Connect with us

Tехнологии

IFA 2022: Samsung представи визията си за по-„смарт“ ежедневие и устойчиво бъдеще

Avatar

Публикувано

на

IFA Press Conference Benjamin Braun Chief Marketing Officer and Vice President for Samsung Europe

снимка: ПР

Компанията слага акцент върху свързаността в интелигентната екосистема с цел изживявания, които помагат на потребителите да контролират своя начин на живот

Samsung Electronics Co., Ltd. представи своята визия за по-„умен“ начин на живот и устойчиво бъдеще. По време на пресконференцията за IFA 2022 компанията сложи акцент върху новия облик на SmartThings с още по-голям потенциал за свързаност, възможност за адаптация към нуждите на потребителите и устойчивост във всички продуктови категории на Samsung.

В рамките на представянето Samsung демонстрира своите най-нови технологични решения в сферата на домакинските уреди, телевизионните и екранни устройства, мобилните телефони и смарт аксесоарите: екосистема от продукти, интелигентно свързани с цел опазване на околната среда, подпомагане на по-здравословен начин на живот, повече удоволствие и забавление в делника.

Нова визия за свързаност в ежедневието благодарение на SmartThings

Advertisement

Samsung интегрира SmartThings във всички свои продуктови категори, създавайки ексклузивна екосистема и невиждано досега потребителско изживяване, в което са включени множество устройства. Тази екосистема дава възможност на потребителите да управляват и променят своето ежедневие според собствените си желания. SmartThings им помага да оползотворят максимално потенциала на Samsung устройствата си, както и продукти на други производители, които те вече притежават.

Този подход опростява и разгръща възможностите на свързаността. Той създава повече опции потребителите да адаптират към своето ежедневие работата с устройствата и ги насърчава да намерят нови начини да се наслаждават на продуктите. За да може всеки ден да е ефективно оползотворен, за да се осигури производителност и комфорт, SmartThings ти осигурява повече време да се фокусираш върху онова, което е най-важно за теб.

„Чрез последните ни иновации Samsung предлага още по-отворени, по-свързани и по-умни потребителски изживявания за всеки. Ние продължаваме да следваме мисията да предоставяме революционни решения, за да помогнем на потребителите да водят по-добър начин на живот, да им предложим нови възможности за забавление. И всичко това, докато се справяме с предизвикателството да опазим нашата планета“, коментира Benjamin Braun, директор „Маркетинг“ в Samsung Европа.

В помощ на потребителите за по-устойчив начин на живот

За да създаде невероятни и в същото време устойчиви потребителски изживявания у дома и за да се превърна в бранд номер 1 по отношение на енергийната ефективност, Samsung комбинира свързаност, базирана на SmartThings с енергийна ефективност, интегрирана в домакински уреди. Потребителите получават възможност да вземат екосъобразни решения с помощта на SmartThings Energy, който проследява потребителските навици и проследява в реално време данните, като помага на потребителите да разбират какви са нивата на енергията, които консумират.

Advertisement

До 2023 г. 100% от основните домакински уреди в портфолиото на Samsung ще бъдат годни за свързаност с Wi-Fi и ще бъдат снабдени с услугата SmartThings Energy още с покупката, и ще позволяват на потребителите лесно да намалят разхода на енергия. Нещо повече, уреди на Samsung ще надхвърлят представите за енергийна ефективност по смисъла на актуалните най-високи енергийни рейтиигни, за да осигурят още повече спестена енергия на ниво от допълнителни 10%.

Използвайки устойчиви решения, препоръчвани от SmartThings Energy, и внедрявайки ги в устройствата, компанията предалата лесни за използване функционалности като AI Energy Mode – потребителите могат да направят стъпка напред в намаляването на консумацията на енергия вкъщи, като включват пригодените за това устройства в режим за пестене на енергия.

Пералнята The Bespoke AI™ Washer е снабдена с технологията AI Ecobubble™, която трансформира препарата в мехурчета, които бързо се абсорбират от прането. Тази технология предоставя същото ниво на чистота и намалява разхода на енергия с до 70%. Потребителите могат да редуцират използването на енергия чрез AI Wash Cycle, която калкулира оптималното количество вода и препарат, а след това адаптира накисването, изплакване и броя на оборите.

Дигиталният инверторен мотор в пералните и сушилните, както и дигиталният инверторен компресор в хладилниците разполагат с гаранция 20 години с най-всеобхватната гаранция, която Samsung някога са предлагали. Целта е потребителите да са спокойни, че домакинските им уреди скоро няма да имат нужда от подмяна.

С цел по-екосъобразна среда Samsung представи SolarCell Remote – дистанционното управление, което се зарежда чрез излагане на светлина и радио вълни от устройства като Wi-Fi рутери например. Компанията прогнозира, че в рамките на седем години, ще бъде предотвратено изхвърлянето на повече от 200 млн. батерии. Тази година Samsung разширява възможностите за ползване на технологията на дистанционното, така че и други производители могат да създават екосъобразен продукт.

Advertisement

Samsung допринася за по-чиста околна среда чрез трансформиране на материали от изхвърлени в океаните и моретата пластмаси. Компанията преработва изоставени рибарски мрежи и ги ползва за създаване на нови материали, които се ползват в мобилните продукти и  аксесоари като Galaxy Z Flip4, Z Fold4 и Buds2 Pro. ДО края на 2022 г. Samsung може да попречи на над 50 тона пластмаса да попаднат в Световния океан.

Благодарение на различни партньорства Samsung цели да създаде в Европа домове по концепцията „Net Zero“. Чрез Q CELLS компанията проучва нови начини за оползотворяване на слънчевата енергия. Съвместно със SMA, водещ производител в сферата на соларната енергия, Samsung ще свърже повече соларни панели към SmartThings Energy. Samsung си партнира и с глобални компании в сферата на строителството, автоматизацията и производители на станции за електрозареждане като например ABB.

В подкрепа на твоето добро здраве навсякъде 

Ангажиментът на Samsung към здравословния начин на живот личи в широкия набор от свързани устройства в подкрепа на твоето благосъстояние. От контрол на качеството на въздуха до по-здравословно готвене и дори грижа за домашните любимци, приложението SmartThings предлага много начини да следиш здравословното състояние на всеки у дома.

Платформата SmartThings Home Life обединява всички съществуващи SmartThings услуги, включително SmartThings Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care и Energy и ги организира в достъпен хъб на твоя смартфон. Това позволява на потребителите да имат поглед над разнообразни показатели докато са извън дома си. Платформата SmartThings обхваща много повече от домакинските уреди. Тя включва и Galaxy устройства като най-новите смарт часовници от серията Galaxy Watch5.

Advertisement

С революционния BioActive сензор на Samsung, Galaxy аксесоарите следят много аспекти на тялото, за да дадат цялостна представа за състоянието му, независимо дали работиш или тренираш. Потребителите могат да проследяват и качеството на съня си и да получават персонализирани съвети как да го подобрят. Със SmartThings те могат автоматично да настроят устройството за индивидуално изживяване, за да си осигурят по-добри условия на сън, или през деня за оптимални условия на мониторинг.

Персонализирано забавление и гейминг за всички

Платформата SmartThings прави ежедневието по-забавно. Samsung дава възможности за гледане на съдържание и гейминг на всички, като разкрива нови начини за забавление. Потребителите имат широк набор от опции за гледане, включително огромния с размери на цяла стена MICRO LED широкоекраннен телевизор Neo QLED 8K и преносимия проектор The Freestyle.

Новост през 2022 г. е телевизорът Samsung The Frame с матов дисплей, който подобрява зрителното изживяване като намалява отблясъците и предлага реалистично качество на картината, независимо от условията на осветеност. С услугата Samsung TV Plus, потребителите могат лесно да превключват от гледане на голям екран у дома към гледане в движение.

Геймърите също имат доста избор. Odyssey Ark предлага несравнимо изживяване, благодарение на 1000R извивката на екрана, която обхваща зрителното поле на играчите за максимално потапяне в игрите. Odyssey Neo G8 е изключително подходящ за сериозните геймъри, докато Smart мониторите предлагат гъвкавост на всеки, който иска да използва един и същи дисплей за работа и забавление.

Advertisement

Освен това, наскоро представеният Samsung Galaxy Z Fold4 има екран, който се удвоява по размер, а сгънат се побира в джоба ти: идеален избор за гейминг в движение. Сгъваемите смартфони на Samsung вече са мейнстрийм, тъй като вече са доставени двойно повече устройства в Европа спрямо миналата година. От септември Samsung доставя последните иновации до още повече потребители с нов софтуер за Z Fold4, Flip4 и Watch5, който ще бъде достъпен и за предходни поколения устройства.

По-вълнуващи изживявания чрез открита съвместна работа

Откритостта и партньорството са ключови елементи от философията на Samsung, затова компанията си сътрудничи с някои от водещите имена в технологиите и развлекателната индустрия, за да даде на потребителите неповторимо изживяване.

През 2022 г. Samsung представи Gaming Hub – платформа, която дава достъп до игри в облака, включително тези на Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik и Amazon Luna (налични само в САЩ). Това прави гейминга достъпен до цяла нова общност от потенциални геймъри, които не разполагат с гейминг конзоли и така на практика разширява гейминг обществото, а любимото на мнозина хоби става още по-широкодостъпно.

Samsung също си партнира с Philips Hue, за да предложи завладяващо музикално изживяване на Galaxy смартфони и таблети. Когато потребителите слушат музика на тези устройства, техните Hue светлини могат автоматично да си сменят цвета или да се затъмняват със  SmartThings музикална синхронизация.

Advertisement

Когато става дума за филми, игри и музика, Samsung осъзнава, че забавлението е най-вълнуващо, когато се усъвършенства. Samsung намери нов партньор в лицето на TikTok, мястото с най-динамични създатели на дигитално съдържание в момента. Заедно Samsung и  TikTok ще открият някои от най-вълнуващите създатели на актуална музика и ще им предложат несравними шансове да направят кариера в индустрията.

Със SmartThings Samsung не цели само да подобри свързаността на продуктите. Компанията вече създава изцяло нови изживявания, подпомага по-здравословното ежедневие, по-доброто забавление и по-устойчивия начин на живот. И това е само началото – заедно с продукти от още 300 други брандове и 230 милиона регистрирани SmartThings потребители, възможностите за по-интелигентно ежедневие са на практика неограничени. 

Samsung вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии. Компанията предефинира света на телевизори, смартфони, носими устройства, таблети, цифрови уреди, мрежови системи и памет, LSI системи, леярски и LED решения. За най-новите новини, моля посетете Samsung Newsroom на news.samsung.com.

Continue Reading
Advertisement