Connect with us

Общество

Kaufland дарява 30 лаптопа на младежи без родители

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Компанията подкрепи стипендиантската програма „Готови за успех“

Kaufland България дари 30 лаптопа на стипендиантите на програма „Готови за успех“, организирана от фондация „BCause“. Програмата подпомага образованието на студенти и ученици в гимназиален курс с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители. През 2022 г. стипендиантите на програмата са 117 младежи от цялата страна. Общата стойност на подсигуреното изцяло от дарители финансиране е 233 600 лева.

„Вратите на Kaufland България са винаги широко отворени за младите хора. Вярваме, че успешното бъдеще принадлежи на такива като вас – трудолюбиви, амбициозни, с много енергия и идеи. Убедени сме, че всеки, който има желание да се развива, трябва да получи своя шанс и затова за нас е чест да бъдем част от тазгодишната церемония, подпомагайки образованието на младежите“, каза мениджър „Корпоративни комуникации и CSR“ в Kaufland България Кремена Георгиева по време на събитието, на което бяха отличени стипендиантите. Тя връчи на двама от тях грамоти и пожела успех на всички участници в програмата.

„Благодарим на дарителите на „Готови за успех“, които въпреки сложните времена на кризи,  вече 17-а поредна година застават до младежите от програмата. Вярваме, че има смисъл да подкрепяш образованието, защото подкрепата в образованието е подкрепа за бъдещето“, каза Веселина Йорданова от фондация „BCause“, която е координатор на програмата.

Advertisement

За 17 години, откакто се реализира „Готови за успех“, са набавени общо 1755 годишни стипендии на стойност 2 533 500 лева. Едногодишната студентска стипендия за бакалаври е 2500 лева, а ученическата е 1000 лева. Водещ критерий при определянето на стипендиантите е успехът на кандидатите. „Младежите получават подкрепа не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни“, коментират избора си от фондация „BCause“.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната“. Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

Continue Reading
Advertisement