Открийте ни и в

Lifestyle

KLM приветства BlueBot в семейството си от услуги

Avatar

публикувано

на

KLM приветства BlueBot в семейството си от услуги 141

снимка: ПР

Клиентите на KLM вече могат да резервират билет чрез диалог в Messenger с помощта на изкуствен интелект. Новият бот на KLM се нарича BlueBot (BB) и помага на клиентите да резервират билет, без намесата на служител от авиокомпанията.

BlueBot (BB) се самообучава и има своя собствена индивидуалност:  услужлив, с приятелско отношение, професионалист. Лесно намира позициите в изкуствения интелект. BlueBot се подкрепя от 250 колеги – обслужващи служители. В случаите, в които не може да помогне на клиентите си,  ще ги пренасочи към някой от служителите. BlueBot скоро ще може да предлага повече услуги и ще бъде съвместим с различни дигитални канали, включително и гласови.

„Авиокомпания KLM е добре позната с индивидуалния си подход към клиентите. С нашия екип от 250 служители,  ние предлагаме 24-часово обслужване в социалните медии и обработваме повече от 16 000 случая седмично. Обемите ще продължат да нарастват. В същото време, клиентите изискват бърз отговор. Ето защо, ние експериментирахме с изкуствен интелект, за да подкрепим нашите служители да предоставят личен, навременен и правилен отговор. С BlueBot KLM предприема следващата стъпка в стратегията си в областта на социалните медии. Предлага лично обслужване чрез технологии, които са подкрепени от служители, когато е необходимо. “ – споделя Питер Гроневелд, старши вицепрезидент дигитални технологии в Air France-KLM

Технологията зад BlueBot (BB)  

BlueBot използва машинно обучение с платформата API.ai, за да разбере какво казват клиентите и да реагира по подходящ начин.

BlueBot е свързан с приложните програмни интерфейси (API) на KLM, за да предостави най-подходящото предложение за полет и със CRM системата за  обслужване, така че служителите да могат да реагират в случаите, когато BlueBot не може.

KLM получава въпроси по многобройни теми в Messenger. За да се увери, че BlueBot обработва въпросите свързани само с резервацията, е създадена невронна мрежа, която определя естеството на въпроса. Тази мрежа насочва потребителите към BlueBot, ако става дума за резервация или към служител, ако се отнася за друга тема или въпрос.

Реклама