Открийте ни и в

Събития

Kaufland ще е домакин на фестивал за крафт бира през септември

Avatar

публикувано

на

Kaufland ще е домакин на фестивал за крафт бира през септември 141

През септември в четири областни града в България хипермаркети Kaufland ще бъдат домакини на първия по рода си в страната фестивал на крафт бирата – Kraftland в Kaufland. Посетителите ще имат възможност да опитат различни видове крафт бири, изложени в специално издигнати за целта фестивални конструкции, разположени на паркингите на съответните филиали. Сред потвърдените участници в различните градове са марките Blek Pine, Диво Пиво, Гларус, Айляк, Веритас, Ах!, Бял щърк, Ромбус, Йегерхов.

Целта на събитието е да срещне потребителите с един по-различен свят, който разкрива родното занаятчийско пивоварство. Именно разнообразието и ентусиазмът на пивоварите да експериментират с различни вкусове стоят в основата на крафт пивото. То, от своя страна, позволява игра на въображението при комбиниране на бирата с различни мезета. Затова всеки, който посети Фестивала в един от четирите града – София, Варна, Бургас или Пловдив, ще може да експериментира със съчетанията на крафт бири с разнообразни сирена и месни мезета, предоставени от хипермаркети Kaufland България. Духът на фестивала ще се пренесе и в самите търговски обекти на компанията, където посетителите ще могат да закупят избрани сирена и месни деликатеси на специални цени.

Удоволствието от вкуса ще бъде допълнено със споделяне на любопитни факти за процеса по производството на крафт бира и повече информация за съставките, които могат да се съдържат в нея. Чрез събитието Kaufland България, Асоциацията на независимите пивовари в България и медийният им партньор Actualno.com дават възможност на родните занаятчийски пивовари да покажат пред най-широка публика, че крафт бирата е изискана, но същевременно достъпна напитка за трапезата на всеки български дом. Инициативата е естествено продължение на дългосрочната политиката на Kaufland България да партнира на местните  производители и да им дава възможност да правят продукцията си достъпна до повече потребители.

Привържениците на крафт пивото от цялата страна могат да посетят Фестивала между 10:00 и 21:00 часа през уикендите от септември, както следва:

Варна (2-3 септември, хипермаркет Kaufland „Трошево”, до Mall Varna);

Бургaс (9-10 септември, хипермаркет Kaufland, ж.к. Изгрев);

София (16-17 септември, хипермаркет Kaufland, бул. “ген. Тотлебен“ №36, до Пирогов);

Пловдив (30 септември – 1 октомври, хипермаркет Kaufland, до Гребния канал).

Продължете понататък
Реклама