Connect with us

Музика

Jаzztory отбелязва 100 години Ела Фицджералд

Avatar

Публикувано

на

100 godigi Ella Fitzerald Studio 25.04.2017

На 25 април се навършват 100 години от рождението на една от най-известните джаз изпълнителки на 20 век, американската джаз певица, притежавала уникален глас с диапазон от над три октави и станала еталон за превръщането му в съвършен музикален инструмент – Ела Фицджералд. Точно на този специален ден, на 25 април, Jazztory кани всички джазмени и почитатели на певицата на концерта “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд”, в Studio 5 от 21:30 ч., за да отпразнуват заедно знаменателната годишнина. С музика, текст, с откъси от филма „Something To Live For“, с галещия глас на Лилия Илиева, която ще пресъздаде феноменалните вокални джаз импровизации на ненадминатата Ела, публиката ще бъде пренесена във великолепния и вдъхновяващ свят на певицата. Младият изпълнител Павел Терзийски също ще има важна роля – с вокалното си майсторство и знания за стила, ще спомогне да се пресъздадат легендарните дуетни изпълнения на Ела с Луис Армстронг, Мел Торме и Франк Синатра.

Стремежът на организаторите е “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд” да се превърне в събитие, което ще зареди душите на всички присъстващи с онази сила, която само Ела Фицджералд може да внуши – в комбинация със сладката хармония, мекотата и прецизността на гласа й, който очарова и гали слуха на поколения меломани и професионалисти. Освен прекрасните млади певци Лилия Илиева и Павел Терзийски, на сцената на “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд” ще се качат и доказали се джаз изпълнители като Александър Логозаров – китара, Теодор Петков – пиано, Борис Таслев – бас и Борислав Петров – барабани, който ще бъде и водещ на събитието.

Нека заедно отпразнуваме 100 години от рождението на великата Ела Фицджералд: Jazztory – 100 години Ела Фицджералд, София -Studio 5 * music club, 25 април 2017, вторник, начало: 21:30 ч., вход: 10 лв. За резервации: 0887 934 335 / след 14:00 ч.

Концертът на 25 април е поредното образователно издание, посветено на джаза – част от проекта Jazztory. Освен в София, на 27 април “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд” ще гостува в Пловдив, като срещата с почитателите на Ела Фицджералд там ще бъде в Bee Bop Cafe. Повече информация за събитието в Пловдив, може да намерите тук: https://goo.gl/hwKs8S

Дните, посветени на певицата ще продължат с Jazztory лекция на 30 април в НМУ „Любомир Пипков” – Историята на джаза и Jazztory Ела Фицджералд, кратка версия. По този начин музикантите от Jazztory и НМУ „Любомир Пипков” ще отбележат и Международния ден на джаза, включвайки се в подкрепяните от UNESCO световни чествания.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement