Connect with us

Музика

Imagine Dragons започват нова ера с „Eyes Closed“

Avatar

Публикувано

на

ID Eyes Closed Main Press Photo 2024

снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Imagine Dragons продължават да предефинират рок музиката през 21-ви век. Поставяйки началото на нова творческа ера, Dan, Wayne, Ben и Daniel се завръщат с новия сингъл “Eyes Closed”, а креативният видеоклип към песента може да гледате ТУК. Режисирано от Andrew Donoho (J Balvin, Twenty One Pilots), официалното видео е вдъхновено от илюстрованите творби на френския художник и писател Moebius и разказва за сюрреалистичното пътуване на Dan, символизиращо завръщането към живота. “Eyes Closed” съчетава елементи на алтернативна и електронна музика, рап и рок. За песента фронтменът на Imagine Dragons, Dan Reynolds разказва:

„След като се откъснах за известно време от музиката и прекарах време със семейството и близките си, най-накрая усетих желание да се върна, но с нов поглед и манталитет. Светът изглежда много по-различно, след като си бил група повече от десетилетие. Но някои неща винаги ще си останат същите. Именно намирането на точния баланс между носталгия и свежест ми носи най-голяма радост в студиото. Много се забавлявахме, докато създавахме този запис, и се надявам и вие да му се насладите“.

Последната нова музика, която чухме от Imagine Dragons бе „Children of the Sky (a Starfield song)“, вдъхновена от хитовата научнофантастична игра Starfield™. Друг важен момент в кариерата им е успеха на хитовия им сингъл „Bad Liar“, който току-що надхвърли 1 млрд. стрийма в Spotify, с което Imagine Dragons се превърнаха в „първата група, отбелязала 10 песни с над 1 млрд. стрийма в Spotify“.

Advertisement