Открийте ни и в

Кино

Let’s Move на фестивалната платформа Moving Body с нова локация

Avatar

публикувано

на

Let’s Move на фестивалната платформа Moving Body с нова локация 141

Mass, снимка: Guillermo Gomez

Понякога не отиваме просто на кино, за да гледаме нещо ново. Понякога ни се иска да видим нещо различно. Приисква ни се да споделим мечтата, усилията и любовта на създателите на филми и да се насладим на независимо танцово кино, което заслужава внимание и критичен поглед.

Водени от желанието да покажат пред нова аудитория вдъхновяващи скрийн денс късометражни филми, организаторите на фестивала за съвременен танц и пърформанс Moving Body тръгват на кино турне “Let’s Move” и ще посетят три български града: София, Велико Търново и Балчик.

Столичани ще гледат първи три скрийн денс прожекции през май и юни, а основната локация е нова и специално подбрана за събитието, а именно в концептуалното пространство The Steps, разположено в сърцето на София. Поредицата от прожекции започва в четвъртък 19 май, от 19.30 ч.. Следващите две срещи на столични с танцовото кино ще бъдат през юни – на 9-ти и 23-ти юни, отново в 19 ч.

Кадър от филма People doing moves на режисьора Нилс Лофке и Taet Vremya Kollektiv

В списъка с филми на трите прожекции са включени различни късометражни ленти от цял свят, наградени и специално селектирани в рамките на конкурсната програма на Moving Body Festival през изминалите години. Заглавия като MASS на френския режисьор Фю Ли със своите 40 непрофесионални танцьори или Navigation на режисьорката Марлене Милар, с участието на 10 великолепни танцьора и хор от 40 певци, са само малка част от вълнуващите скрийн денс проекти, които ще покажем.

Всеки един от филмите представя своеобразен отговор на въпросите, заложени в основата и дизайна на фестивала – Какво ни задвижва? Как се движим? Накъде се движим? Как се движим от индивидуално към колективно тяло, оформящо бъдещата история? Как се движим по време на катастрофа?

Билети за прожекциите на цени от 10 лв и 8 лв (за учащи и пенсионери) ще се продават на място в The Steps (ул. Брaтя Миладинови 12,София), както и на нашия сайт movingbody.bg.

Следете за всичко ново случващо се около платформата за съвременен танц и пърформанс Moving Body и в социалните мрежи: facebook.com/movingbodyfestival и instagram.com/moving_body.

Инициативата е част от фестивалната платформа Moving body, която се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Реклама