Connect with us

Lifestyle

HUAWEI FreeBuds Pro с интелигентно динамично шумопотискане вече са на българския пазар

Avatar

Публикувано

на

Първите в света истински безжични стерео (TWS – True Wireless Stereo) слушалки, които поддържат интелигентно динамично шумопотискане, вече могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Технополис, Теленор и Техномаркет. Те предлагат на българския потребител интегрирано хардуерно и софтуерно решение, с което идентифицират вида на околния шум и превключват между три профила – General, Cosy и Ultimate, за оптимално ниво на шумопотискането в конкретния момент. Сред множеството иновации на този продукт са още водещият в индустрията рейтинг за шумопотискане от 40 dB и двойната връзка с базирани на Android, iOS и Windows устройства.

Дизайн за красота и удобство

Новите FreeBuds Pro са представител на новата премиум аудио колекция на Huawei, която се явява среща на стила, удобството и високите технологии. Дизайнът е подчинен на принципа на минимализма – без излишни украси, само с изчистени елементи, всеки от които е пряко свързан с определена функционалност на слушалките.

Те са представители на in-ear дизайна и идват с 3 различни силиконови накрайника. Кой от тях е най-подходящ за вас можете да разберете и с помощта на Fit detection функцията на приложението Huawei AI Life. За нейното прецизиране аудио лабораториите на Huawei са анализирали данните за ушната анатомия на над 1000 реални потребители от различни точки на света.

Продължавайки към стеблото на слушалките – то е със стилен квадратен профил, който минимизира външния шум. На него ще откриете и миниатюрни дупки, част от специална технология за защита от звукови смущения, причинени от вятъра – постижение, което ще оцените високо при разходка, бягане и колоездене. Стеблото служи още за удобно включване на активното шумопотискане, регулиране на силата за звука, приемане на обаждания, възпроизвеждане или пропускане на определено парче от плейлиста, който слушате. Това става на база на интуитивно управление с жестове, с приплъзвания и потупвания. Нещо повече, слушалките бързо свикват с притежателя си и се научават да минимизират ефекта от непреднамерени докосвания.

Advertisement

Първото в света интелигентно динамично шумопотискане

Като част от колекцията от аудио флагмани на Huawei, FreeBuds Pro възпроизвеждат стерео звук с първокласно качество. Но звуковото замърсяване около нас, особено когато сме в движение и ползваме най-мобилния тип безжични слушалки, може да бъде голямо и много комплексно. Затова във FreeBuds Pro са внедрени сложни технологии за неговия анализ и адаптирано според това шумопотискане, за постигане на цялостно първокласно звуково изживяване.

При HUAWEI FreeBuds Pro, аудио инженерите са използвали динамична връзка между драйвера и говорителя. Тази техника, подобна на използваната от водещи производители на Hi-Fi оборудване, стабилизира цялата акустична система на слушалката, намалявайки вибрациите за постигане на по-чист и ясен звук.

За отличния звук допринася и новата функция Dynamic EQ Adjustment, която използва данни от вграден в слушалката микрофон, попадащ в ухото, и автоматично оптимизира звука според ушната специфика на конкретния потребител.

HUAWEI FreeBuds Pro са и първите TWS (True Wireless Stereo) слушалки с интелигентно динамично шумопотискане. Надграждайки над предишните модели, шумопотискането достига до 40dB1, а самият in-ear дизайн спомага за елиминиране на звуковото замърсяване. Разположените в и извън ухото двойка микрофони бързо идентифицират звуковата среда, в резултат на което слушалките автоматично превключват между 3 режима на шумопотискане – Ultra Mode, Cozy Mode и General Mode. Според това дали се намирате у дома, на разходка или на шумна гара, HUAWEI FreeBuds Pro интелигентно преценява звуковото обкръжение и превключва към по-подходящия режим на шумопотискане.

Advertisement

Когато активното шумопотискане е включено, батерията издържа до 4,5 часа, а когато е изключено – до цели 7 часа, без да се налага да използвате кутийката за носене и зареждане. Активното шумопотискане може лесно да се включи или изключи чрез потупване по стеблото на слушалката.

Друга важна иновация, внесена на пазара от HUAWEI FreeBuds Pro, е тяхната двойна Bluetooth антена. Всяка от двете слушалки е оборудвана с две Bluetooth антени, което осигурява 360-градусово покритие на Bluetooth сигнала за безупречно стабилна връзка.

Двойна връзка и още функции

Множество други функции водят до комплексното удоволствие от използването на HUAWEI FreeBuds Pro. Режимите Awareness и Voice2 също се възползват от двойката микрофони, за да позволят на потребителите да чуват необходимото, когато пресичат улицата или разговарят с някого, например. Двойната връзка с Android, iOS и Windows системи позволява лесно да се превключва между различни системи, без обвързване с конкретна марка и платформа.

Премиум аудио колекцията, която Huawei поетапно ще предложи на българския пазар, включва in-ear слушалките FrееBuds Pro, over-the-ear слушалките FreeBuds Studio, домашният говорител Sound X, разработен с Devialet, и смарт аудио слънчевите очила Huawei x Gentle Monster Eyewear II.

Advertisement

Huawei FreeBuds Pro вече са налични в мрежата на Технополис, Техномаркет и Теленор на препоръчителна крайноклиентска цена от 299 лева, а от началото на декември ще бъдат налични и в магазините на A1.

1. Данните са на база на реална употреба на продукта, тествана в лабораториите на Huawei. 40dB е максималното ниво на шумопотискане. Действителният ефект може да зависи от големината на ухото, използваните накрайници, структурата на ушния канал, позицията при носене, това какво прави потребителят (дъвчене, бягане и др.) и други детайли от начина на употреба.

2. Потребителите могат да изтеглят приложението Huawei AI Life и да активират Awareness Mode или Voice Mode. Потребителите на Huawei смартфони могат да изтеглят HUAWEI AI Life от HUAWEI App Gallery, а останалите потребители на Android да се обърнат към ръководството в опаковката и да сканират предоставения QR код. Към днешна дата, приложението HUAWEI AI Life не поддържа iOS и Windows устройства.

Continue Reading
Advertisement