Открийте ни и в

Класическа

HYPNOTIC представят нов сингъл

Avatar

публикувано

на

HYPNOTIC представят нов сингъл 141

снимка: ПР

Обаятелните и безкрайно талантливи HYPNOTIC отново ще зарадват своите фенове с невероятните си класически интерпретации и оригинален саунд. Верни на своя кросоувър стил и вдъхновени от работата си с някои от най-успешните български композитори, момичетата от HYPNOTIC подготвят излизането на пазара на своя нов албум, а днес ни представят и първия сингъл от него – EDERLEZI. Новият аранжимент на легендарната песен е на хитовият музикален продуцент Светлин Къслев, а с аранжимента на струнните инструменти (цигулка, виола и чело) се заема Мария Новева. Изборът на парче за първия сингъл съвсем не е случаен. EDERLEZI заема много специално място в сърцата на трите музикантки.

„Когато за пръв път изпълнихме EDERLEZI на живо, реакцията на публиката ни разтърси. От тогава, на всеки наш лайв хората остават хипнотизирани и емоцията е неповторима. Така решихме да направим нов, съвременен аранжимент и вярваме, че ще зарадваме както своите фенове, така и всеки, който харесва не само песента, но и съвременната класическа музика в нейните все по-разноцветни форми и вариации.“ – споделят единодушно  Мария Новева (цигулка), Марина Хинова (виолончело) и Бистра Копринкова (виола).

За първи път HYPNOTIC включват и вокал в свое произведение. Магнетичните вокални импровизации към парчето са в изпълнение на Мелинда Христова.

EDERLEZI в изпълнение на HYPNOTIC ще може да бъде закупено в itunes.

Изненадите не спират до тук. С новия сингъл, прекрасните дами от HYPNOTIC представят и своята нова фото сесия. Приказните кадри са дело на Wings Creative Studio. Основният криейтив за цялостната визия на триото е на фотографа Силвия Братанова.

Последната година е изключително динамична за безспорно най-успешната и добре позната струнна формация в България. Включват се в турнето на Миро, свирят с Цветан Недялков и Венелин Венков и участват в кампания, посветена на битката с муковисцидозата, в която стават част от видеоклипа и песента „Протегни ръка“, съвместно с Весела Бонева и Светлин Къслев (композитор). През 2015 свирят в Арена Армеец пред 12 000 зрители с духов оркестър и повече от 300 музиканти на сцената.

EDERLEZI в изпълнение на HYPNTIC идва в точния момент – предстои Гергьовден. Тази година празникът ще ‘звучи’ различно.

Реклама