Открийте ни и в

Култура

IAB Bulgaria стартира стажантска програма за дигитален маркетинг

Avatar

публикувано

на

IAB Bulgaria стартира стажантска програма за дигитален маркетинг 141

Инициативата ще осигури възможност за стаж като старт на кариерата за млади таланти в компаниите – членове на организацията

IAB Bulgaria – част от най-голямото глобално рекламно сдружение Interactive Advertising Bureau, стартира първата по рода си стажантска програма за дигитален маркетинг „Скочи в Digital-а“. Инициативата предоставя възможност на млади мотивирани хора да стартират своята кариера чрез избран от тях стаж в някоя от компаниите – членове на организацията. Заинтересованите бъдещи професионалисти могат да кандидатстват за избрания от тях стаж в предпочитаната компания в периода 14-27 март. Подборът и интервютата ще се проведат в периода 28 март – 03 април, като след това ще стартира и практическата работа на стажантите.

Стажантската програма ще позволи придобиването на ценен практически опит и кариера в комуникационната индустрия и области като дигиталния маркетинг, медии, реклама и връзки с обществеността. Практиките ще се провеждат във водещи дигитални рекламни и медийни агенции и технологични компании, отговорни за развитието на дигиталната индустрия в страната, като първите включили се компании са A1 България, Xplora, Net Info, Digitas/част от Publicis Group, Vivacom, SEOMAX, View Sofia, d:istinkt, Prodesign, Sunday Media, Interpartners, CreateX, PHD Bulgaria, Stellary Agency, Пощенска банка, Together&.

„В новите условия, когато светът буквално се премести в онлайн средата, развитието на бизнесите изисква специфични умения, които често се придобиват само с практиката. С новата ни стажантска програма IAB Bulgaria подпомага успеха на младите таланти, като им предоставя трамплин за старт на кариерата чрез конкретно насочена подготовка и възможност за кариерно развитие във водещи български компании”, каза Надя Гогова, изпълнителен директор на IAB Bulgaria. 

Стажантската програма е насочена към студенти, които могат да заявят интереса си към инициативата, като се регистрират на уебсайта на  IAB. Включилите се в първото издание на „Скочи в Digital-а“ организации – членове на сдружението, ще вземат участие и с лекции на практични и актуални за студентите теми, както и с представяне на конкретни стажантски позиции и възможности при тях. Графикът на тематичните лекции ще бъде обявен допълнително на сайта на организацията.

Проектът „Скочи в Digital-а“ е подкрепен от медии – членове на IAB България: BTV Media Group, Net Info, Economedia, Дарик радио, Investor Media Group, сп. „Мениджър“, Медийна група България, Булевард България, Economic.bg, SBB Media, ViewSofia.

Реклама