Connect with us

Красота

IDEAMODA се завръща в търсене на млади модни дизайнери

Avatar

Публикувано

на

boriana vytova 2 kiril kralev f88184 43 scaled

снимка: ПР

Третото издание на атрактивния и изпълнен с творческа креативност конкурс на Нов български университет IDEAMODA се завръща на подиума в очакване да събере иновативни идеи, смели дизайнери и дръзки изпълнения.

Организатори на международния конкурс за млади модни дизайнери са Нов български университет, в партньорство с концептуалната дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22“, и International Fashion Conection.

Целта на организаторите е прозрачен и модерен конкурс, който да се превърне в платформа за изява на млади и талантливи хора от България и Европа. Право на участие в конкурса имат студенти в последната си година на обучение по мода, както и дизайнери до 35 години, които работят за собствен или друг бранд.

Работата на младите дизайнери ще бъде оценявана от компетентно жури – известни модни дизайнери от България и Европа, стилисти, журналисти, модни фотографи и модни експерти.

Advertisement

В първите две издания участваха студенти от българските университети, в които се изучава мода – Нов български университет, Национална художествена академия, ЮЗУ „Неофит Рилски”, ВСУ „Черноризец Храбър”, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Технически университет – София. Сред участниците имаше и завършили модни училища в Европа –  IED Milano, Academy of Music, Theatre and Fine arts – Moldova, Politecnico di Milano, Frederick University Nicosia – Cyprus и други.

Наградите от конкурса са атрактивни и имат за цел да подкрепят младите дизайнери при стартиране и развитие на собствен бранд. Отличените дизайнери получават парична награда от 5000 лв., обучение в магистърска програма на НБУ, професионална шевна техника или представяне на избрани колекции в модни издания и платформи.

Регистрацията за конкурса вече е отворена и участниците могат да кандидатстват до 15 февруари на: https://www.ideamodabg.net/

Continue Reading
Advertisement