Открийте ни и в

EDM

Light in Babylon в програмата на Беглика фест 2015

Avatar

публикувано

на

Light in Babylon в програмата на Беглика фест 2015 141

снимка: PR

Броени дни преди началото на  Беглика фест (27-30 август) организаторите издават специалната си изненада към феновете:  към палитрата от етноси и жанрово многообразие в програмата екзотичен и пикантен цвят добавя акустичното трио  Light In Babylon, което ще изгрее на фестивалната сцена на 29 август!  Формацията с радост прие поканата да се присъедини към събитието, което се превръща във важна спирка от турнето им, преминаващо още през Дания, Белгия, Швейцария, Германия и др. Тъй като една хубава новина не може да без втора, ето я и нея: в продажбана касите на Ticketlogicи онлайн вече са уикенд билети на  цена 60 лв!Тридневни, четиридневни, семейни и индивидуалнибилетисъщовсеощемогат да бъдат закупени на предварителна продажба и на мястодоизчерпване накапацитета – точно2200 места.Всички ценови категории и начини на плащане могат да бъдат намерени на официалния сайт на Беглика Фест билети.

Още с първите акордиLight in Babylon обещават да сгорещи хладната родопска съботна вечер и да пренесе публиката в мистични епохи, където сблъсъци на империи и цивилизации са вдъхновявали пътешественици и поети. A Беглишкият Вавилон обратно на библейския ще демонстрира нагледно как музиката, природата и изкуството сплотяват вече няколко генерации, посещаващи събитието за 7-ма поредна година.

Проектът е създаден през 2010 г.  край светлините на Босфора от шармантнатаМихал Елиа Камал (вокали), МетеханЧифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк(китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му.

Light in Babylonе резултат от флирта на различни етноси и култури: певицата е израелтянка  от ирански произход , изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин.  Триматане спират да колаборират с музиканти поцялото земно кълбо. Със заряда и смелостта на младостта си в комбинация с множеството музикални влияния, те интуитивно създават оригинален цветен блендот вътрешните си гласове и вкусове, понасящи въображението на пътешествие из средния Изток. Явлението Light in Babylon е определено от престижното fRoots Magazine като „празник на космополитната традиция едновременно на турската и сефарадско-израелтянска общност и пример за спираща дъха музика, извираща от Източното Средиземноморие“.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]LiB3[/media-credit]

През 2012 г. на бял свят се появява и първият официален дългосвирещ албум на Light in BabylonLife Sometimes Doesn’t Give You Space,койтo формацията ще представи и на сцената на Беглика Фест 2015 за радост на всички, влюбени в естетиката на Ориента, приказките от Хиляда и една нощ, Dead can Dance, Baba Zula, Azam Ali, Yasmin Leviи много други. Демо на албума можете да чуете тук

Музикалното присъствие на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, чието мото тази година е „Играй, Бъди, Твори“, категорично е сочено като  най-силно и най-разнообразно от създаването фестивала до този момент с присъствието насравняваната  със ZAZ френска певица от български произход IRé, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILOBanda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор АнайВалрад и ОМ. Болкън и брейкбийтовете на Balkan Express,пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг наУлф Линдеман -Dunkelbunt, ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив, лайв  експеримента на продуцента Павел Стойчев Surbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузикатана Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите, ще разтанцуват и свалят задръжките и най-неритмичните посетители на Беглика Фест 2015!

В уникалното мултикултурно и многопластово музикално  пиршество, което ще продължи от 27 до 30 август, присъстват още много музикални имена, които могат да бъдат видени на официалния сайт на събитието. В почти необхватната програма могат да бъдат разгледани и множеството творчески работилници, пърформанси, игри, спортни активности, еко и граждански инициативи и много други.

Подробна информация за сухопътен и воден транспорт до фестивалната зона, настаняване в къмпинг зоната, харта за устойчива политика и опазване на природата и др. може да бъде намерена тук.  Актуални новини, интервюта с участници и артисти  и други материали могат да бъдат намерени на фейсбук страницата на Беглика Фест 2015.

Реклама