Открийте ни и в

Култура

Kadebostany – с концерт на 10 юни в парка на Военната академия!

MIKA

публикувано

на

снимка: Supermafia, PR

Една от най-интересните, атрактивни и актуални европейски банди – Kadebostany идва за първия си концерт у нас благодарение на приятелската подкрепа на ирладското уиски Бушмилс. Концертът на щвейцарците ще представи чисто новото им шоу и албум “Soldiers Of Love”, който българските музикални ценители ще видят и чуят на живо пред премиерно. Събитето ще се проведе на открито в приказната атмосфера на парка на Военната академия в София. Това ще бъде първият международен концерт на това място в рамките на “София Моно”. Фестивалът отбелязва своето 6-то издание и ще обедини театрални спектакли и бутикови концерти на открито. Билетите за концерта на Kadebostany ще са на цени от 25лв до 35лв в мрежата на Ticketportal.bg.

С повече от 15 милиона гледания на сингъла им ”Castle in the Snow”, Kadebostany дават сериозна заявка, че има какво да покажат и изпеят на българската публиката, а когато това се случи на живо – не само ще ги харесате, а почти сигурно ще се влюбите в тях.

В музикално отношение не е лесно да поставим стилът им в рамка, но бихме могли да кажем, че е среща между електро поп примесен с източно европейски фолк мотиви, мелодичен поп с рап и пънк елементи и всичко – това подчинено на женските вокалиски на бандата.  Спокойно може да кажем че Kadebostany имат уникален собствен стил, започнал да завладява музикалния свят.

Oсвен с добрия звук и мелодии, групата се слави със страхотните си мощни лайв изпълнения, енергия, ефектна стилистика и визия със собствен почерк във всяко отношение. Първият им албум “Songs From Kadebostany” излиза през 2011г, а през 2013г пускат втория и последен за сега – “Pop Collection”, който се радва на изключителен успех в държави, като Франция, Германия, Австрия, Белгия, Холандия, Швейцария, Гърция, Турция, Япония, Русия, Украйна, Румъния…

Синглите “Walking with a Ghost” и “Castle in the Snow” са любими на феновете, държат 34 позиция в продължение на седмици в Shazam world charts и достигат челни места в някои държави. С кавъра си върху “Crazy in Love” на Beyonce влизат в саундтрака на хитовия филм “50 нюанса сиво”, което може да се нарече повече от успех.

От старта на турнето им “Pop Collection Tour” до сега бандата е изнесла стотици концерти, участвала е в прословути фестивали, като Sziget, Montreux Jazz Festival, Paleo, Fusion, Ronquieres Belgium, Zurich Open Air, Montreal en Lumiere, Zaxidfest, Orange Warsaw, Eurosoic и други. На 10 юни ще стъпят и на сцената на “София Моно”.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016г.

Можете да следите събитието във facebookТУК.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък

Горещо