Connect with us

Lifestyle

JCI търси десетте най-изявени млади БГ личности

Avatar

Публикувано

на

jci bulgaria

Junior Chamber International – България стартира за пръв път у нас световно известния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели всяка година да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат до 30 април 2015 г. чрез попълване на електронния формуляр на адрес: http://goo.gl/iiAmq6. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

  1. Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  2. Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  3. Академични постижения или лидерство;
  4. Културни постижения;
  5. Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  6. Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  7. Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  8. Научни и/или технологични разработки;
  9. Личностно развитие и/или постижения;
  10. Иновации в медицината.

Кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония.

Победителите ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, чийто финал ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI в периода 3-8 ноември 2015 г. в Каназава, Япония.

Признанието за заслугите на хората с не толкова голям опит и издигането на професионалното и личностното развитие и постижения като идеал за обществото са основни цели на проекта.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и т.н. може да намерите на официални сайт на програмата:  http://toypbulgaria.jci.bg/

Advertisement

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминава през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

Continue Reading
Advertisement