Connect with us

Общество

Kaufland организира работилница за мартенички за децата на Варна

Avatar

Публикувано

на

Събитието за най-малките посетители на ритейлъра ще се проведе в детската зона на хипермаркета от 11:00 часа и е напълно безплатно

Тази неделя – 25.02., детската зона на варненския Kaufland – Трошево ще се превърне в поле за творчество и забавления. „Да си направим мартеничка с Пижо и Пенда“  е темата на тазседмичната творческа работилница, която ритейлърът организира за децата на Варна. Събитието е напълно безплатно и ще започне в 11:00 часа.

В неделя най-малките посетители на Kaufland-Трошево ще имат възможността да си направят мартенички с помощта на актьорите от Държавен куклен театър – Варна. Децата ще изработят първите си мартенички от импровизирани материали, след което ще могат да ги подарят или да закичат себе си в деня на Баба Марта – 1 март. Събитието е подходящо за деца над 3-годишна възраст.

Съвместната инициатива на Kaufland и Държавен куклен театър – Варна се провежда всяка неделя, като през  седмица се редуват детски театрални постановки и приложни занимания, които са напълно безплатни. За всяка творческа работилница артистите от театъра предварително подготвят материали, а по време на събитието украсяват заедно с децата според техните идеи и желания. Темата на всяка работилница е различна, за да могат децата да усвояват нови умения всеки път.

Инициативата се провежда за втора поредна година и ще продължи до 31-и март. До края на месеца най-малките посетители на Kaufland-Трошево ще могат да гледат едни от любимите на всички деца заглавия като „Горските певци“, „Трите феи“ и „Слънчева полянка“.

Advertisement

Партньорството с Държавен куклен театър – Варна е поредното значимо социално мероприятие, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. То предоставя възможност на децата и техните семейства да се потопят в света на театралното изкуство. Представленията и работилниците по приложни занимания са съпроводени от много музика и песни, добро настроение и креативност.

Хипермаркетът на Kaufland в кв. „Трошево“ разполага с най-голямата за веригата в България зона  за хранене и уникална вертикална детска площадка, която предлага на малките посетители различни видове игри и забавления – пързалка, стена, въжета и мрежи за катерене, въжени препятствия и др. Неслучайно това е мястото, на което се провеждат неделните детски забавления. Вътрешната площадка е на разположение на децата целогодишно, а през зимните месеци най-голямата търговска верига в България прави комплимент към своите посетители с безплатните постановки до края на месец март, които през седмица ще се редуват и с полезни приложни занимания.

Continue Reading
Advertisement