необходимостта да поддържат високоспециализирани експерти във всеки от офисите си.

Решението на А1 идва в подходящ за бизнеса в България момент, тъй като според прогнозите се очаква през 2021 г. трафикът в SD-WAN мрежите да нарасне с 500%. Очакваният ръст на SD-WAN поръчките в световен мащаб през тази година е 34,5% спрямо 2020 г. Услугата SD-WAN от А1 е създадена с цел да осигури на компаниите ценово ефективно решение за надеждна свързаност между всички техни локации. С използването на високотехнологичното решение те получават гарантирана наличност на услугите и намаляват риска от отпадане на връзките. SD-WAN от А1 е подходящо решение за компании, които използват или планират да въведат ресурси в публичен облак като AWS, GCP, Azure, и същевременно държат да имат бърз достъп до тях, без компромис със сигурността. За гарантиране на сигурността на данните комуникацията между отделните устройства се криптира.

Решението е гъвкаво и скалируемо – бизнес клиентите могат лесно да добавят офиси при разрастване на дейността си. По време на договора експертите от А1 поддържат услугата на база 24/7, подменят устройствата в случай на повреда и правят необходимите промени в конфигурацията. С услугата корпоративните клиенти получават и параметри за споразумение на ниво на обслужване, както и достъп до специален web-базиран интерфейс за наблюдение на параметрите на услугата.

За една локация се поддържа повече от една връзка в хибриден модел – фиксирана и мобилна свързаност, гарантирана и негарантирана връзка, MPLS и интернет. В допълнение към интегрирани функции за защита на мрежата, услугата осигурява на клиентите и интелигентно маршрутизиране на трафика по видове приложения. SD-WAN технологията помага на компаниите да се приспособят по-бързо към процеса на глобална дигитализация, предоставя гъвкавост и скалируемост на ресурсите.

SD WAN от А1 е част от разрастващото се портфолио ICT, облачни и IoT услуги, които А1 развива и предлага на бизнеса и публичния сектор. Сред тях има редица решения в подкрепа на IT и киберсигурността на компаниите, както и SAP ERP решения за подобряване на бизнес процесите – за малки и средни компании и големи корпорации. При предлагането им А1 използва модела „като услуга“, за да предостави своя технологичен опит на организациите, без да се налага те да инвестират в лицензи, оборудване или поддържане на специализирани екипи.

Продължете понататък

Tехнологии

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom

MIKA

публикувано

на

от

До 300 лв. отстъпка на най-актуалните смартфони Motorola в онлайн магазина на Vivacom 28

От вчера до края на април, потребителите могат да се възползват от изгодни предложения на най-актуалните и предпочитани смартфони Motorola с отстъпка до 300 лв. в онлайн магазина на VIVACOM. В промоцията са включени и трите 5G модела на марката, съвместими с 5G мрежaта на VIVACOM – moto G 5G, moto g100 и сгъваемият Motorola razr 5G, а също и други устройства с различни характеристики и параметри и от различни ценови категории.

Moto G 5G е най-достъпният 5G модел в портфолиото на VIVACOM. Той предлага на потребителите обширен 6.7-инчов MAX Vision HDR дисплей, мощен процесор, тройна камера и батерия с капацитет 5 000 mAh, която издържа до 2 дни с едно зареждане. Всичко това го прави удобен и функционален за различните ситуация от ежедневието.

В настоящата онлайн промоция с до 300 лв. намаление е и сгъваемият смартфон на марката – Motorola razr 5G. Флагманът обединява мощност и отлични работни характеристики с иновативен и компактен сгъваем дизайн. Той предлага голям 6.2-инчов основен OLED дисплей, сгъващ се на половина. Устройството има и 2.7-инчов OLED външен Quick View дисплей, който позволява на потребителите да отговарят на съобщения, да управляват музиката си, да използват навигация, а също и да набират и да говорят лесно и удобно, дори в сгънато състояние.

С нови по-ниски цени само до 30 април се предлагат и най-новите модели moto g30 и moto g100.

Устройствата съчетават мощен процесор, голям дисплей и впечатляваща четворна 64 МР камера с ултрависока разделителна способност и технологията Quad Pixel. Смартфоните имат честота на опресняване на картината 90 Hz, оборудвани са с батерия с капацитет 5 000 mAh и поддържат бързо зареждане TurboPower 20W. Моделите са с водоотблъскващо покритие, предпазващо ги от случайно намокряне или пръски дъжд.

Продължете понататък
Скандал, който свали правителство 39
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 40
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо