Открийте ни и в

Музика

Jаzztory отбелязва 100 години Ела Фицджералд

публикувано

на

Jаzztory отбелязва 100 години Ела Фицджералд 139

На 25 април се навършват 100 години от рождението на една от най-известните джаз изпълнителки на 20 век, американската джаз певица, притежавала уникален глас с диапазон от над три октави и станала еталон за превръщането му в съвършен музикален инструмент – Ела Фицджералд. Точно на този специален ден, на 25 април, Jazztory кани всички джазмени и почитатели на певицата на концерта “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд”, в Studio 5 от 21:30 ч., за да отпразнуват заедно знаменателната годишнина. С музика, текст, с откъси от филма “Something To Live For”, с галещия глас на Лилия Илиева, която ще пресъздаде феноменалните вокални джаз импровизации на ненадминатата Ела, публиката ще бъде пренесена във великолепния и вдъхновяващ свят на певицата. Младият изпълнител Павел Терзийски също ще има важна роля – с вокалното си майсторство и знания за стила, ще спомогне да се пресъздадат легендарните дуетни изпълнения на Ела с Луис Армстронг, Мел Торме и Франк Синатра.

Стремежът на организаторите е “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд” да се превърне в събитие, което ще зареди душите на всички присъстващи с онази сила, която само Ела Фицджералд може да внуши – в комбинация със сладката хармония, мекотата и прецизността на гласа й, който очарова и гали слуха на поколения меломани и професионалисти. Освен прекрасните млади певци Лилия Илиева и Павел Терзийски, на сцената на “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд” ще се качат и доказали се джаз изпълнители като Александър Логозаров – китара, Теодор Петков – пиано, Борис Таслев – бас и Борислав Петров – барабани, който ще бъде и водещ на събитието.

Нека заедно отпразнуваме 100 години от рождението на великата Ела Фицджералд: Jazztory – 100 години Ела Фицджералд, София -Studio 5 * music club, 25 април 2017, вторник, начало: 21:30 ч., вход: 10 лв. За резервации: 0887 934 335 / след 14:00 ч.

Концертът на 25 април е поредното образователно издание, посветено на джаза – част от проекта Jazztory. Освен в София, на 27 април “Jazztory – 100 години Ела Фицджералд” ще гостува в Пловдив, като срещата с почитателите на Ела Фицджералд там ще бъде в Bee Bop Cafe. Повече информация за събитието в Пловдив, може да намерите тук: https://goo.gl/hwKs8S

Дните, посветени на певицата ще продължат с Jazztory лекция на 30 април в НМУ “Любомир Пипков” – Историята на джаза и Jazztory Ела Фицджералд, кратка версия. По този начин музикантите от Jazztory и НМУ “Любомир Пипков” ще отбележат и Международния ден на джаза, включвайки се в подкрепяните от UNESCO световни чествания.

Реклама