Connect with us

Lifestyle

#IOU на Grant’s задава новото позициониране на марката

Avatar

Публикувано

на

10 web 600 10448

Световно известното и титулувано блендирано шотландско уиски Grant’s , официално започва нова глобална кампания, озаглавена ‘#IOU’, с която марката се оттегля от традиционната си продуктово ориентирана комуникация в полза на свежото Лайфстайл съдържание, насочено към поколението на новото хилядолетие.

Като отказ от традиционната телевизионна комуникация #IOU ще започне с кратък филм, разпространяван само онлайн. Това съдържание ще бъде първият пример за насоченото към потребителя позициониране на марката Stand Together на Grant’s и има за цел да вдъхнови почитателите да изкажат признателност към хората, които са им помогнали да постигнат големи неща в живота. Благодарение на по-фокусиран подход към онлайн съдържанието Grant’s вече е спечелил от огромната стъпка напред към обществената ангажираност, като общността от приятели във Фейсбук страницата на Grant’s е нараснала с над 350 процента от 1 януари 2014 г.

dr6r2988-web_600_10450 7-web_600_10447 dr6r0204-web_600_10449

2-web_600_10446Създаден от лондонската агенция FCB Inferno и режисиран от номинирания от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) режисьор Ян Деманж, със Stink London, краткият филм поставя под съмнение идеята за индивидуалния успех и представя реалността, че никой от нас не е стигнал толкова напред само със собствени усилия. #IOU, който може да бъде гледан тук, показва група приятели, които се подкрепят един друг през поредица от житейски изпитания, след които те излизат по-силни и успешни. Филмът завършва с провокиращия въпрос „Ако си стигнал толкова напред в живота, без да дължиш нищо на никого, колко далеч си стигнал всъщност?“. Култовият изпълнител Уайти (Whitey), чиито изпълнения са показани в хитовите телевизионни поредици „В обувките на Сатаната“ (Breaking Bad) и „Семейство Сопрано“ (The Sopranos), работи съвместно с музикалната компания Madplanet, за да изготвят музиката към филма.

Глобалният бранд директор на Grant’s Шейн Хойн (Shane Hoyne), чийто екип е отговарял за разработването на новата кампания за марката, коментира: „Като едно от най-обичаните блендирани шотландски уискита в света искахме да поговорим за успеха по начин, който остава верен на нашето наследство, но също така намира отклик в по-широк социален аспект. Точно като хората, които искаме да вдъхновим, ние бяхме подкрепяни и напътствани от огромен екип от специалисти при представянето на нещо ново и вълнуващо и сме горди да споделим резултата.“

„Тази година беше много амбициозна за екипа на Grant’s с разгръщането на новото глобално позициониране на марката Stand Together, разнообразяването на гамата продукти на Grant’s и навлизането на нови интересни пазари. 2015 ще продължи в същия дух със значителни иновации и пускането на допълнителни продукти в идните месеци.“

#IOU стартира от края на септември в над 40 страни от Африка, Азия, Европа, Северна и Латинска Америка. Краткият филм ще бъде подплатен от поредица рекламни събития и публикации в социални и онлайн медии през 2015 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement