Connect with us

Tехнологии

Huawei ID получи Европейският печат за неприкосновеност на личния живот за Европа и ЕИЗ

Avatar

Публикувано

на

eps

Aspiegel Limited, дъщерна фирма на Huawei Technologies Cooperatief U.A (Холандия), получи Европейски печат за неприкосновеност на личния живот (EuroPriSe) за услугата HUAWEI ID в рамките на Европейския съюз (EU) и Европейска икономическа зона (EEA).

Европейски печат за неприкосновеност на личния живот

Европейският печат за неприкосновеност на личния живот (EuroPriSe) е транс-европейски сертификат, издаван от независима трета страна, който удостоверява съответствието на IT продуктите и IT услугите с европейските закони за сигурност и поверителност на данните. EuroPriSe следва прозрачни процедури и сигурни критерии. Европейският печат за неприкосновеност на личния живот удостоверява, че даден продукт или услуга е проверен от независими експерти и е одобрен от безпристрастен сертифициращ орган като следва прозрачни процедури и сигурни критерии в процеса на оценяване. За повече информация за European Privacy Seal, посетете https://www.european-privacy-seal.eu/EPS-en/fact-sheet

Наградената услуга Huawei ID на Aspiegel се характеризира с осигуряването на контрол върху данните на потребителите в Европа и ЕИЗ. Huawei ID е централизирана услуга, която е налична за всички потребители на устройства с операционна система Android. Потребителите могат да използват Huawei ID както за работа с други Huawei услуги (“Huawei Mobile Services”), като AppGallery, Mobile Cloud, Developer Alliance, Video, Browser, Assistant, Music, Themes, Honor store, така и с приложения от различен доставчик. Huawei ID отдава голямо значение на защитата на поверителността на потребителите и непрекъснато подобрява своите решения за защита на поверителността и техническите спецификации.

Оценката и сертифицирането на Huawei ID е на база на каталога на Европейския печат за неприкосновеност на личния живот за IT продукти и IT услуги – v201701, като Huawei ID отговаря на всички изисквания. Това бе почертано в новините на EuroPriSe.

Advertisement

Аspiegel вярват, че поверителността и сигурността трябва да са задължителна част от услугите, следвайки Закона за защита на личните данни (GDPR), местни закони и стандарти за сигурност. Компанията следва принципа, че поверителността е основно право на всеки потребител. Аspiegel непрекъснато оптимизират проектирането, научноизследователската и развойна дейност, експлоатацията и услугите на O&M като изграждат по-цялостна система за управление на личната информация и предоставят на потребителите по-сигурни и надеждни продукти и услуги.

Continue Reading
Advertisement