Connect with us

Tехнологии

Huawei Technologies България и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ подписаха меморандум за сътрудничество

Avatar

Публикувано

на

3 1

снимка: ПР

Huawei Technologies България и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ стартират партньорство за съвместни научни изследвания, проекти и разработки. За тази цел те подписаха меморандум за сътрудничество, който ще допринесе за по-здрави контакти и по-ползотворен диалог между бизнеса и образованието у нас.

„От първостепенно значение за  реализацията на нашите випускници на пазара на труда са многобройните ползотворни отношения на ВТУ „Тодор Каблешков“ с бизнеса. С присъединяването на Huawei Technologies България към мрежата ни от партньори правим решителна крачка към високотехнологичния сектор, където бизнес, наука и образование градят бъдещето“, каза проф. д-р Даниела Тодорова, ректор на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“.

„Технологиите и транспортът имат много общи неща, но основното е, че те свързват хората и правят живота по-лесен и по-удобен. Новите технологии трансформират начина, по който планираме, проектираме, изграждаме и управляваме транспортните системи. Вярвам, че партньорството между Huawei и Висшето транспортно училище ще бъде още една обща точка между тези два сектора и ще засили още повече връзката между бизнеса и образованието“, каза Тери Ли, управител на Huawei Technologies България.

След подписването на меморандума за сътрудничество се проведе традиционната церемония на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, на която се награждават студентите, завършили с най-висок успех през 2022 г. Г-н Тери Ли награди първенците бакалаври на факултетите „Транспортен мениджмънт“, „Техника и строителни технологии в транспорта“, „Комуникации и електрообзавеждане в транспорта“. Генералният мениджър на Huawei Technologies България се обърна към студентите, пожелавайки им успех в пътешествието им от тук нататък. „Защото пътешествие от хиляда километри започва с една единствена стъпка. И съм убеден, че завършването на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ е стъпката, която ще ви отведе на върха“, добави той.

Advertisement

Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четирите краища на земята, за да осигури превъзходната изчислителна мощ там, където е необходима; Huawei изгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение.

Continue Reading
Advertisement