Connect with us

Музика

LaText представят Shoot Me Again

Avatar

Публикувано

на

С удоволствие  Ви каним на премиерата на дебютния видеоклип към песента Shoot Me Again на литературната рок група LaText, която ще се състои на 29 януари 2015 /четвъртък/ от 20:30 часа в b-side на *Mixtape 5*. 

Входът за събитието е свободен. За всички присъстващи освен новото видео, LaText са подготвили и специален концерт, включващ премиери на няколко нови песни и познатите сингли от дебютното им EP “САМО“, както и DJ-сет от басиста и вокала на групата с тематичен надслов Girls With Guns.

В последните 3 години LaText се наложиха като един от най-любопитните проекти на българската алтернативна сцена. В основата на концепцията на бандата е да съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло.

Тази идея се развива с всяка следващата песен и през 2014-а година, след множество клубни и фестивални участия и международни колаборации групата издаде дебютното си EP “Само“. Дискът включва 7 парчета, сред които популярните първи сингли „Париж”, „Само“ и „Любовна херостратегия”, както и Shoot Me Again, който спечели наградата на слушателите в конкурса „Златна пролет” 2014 на БНР. Големият интерес към първата им англоезична песен е и причината LaText да заснемат дебютния си видеоклип към нея.

Режисьор на видеото е Цветомир Матев, оператор е Георги Гвоздев, сценограф – Мери Адам, а гримът е на Десислава Бекирска.

Advertisement

Главен персонаж във видеото е най-продаваният български поет през изминалата година – Илиян Любомиров („Нощта е действие“, ИК Жанет 45), който си партнира с актрисата Ваяна Данаилова, танцьора Наси Митрова (VS Dance) и тату артиста Александра Рамирез.

 LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).

Сайт: http://latext.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/LaTextBg

Advertisement

YouTube: https://www.youtube.com/user/LaTextOfficial

Continue Reading
Advertisement