Открийте ни и в

Музика

„Krekhaus“ с концерт в „Swingin’ Hall“

публикувано

на

„Krekhaus“ с концерт в „Swingin’ Hall“ 140

Българската рок група „Krekhaus“, която ще представи дебютния си албум след броени седмици, прави концерт в Swingin’ Hall.

На 23 май 2018 г. (сряда) рок бандата, която впечатлява със сериозното си количество авторски песни, ще се качи на сцената броени седмици преди издаването на дебютния си албум. Легендарният софийски клуб за жива музика Swingin’ Hall (бул. „Драган Цанков“ 8) ще отвори вратите си към света на Krekhaus.

Основана през 2014 г., рок групата „Krekhaus“ се впуска в усърдно създаване на авторска музика в цял спектър от настроения – от подходящото за големи сцени и усилватели, до акустични изпълнения в задушевната обстановка на малки клубове. Те вече имат зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които „София диша“ и „Капана фест“. Имат и три големи колаборации: групата е подгрявала за „Остава“, била е част от проекта Homeovox, а през април 2018 г. е лично избрана от австрийското пауър трио Mother’s Cake, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне. В музиката на „Krekhaus“ се усещат влияния от много жанрове, сред които фънк, соул, блус, психеделичен рок и джаз.

Известни с това, че никога не свирят една песен по един и същи начин два пъти, „Krekhaus“ успяват да създадат една нова вселена, в която жанровите правила не важат, изненадата винаги присъства, а единствената граница между различните стилове е тази, която отделя истински добрата музика. Бандата е категорична, че не дели музиката по стилове, а по качество, както и че няма музика за младежи или музика за възрастни хора – има хубава музика и тя е за всички.

На концерта на 23 май 2018 г. групата ще изсвири всичките си парчета, които ще се превърнат в част от предстоящия им албум, обявен за юли 2018 г. Към тях те ще добавят за феновете в Swingin’ Hall редица други, които ще бъдат направени достъпни за широката публика на по-късен етап. Събитието тази седмица подгрява интереса на феновете преди най-големия концерт на „Krekhaus“ до момента, планиран за юли месец по случай представянето на албума им. Бандата се подготвя усилено, за да създаде незабравимо шоу, и определя концерта на 23 май като трейлър, задаващ тон за това, което ще последва.

Програмата, обявена от групата за предстоящите месеци, изглежда вълнуваща и наситена откъм събития – благодатна новина за феновете на алтернативния рок в България. Неочаквана, завладяваща и нова, музиката на „Krekhaus“ откъсва от реалността, а размахът и смелостта им ги поставят рамо до рамо с някои от най-добрите примери в редица жанрове.

„Когато изляза на концерт, аз ще изсвиря това, което е важно за мен, защото уважавам човека срещу мен, неговата артистична чувствителност. Тогава музиката не остава във вакуум“, споделя китаристът на Krekhaus Явор Недев. „Това е моята лична мисия, зад това седи музиката ми.“

Реклама