Connect with us

Музика

LEE DARKSIDE, DEMON и LX ONE пристигат за GET DARKER SOFIA

Avatar

Публикувано

на

darkside2

Най-голямата независима дъбстеп и ъндърграунд медия в света GET DARKER (Лондон) за втори път обединява сили с родния лейбъл PLATFORM MUSIC, който през 2014 година бе номиниран за най-добър нов лейбъл на Dubstep Forum Awards. Емблематичното събитие за феновете на жанра у нас е в нощта на 18 април, а локацията предстои да бъде обявена.

След като през 2012 година първото съвместно организирано парти събра над 1 000 души и влезе високо в ранглиста на най-успешните събития на медията, случили се извън пределите на Острова, очакванията към днешна дата са за сериозно музикално присъствие от запад и силен български съпорт.

Задължителен елемент на всяко GET DARKER събитие е основателят на медията LEE DARKSIDE. Всеобщопризнат в музикалното общество, Darkside следва своя безпогрешен нюх в музиката, а не актуалните трендове, което вече 13 години носи на GET DARKER статут на институция, която е в състояние да открие, отсее и представи най-доброто от дъбстеп и ъндърграунд звука в световен мащаб.

demon2

Второто име, което влиза в line up-a на GET DARKER SOFIA е DEMON. Ветеран в стила и собственик на лейбъла MUD / MUV (Macabre Unit Digital / Macabre Unit Vynil), той извървява дълъг и особено продуктивен път през различните течения, вземайки най-доброто от всяко от тях. DEMON идва от дебрите на grime сцената като част от Macabre Unit крю, коeто държим отговорно за класики като „Take Time’ and ‘Dem Na Ready Yet’. След като по-късно започва своята миграция от жанр в жанр той все повече успява да размъти границите на това как точно трябва да звучи „традиционния“ дъбстеп. Изключителен в това да забави темпото, да остави звука да диша, но и да не се отклони от солидния груув, DEMON е човек, който много е дал за това, което днес наричаме качествен звук.

Третото име, което записва участие е мултифункционалният LX ONE – изключителен диджей и продуцент, както и със сигурност най-популярният хост на дъбстеп и дръмендбейс събития в световен мащаб.  На гребена на вълната в момента и със съпорт от имената като J:Kenzo’, ‘Icicle’, ‘Distance’ and ‘Youngsta, LX ONE се превръща в сила, с която сцената дълго ще трябва да се съобразява. Топлата новина от него е предстоящият нов албум за Wheel & Deаl, която ще се появи малко преди GET DARKER SOFIA, а на самото събитие ще може да чуете лайв.

Advertisement

Партито ще се стриймва директно по  http://getdarker.com/, което пък ще даде шанс на българските артисти, които организаторите все още пазят в тайна, да се изявят на една от най-уважаваните световни „сцени“.

От днес билетите за GET DARKET SOFIA може да закупите в мрежата на EVENTIM на нова цена от 10 лв.

Събитието във Facebook е тук

Continue Reading
Advertisement