Открийте ни и в

Lifestyle

Huawei представя HUAWEI WATCH GT 2e с над 100 режима за тренировка и надградени функции за следене на здравни параметри

MIKA

публикувано

на

На 26 март 2020, в официална онлайн премиера заедно с новата серия P40, Huawei Consumer Business Group (CBG) представи и новото попълнение в портфолиото на Watch GT 2 – HUAWEI WATCH GT 2e. Създаден, за да вдъхновява по-активен начин на живот, новият смарт часовник разполага със 100 различни режима за тренировка, включвайки както традиционни, така и по-модерни спортни методи.

С HUAWEI WATCH GT 2e, Huawei за първи път въвежда функция за наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2)1. С помощта на мощна батерия, с живот до две седмици2, устройството внася както научни, така и спортни концепции в ежедневието на днешните потребители. Новият часовник помага на потребителите да следят своето здрaвословно състояние в реално време с функциите за измерване на пулс и кръвно налягане, за алармиране при пулс извън норма и за изчисляване на оптимално време за сън.

HUAWEI WATCH 2e e с 1.39-инчов AMOLED сензорен дисплей с висока резолюция. Той се отличава и с обновен дизайн, внасящ още повече свежест в модерната визия на цялата гама Watch GT 2. Той ще се предлага в нови и свежи нюанси – Mint Green и Lava Red.

За популярния HUAWEI WATCH GT 2 42mm, Huawei представи нов дизайн с Champagne Gold корпус и две нови каишки – Frosty White и Chestnut Red, които излъчват спокойствие и елегантност. HUAWEI WATCH GT 2 42mm разполага и със специална функция за дамите, а именно календар за месечен цикъл1.

„Следвайки традицията на серията, HUAWEI WATCH GT 2e продължава да осигурява надеждно и сигурно управление на спортните и здравните показатели на потребителите.“ сподели изпълнителният директор на Huawei – Ричард Ю. „Huawei отделя огромно внимание на важността на функциите за фитнес и здраве. В нашата Seamless AI Life стратегия за всички сценарии за 2020г., здравето и фитнесът са в основата на всеки сценарий. Тъй като технологиите са все по-тясно свързани с живота на потребителите, Huawei ще продължава да залага на технологичния прогрес, да подобрява софтуерните и хардуерните екосистеми и да създава иновативни носими устройства, чрез които технологиите да помагат за поддържане на нашия тонус и здраве.

Модерен и изчистен дизайн, вдъхновен от класическите стилове и все пак нетрадиционен

Дизайнът на HUAWEI WATCH GT 2e е спортен, докато дизайнът на HUAWEI WATCH GT 2 е класически. Вместо да следва традиционните дизайни, при които циферблатът е отделен от каишката, той притежава класически кръгъл циферблат с модерна каишка – свеж поглед към бъдещето на смарт часовниците. Тялото му от неръждаема стомана допълва скрития аристократичен дизайн, който се слива с извития силует на часовника. Часовникът се предлага в четири нови цвята – Graphite Black, Lava Red, Mint Green и Icy White с каишка, изработена от мек и удобен силикон. Двуцветният лек TPU материал допълва безупречния дизайн в едно цяло. Всички тези характеристики показват не само колко удобен за носене е HUAWEI WATCH GT 2е, но и подчертават издръжливостта му. Дори по време на интензивна тренировка, мониторингът за фитнес и здраве остава точен. Той е оборудван с високо прецизен 1,39-инчов AMOLED сензорен дисплей, който е ясен и цветен. Това позволява на потребителите да виждат детайлите дори при силна слънчева светлина.

HUAWEI WATCH GT 2e също предлага и някои изненадващи детайли. С минималистичен и здрав корпус, часовникът се отличава и с пясъчна повърхност за по-добра текстура. Наситеното черно покритие фино отразява светлината, създавайки ефект, който се променя спрямо ъгъла на светлината, отразяваща се от часовника.

Новият смарт часовник на Huawei разчупва стереотипите и с множество нови циферблати. С въвеждането на нови анимирани циферблати, които допълват плавността и действията, когато потребителят се движи, Huawei предлага още по-широко персонализиране. Новата двойна часова зона помага на потребителите да останат свързани с приятели, семейство и колеги по целия свят. Мултифункционалният циферблат позволява на потребителя да персонализира настройките, които желае, като например да избира какви важни напомняния да получава през деня. Ако потребителите желаят смарт часовникът им да бъде уникален, могат просто да изберат снимка от албумите си, която да бъде показана на циферблата.

Истинско спортно преживяване със 100 режима за тренировка

Независимо от това дали потребителите са привърженици на традиционни спортове, или обичат да практикуват нещо малко по-експериментално, всички могат да се насладят на уникалните и разнообразни спортни режими, които предлага HUAWEI WATCH GT 2e.

HUAWEI WATCH GT 2e поддържа 15 професионални режима на тренировка, включително осем дейности на открито (бягане, ходене, катерене в планина, туризъм, лека атлетика, колоездене, плуване в открити води, триатлон) и седем дейности на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване в басейн, свободна тренировка, кростренажор, гребен тренажор) В професионалните режими за тренировка HUAWEI WATCH GT 2е осигурява цялостен мониторинг, който може да проследява 190 вида данни – всичко това, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от тренировката си. HUAWEI WATCH GT 2e може също автоматично да разпознае 6 професионални режима на тренировка, предлагайки по-интелигентно спортно изживяване.

Новият HUAWEI WATCH GT 2e поддържа още 85 персонализирани тренировъчни режима, разпределени в 6 категории спорт: екстремен, за удоволствие, фитнес, воден, игри с топка, зимни спортове. Обхващат се и активности като стрийт танци, паркур, балет, йога, бокс и катерене. Докато потребители практикуват любимия си спорт, смарт часовникът ще записва ключови данни като продължителност на тренировката, изразходвани калории, пулс, прогрес, време за възстановяване и други. Устройството ще осигурява научно базиран план за тренировки, както и инфографика с постигнатите резултати, които могат да бъдат споделени в социалните мрежи само с едно натискане.

HUAWEI WATCH GT 2e е снабден с голяма памет, която може да събира около 500 mp3 песни2. Потребителите могат да слушат любимите си плейлисти по време на тренировка с Huawei Music и Bluetooth слушалки.

Първото в света наблюдение на кислородната сатурация на кръвта (SpO2) 3

HUAWEI WATCH GT 2e позволява на потребителите да следят своя пулс, ниво на стрес и качество на съня в реално време, за да могат да имат актуална информация за здравословното си състояние. Всичко това стига до потребителите благодарение на разработените от Huawei технологии за наблюдение на пулса Truseen™ 3.5, за управеление нивата на стреса – TruRelex™ и Trusleep™ 2.0. Часовникът изпраща съобщения в моменти, когато пулсът на потребителите е твърде висок или твърде нисък. Чипът Kirin A1 захранва дългия живот на батерията (до две седмици), за да може потребителите активно и пълноценно да управляват своите здравни и спортни навици.

За първи път в световен мащаб, HUAWEI WATCH GT 2e поддържа измерване нивата на кислородна сатурация на кръвта (SpO2). Само за минута, потребителите могат да тестват нивата на SpO2 и да са наясно със състоянието на тялото си.

Huawei също така представи новите вариации на HUAWEI WATCH GT 2 42mm – Frosty White и Chestnut Red. Те са снабдени с функция за следене на месечен цикъл. Потребителите от нежния пол могат да получават известия от часовника за ключови моменти от месечния си цикъл. За целта трябва да въведат основните данни за него, като продължителност. Известията могат да бъдат получавани и чрез Huawei Health App4.

HUAWEI WATCH GT 2e ще се продава на нашия пазар по-късно през годината.

1 Подновена поддръжка чрез OTA

2 За локало ползване на вашия часовник, поддържаните формати са MP3 и LC-AAC. Слушането на музика изисква връзка с Android телефон и поне 2GB памет.

3 Данните и резултатите са чисто информативни и не са предназначени за медицинска употреба или лечение.

4 Тази функция е налична само при Android устройства.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

А1 подпомага борбата с климатичните заплахи за водния сектор

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

А1 предлага високотехнологична услуга за предотвратяване на две от основните климатични заплахи за водния сектор – наводненията и засушаванията. Тя дава възможност за навременна реакция в случай на едни от най-трудно предвидимите проблеми в редица региони на страната и помага за предотвратяване на аварии и бедствия, свързани с интензивността на валежите или недостиг на вода поради засушавания.

Решението е част от портфолиото от услуги на А1 в сферата на „Интернета на нещата“ (IoT) и позволява непрекъснат мониторинг на водното равнище в предразположените към наводнения райони. Чрез специализирани камери и сензори информацията се събира и анализира в реално време. Така представителите на общините разполагат с цялостна информация за нивото на водата, анализ на рисковете и степента на опасност от наводнения, определящ какви са необходимите своевременни мерки, които трябва да бъдат предприети.

Поради географското си положение България е уязвима както към повишаване на температурите, така и към силни валежи. В съчетание с продължаващите тенденции за изменение на климата в световен мащаб, рисковете от наводнения и засушавания могат да имат сериозни последици, включително загуба на човешки живот или значителни материални щети, засягащи икономическия растеж и благосъстоянието. Най-често срещаните хидрометеорологични и природни неблагоприятни явления у нас са екстремни валежи и температури, бури, градушки, наводнения, пожари, свлачища и суши.

Високотехнологичното решение от А1 обхваща цялото разнообразие от типове водни канали, водоеми и речни корита в районите, в които е внедрено. Цялостната система отчита също и влиянието на интензивността и количеството валежи от дъжд, сняг или градушка. Клиентите на услугата могат да разчитат и на достъп до статистически данни за определения район – дневни и месечни стойности на валежите. Използват се доказани и утвърдени методи за измерване чрез висококачествени, сертифицирани устройства. Получените от тях данни се систематизират и анализират в реално време, а клиентите разполагат с уеб интерфейс за мониторинг, който предоставя възможност за оценка на обстановката, подаване и настройване на аларми. Така може да бъде намален значително рискът както чрез предприемането на своевременни мерки и евакуиране на населението от отделни райони в града, така и със съсредоточаване на усилията в приоритетните зони. Услугата от А1 помага не само за предотвратяване на аварии и бедствия, но и допринася за намаляване на разходите за поддръжка. Тя е разработена в партньорство с водещ световен разработчик, производител и доставчик на апаратура и измервателни системи за всички области за мониторинг, контрол и използване на водните ресурси.

Чрез решението А1 може да помогне за бързи и навременни мерки в случаи и на опасност от намаляване на водните запаси и предстоящи засушавания. С услугата се извършва ежедневно проследяване и анализ, включително изпращане на аларми до упълномощените лица при преминаването на предварително зададени гранични нива на наблюдаваните параметри.

Цялостното решение от А1 е базирано на концепцията на „Интернета на нещата“ (IoT). За такива проекти А1 залага на технологичния стандарт Narrowband-IoT (NB-IoT) заради множеството му предимства – по-добро покритие, по-дълъг живот на батериите (до 5 години), оптимизиран пренос на данни и висока сигурност на връзката. Друго предимство на технологията е, че тя работи в лицензиран честотен диапазон, което практически осигурява защита на комуникацията от външни влияния. Според GSMA, организацията, която представлява интересите на 750 оператори и близо 400 компании от мобилната екосистема, има 155 мобилни IoT мрежи в световен мащаб, 105 от които са изградени по технологичния стандарт Narrowband-IoT, а A1 е първата компания, която предлага тези възможности на клиентите в България. Портфолиото на компанията в сферата на „Интернета на нещата“ включва разнообразни решения за мониторинг на водата, контрол на качеството на въздуха, управление на отпадъци, интелигентно осветление и умно паркиране.

Продължете понататък

Lifestyle

Turkish Airlines получи най-високото отличие за безопасност на APEX 

MIKA

публикувано

на

от

снимка: Chad Slattery.

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повечето дестинации от всяка друга, получи най-високото отличие „Диамант“ за безопасност и хигиена на борда. Оценката е в резултат от проучване на Асоциацията на авиокомпаниите за пътнически опит (APEX) и SimpliFlying. Превозвачът също е и една от най-заетите авиокомпании по време на пандемичния период, започнал през изминалата година.

Проучването взема предвид предпазните и превантивни мерки по отношение на хигиената и сигурността, предприети от авиокомпаниите в условията на продължаваща пандемия. Онлайн одитът се извършва в 10 категории и обхваща общо 75 точки с конкретни показатели. Спрямо резултатите авиокомпаниите могат да попаднат в една от три категории – „Злато“, „Платина“ и най-високата „Диамант“, в която е Turkish Airlines.

Прилагайки всеобхватни превантивни мерки и нови регулации от началото на пандемията с цел да продължи да предоставя безопасно пътуване за своите пътници, Turkish Airlines бе отличена с най-висока оценка по много от критериите. Сред тях са процесът на безконтактно чекиране, прилагане на социална дистанция на борда и летището, измерване на температурата, възможност за COVID-19 тест на летището, допълнителни хигиенни предпазни мерки, назначаване на санитарни експерти като част от екипажа и предоставяне на хигиенни комплекти на пътниците.

Предпазните мерки, взети в отговор на продължаващата пандемия, могат да се различават в различните периоди заради динамичната ситуация. Тъй като борбата срещу COVID-19 изисква упоритост и отдаденост, мерките, предприети от авиокомпаниите, участващи в доклада, ще бъдат преразглеждани на всеки три месеца, за да бъде актуализиран техния статус.

„Продължаваме да прилагаме стриктно цялостни хигиенни предпазни мерки, за да гарантираме, че пътниците ни могат да пътуват безопасно по време на пандемията. Чрез назначаването на специален екип от хигиенни експерти, предоставянето на комплекти за лична хигиена и мерките, които предприехме на борда и летището, ние осигуряваме комфорт и допълнително спокойствие на нашите пътници. Радваме се, че насоките ни за безопасно пътуване са отличени с най-високия статус „Диамант“ в проучването. Ще продължим да работим усърдно, за да осигуряваме възможно най-доброто пътуване за нашите пътници“ – коментира гн Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines.

„Turkish Airlines постоянно осигурява невероятно изживяване на пасажерите, което сега е отличено и със сертификата за ниво „Диамант“ за безопасност и хигиена. От самото начало на пандемията Turkish Airlines демонстрира структуриран план по отношение на безопасността и здравето на пътниците, който е толкова всеобхватен, колкото полетната ѝ мрежа, включваща 127 държави. APEX приветства ангажираността и отдадеността на Turkish Airlines да предостави сигурно пътуване за пасажерите по целия свят“ – коментира д-р Джо Лийдър, главен изпълнителен директор на APEX.

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Lifestyleпреди 1 седмица

Turkish Airlines предлага 20% отстъпка за студенти

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Lifestyleпреди 1 седмица

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Tехнологиипреди 1 седмица

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Обществопреди 1 седмица

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Обществопреди 1 седмица

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо