Connect with us

Музика

JEREMY? на британския инди-фестивал THE GREAT ESCAPE 2015

Avatar

Публикувано

на

Jeremy 1

JEREMY? официално обявиха участието си във водещия фестивал за нова музика в Европа – THE GREAT ESCAPE. Събитието ще се състои между 14-16 май в Брайтън, Великобритания, като за изявата на нашите музиканти е отреден съботния ден.

Включването на родната група в програмата на тазгодишното юбилейно издание на утвърдения форум, става по покана и със съдействието на Музикалната конференция за Югоизточна Европа SeeMe. Музикалната конференция SeeMe прави най-големия скок в името на българската музика и предоставя възможност на формация от България да застане наравно с най-актуалните изгряващи имена на европейската сцена.

Jeremy_1

Изборът на SeeMe е JEREMY?. През успешната 2014 г, в която групата издаде два видео сингъла, обиколи България, събра хиляди фенове, прекрачи границите и стъпи на една от култовите сцени в Лондон – The 100 Club, тя успя да привлече и вниманието на експертите от музикалната конференция. Излизането на чувствената балада “Fake Fruits” предизвика лавина на музикалната сцена и дори промени звука на популярните музикални медии в страната.  Момчетата от JEREMY? ясно заявиха , че са готови за висок старт.

“Тази въможност е наша мечта от години и нещото, което показва колко е важно за музиката в България, че съществува събитие като SeeMe и хората, които са го създали! Щастливи сме, че това ще ни се случи! Приемаме предизвикателството и както винаги  – обещаваме всичко от себе си!”, сподели Ерсин, фронтменът на групата.

В рамките на десетото издание на THE GREAT ESCAPE, само за три дни, повече от 400 банди ще дадат всичко от себе си, за да бъдат забелязани от лейбъли и над 3000 представители на основните компании в музикалния бизнес като  Beggars Group, Ticketmaster, Universal Music Group и много други. Тридесет и четири различни локации в Брайтън, град на южния британски бряг, само на два часа път с кола от Лондон, предлагат бягство в музиката и възможност за всеки да открие на сцената на някой клуб новата група на десетилетието. Това се случи с Kassabian, Ed Sheeran, Alt-J, Adele и много други при участието им на THE GREAT ESCAPE през годините.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement