Connect with us

Lifestyle

Kaufland България предлага бебешки продукти без микропластмаса

Avatar

Публикувано

на

Kaufland Bevola bez mikroplastmasa

Рецептурите на всички бебешки продукти за грижа за тялото bevola Baby® не съдържат микропластмаса. Те се предлагат единствено в хипермаркети Kaufland и са сред продуктите собствена марка на веригата, разработени с грижа за цялото семейство и с мисъл за околната среда. Всяка опаковка на продуктите на Kaufland, които не съдържат микропластмаса, е маркирана с лого „Произведено без микропластмаса“ за по-лесна ориентация на потребителите.

До края на настоящата седмица селекция бебешки продукти за грижа за тялото без микропластмаса bevola Baby® са сред промоционалните предложения в хипермаркети Kaufland в цялата страна, където клиентите традиционно могат да открият бебешки продукти на атрактивни цени.

В допълнение към бебешката серия Kaufland предлага също козметични продукти bevola® без микропластмаса, създадени за всички членове на семейството. Специалното лого „Произведено без микропластмаса“ може да бъде открито отпред или отзад на опаковката. Логото касае съдържанието на съответните продукти, а не опаковките, като не се отнася за кърпички или тампони за почистване. Избирайки продукт с такова лого, потребителите допринасят за намаляване на замърсяването с микропластмаса и за опазването на околната среда.

Kaufland работи от 2013 г. върху премахването на частиците микропластмаса при производството на собствените си козметични, санитарни и хигиенни марки продукти, както и перилни и почистващи препарати. Стремежът е вместо тях да бъдат ползвани естествени и устойчиви суровини. В момента рецептурите на всички бебешки продукти грижа за тялото на bevola Baby® не съдържат микропластмаса.

Усилията са част от стратегията RЕset Plastic* на групата Schwarz, към която принадлежи Kaufland, за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. В дългосрочен план Kaufland България има за цел да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г. и да предлага  продуктите от своите собствени марки в 100% рециклируеми опаковки.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement