Открийте ни и в

Lifestyle

Huawei представи Watch GT 2 Pro и още 5 нови продукта, част от Seаmless AI Life стратегията на компанията

MIKA

публикувано

на

Huawei представи Watch GT 2 Pro и още 5 нови продукта, част от Seаmless AI Life стратегията на компанията 26

В рамките на световния форум на Huawei – <HDC.Together>, Huawei Consumer Business Group обяви 6 нови продукта, развиващи стратегията „Seamless AI Life“ за всички сценарии на работа, забавление, спорт и аудио изживяване във всякаква среда. Сред тях са революционно усъвършенстваният като дизайн, материали и функционалност Watch GT 2 Pro, качествено новият фитнес продукт Watch Fit, два нови супермощни ултрапреносими компютри – Matebook X и Matebook 14, първите „true wireless stereo” безжични слушалки с активно шумопотискане, интелигентно разпознаващо обкръжаващата обстановка – FreeBuds Pro, и елегантните FreeLace Pro с рейтинг на шумопотискане от 40dB.

„Потребителското изживяване винаги се основава на иновациите, но нашият път в иновациите винаги започва и завършва с потребителите. Ще продължим да работим с нашите високо ценени партньори за предлагане на по-интелигентно и по-качествено изживяване за потребителите в целия свят“, сподели Ричард Ю, изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group, от високата трибуна на форума.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro:

Дизайн и изработка от най-висок клас, нови спортове, ново ниво на прецизност

Новият Huawei Watch GT 2 Pro идва с дисплей от сапфирен кристал, титаниев корпус и керамичен гръб – три основни материала от най-висок клас, които гарантират неговия изключително премиум дизайн и егрономичност. Керамичният гръб се комбинира с втори черен сапфирен кристал, който освен удобство за кожата, спомага и за силно повишена прецизност на проследяваните спортни и здравни параметри. Отново с 2 седмици живот на батерията и с над 100 тренировъчни режима, сред които и нови спортове като ски, ски в пресечена местност, сноуборд и голф, устройството неусетно сменя функцията си от стилен аксесоар към бизнес ауфтита ви, на професионален треньор, който прецизно следи и анализира и спортните ви победи.

Съвременният лайфстайл включва нашия непрестанен стремеж към професионални успехи, добра спортна форма, и не на последно място – добро физическо и психично здраве. Huawei Watch GT 2 Pro имплементира постиженията на нaуката, изследователската и развойната дейност в надградената HUAWEI TruSeen ™ 4.0+ система, осигуряваща още по-точно измерване на пулса, кислородното насищане на кръвта, нивото на стрес и качеството на съня, като ни предоставя ценен анализ, насочен към това да живеем по-приятно, пълноценно и здравословно.

HUAWEI WATCH FIT:

Практични професионални функции за ежедневна употреба

Huawei Watch Fit е нов член на любимата серия Huawei Watch. Той идва с просторен правоъгълен 1,64-инчов AMOLED дисплей със заоблени ръбове, на който освен традиционните за Watch серията данни, потребителите ще могат да виждат 12 тренировъчни анимации, базирани за 44 базисни фитнес елемента, като изгаряне на мазнини, оформяне на тялото, мускулна релаксaция и други. Устройството е специализиран партньор и на любителите на джогинга, като предлага 13 урока по спортно бягане и анализ на темпото в реално време. Като идеален спътник на открито, Watch Fit идва с 96 режима на тренировка, вграден GPS и водоустойчивост до 5ATM.

Не на последно място, Watch Fit e много лек, едва 34 грама, изключително удобен за денонощно носене и следене на поддържаните от HUAWEI TruSeen ™ 4.0 параметри, включително 24/7 следене на сърдечната дейност. Батерията му издържа до 10 дни с едно зареждане при стандартна употреба, като само за 5 минути можете да го заредите за 1 ден стандартна употреба.

HUAWEI MateBook X & HUAWEI MateBook 14

Нова дефиниция за мобилна производителност

HUAWEI MateBook X и HUAWEI MateBook 14 са новите попълнения в PC портфолиото на компанията. С тегло само 1 кг, MateBook X e с размери едва 13,6 мм в най-дебелата си част и е по-малък от лист А4. Той идва с 3K Infinite FullView дисплей, почти без рамки, мултитъч поддръжка, както и поддръжка на управление с жестове, като например скрийншот с прокарване на 3 пръста надолу пред екрана, както е и при новите Huawei смартфони. Тъчпадът е с 26 процента по-голям в сравнение с предишното поколение, а пълноразмерната клавиатура предлага 1,3мм разстояние между клавишите за още по-удобно писане. Лаптопът идва още със звукова система с 4 високоговорителя, които покриват широк звуков диапазон за завладяващ съраунд.

Захранван от процесор Intel® Core ™ от 10-то поколение и базиран на разпределената технология на Huawei, MateBook X предлага още по-лесна и интуитивна функция за сдвояване със смартфон, или Multiscreen Collaboration. Достъпът до функцията е по-лесен от всякога с Huawei Share, вграден в подобрения тъчпад. Потребителите могат да контролират както компютъра, така и сдвоения смартфон на един екран, да извършват видео или аудио разговори на лаптопа, да прехвърлят безжично файлове между устройствата или дори да редактират файлове, записани на смартфона, директно с помощта на компютъра. Потребителите на смартфони на Huawei също могат да се възползват от Instant Hotspot, за да свържат своя лаптоп към интернет.

MateBook X е първият лаптоп на Huawei, поддържащ Wi-Fi 6 връзка, която е 3 пъти по-бърза от Wi-Fi 5. Команията нарича потребителското изживаване с подобен лаптоп „mobile productivity 3.0”, реферирайки към факта, че днес не говорим само за чиста хардуерна мощ, а за лесна и ефективна синергия между повече от една платформи.

В рамките на <HDC.Together> Huawei представи и другия си еталон за „mobile productivity 3.0” – новия Matebook 14, базиран на AMD Ryzen 4000 H Series и идващ с 2К Huawei FullView Display и Multiscreen Collaboration от ново поколение.

HUAWEI FreeBuds Pro и HUAWEI FreeLace Pro

Активно интелигентно шумопотискане

HUAWEI FreeBuds Pro са първите в света истински безжични стерео (TWS – True Wireless Stereo) слушалки, които поддържат интелигентно динамично шумопотискане. С интегрирано хардуерно и софтуерно решение, те интелигентно идентифицират вида на околния шум и превключват между три профила – General, Cosy и Ultimate, за да предложат оптимално ниво на шумопотискането. HUAWEI FreeBuds Pro са първият аудио продукт на Huawei с водещия в индустрията рейтинг за шумопотискане от 40 dB. Двойната връзка с базирани на Android, iOS и Windows системи позволява на потребителите да превключват между устройства, без да се обвързват с една марка, а новият контрол с жестове позволява управление само чрез плъзгане или потупване върху правоъгълната основа на слушалката.

По време на събитието бяха обявени и новите HUAWEI FreeLace Pro. С 14мм динамични драйвери от алуминиево-магнезиева сплав и шумопотискане с рейтинг 40dB, тези слушалки с лента през врата предлагат страхотно аудио и стилен дизайн. Петминутно зареждане дава достатъчно батерия за пет часа възпроизвеждане на музика, а пълното им зареждане предлага използване през целия ден.

Всеки от шестте нови продукта сам по себе си е олицетворение на съвременните иновации, но като част от 1+8+N екосистемата на компанията проправя пътя към едно по-свързано, по-интелигентно и по-добро бъдеще за всички хора по света – посоката, към която води Seamless AI Life стратегията на Huawei.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Полезно

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

MIKA

публикувано

на

от

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 27

NIVEA стартира световната си кампания „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” с документалния филм „Twins“. Филмът разказва историята на две преждевременно родени близначки от Хамбург и как животът на едната бива спасен от прегръдката и близостта на сестра й по време на престоя им в кувьоз. С техния разказ NIVEA цели да насочи вниманието на хората към ролята на обикновеното човешкото докосване, което в даден момент може дори да спаси живот.

Кампанията „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е отговор на мащабно проучване, което световният лидер в грижа за кожата провежда в два етапа – преди и по време на пандемията от COVID-19. В него на дневен ред излиза връзката между емоционалното състояние на хората, липсата на докосване и по-малкото моменти на близост , както и необходимостта от повече информация за техните ползи. С тази инициатива NIVEA цели да насочи вниманието към влиянието на допира и близостта върху човешкото здраве. В рамките на кампанията, в световен мащаб,  брандът ще окаже подкрепа на различни проекти, насочени към ползите на човешкото докосване и подобряването на качеството на живот. Сред най-рисковите групи и фокус на подкрепата се очертават преждевременно родени бебета, хора с увредено зрение и възрастни хора с деменция.

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 28

В проучването на NIVEA участват близо 25 хил. души от 23 страни. 9 от 10 души посочват близостта от човешкото докосване като ключов елемент за щастлив и пълноценен живот. Над половината от запитаните твърдят, че времето на изолация ги е накарало да се чувстват по-самотни от всякога. 4 от 5 души, живеещи сами, споделят, че не изпитват човешки допир на ежедневна база. 23% от самотните родители и 24% тийнейджърите твърдят, че изпитват самота, а две трети от всички участници заявяват, че биха искали да получават повече прегръдки. И основна причина за тези усещания е именно липсата на докосване.

Физическите и психологически предимства на човешкия допир и близостта между хората, която поражда, са доказани научно. Въпреки това те се оказват непознати за по-голямата част от участниците в изследването, а 86% от запитаните твърдят, че по-доброто познаване на ползите които носи обикновеното докосван би ги вдъхновило за повече близост с хората около тях.

Повече информация за изследването може да намерите тук. Историята на близначките Лили и Мадлен може да гледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 29

Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/, съорганизатор на събитието. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

След като дадоха старт на фестивала, проф. Моллов и инж. Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град, опитаха част от вината и разговаряха с винопроизводителите за проблемите в сектора. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета.

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 30
Музикапреди 6 часа

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 31
Полезнопреди 8 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 32
Tехнологиипреди 8 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 33
Културапреди 9 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 34
Музикапреди 9 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 35
Lifestyleпреди 9 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 36
Lifestyleпреди 9 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 37
Lifestyleпреди 9 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 38
Lifestyleпреди 9 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 39
Културапреди 10 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо