Connect with us

Lifestyle

Lipikar на La Roche-Posay за бепроблемни зимни дни

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

За да могат да преминават безпроблемно зимните дни, дерматолозите препоръчват продукти за чувствителна, много суха и склонна към атопия кожа. Един от тях е Lipikar Baume AP+M, продукт,  подплатен от десетилетията дермокозметичен опит на бранда La Roche-Posay, с който освен че кожата ви ще бъде свежа и хидратирана през целия ден, ще можете и да се забавлявате в снега по време на зимните си приключения.

Има много причини, поради които обичаме зимата, от празничната атмосфера до карането на шейни, ски и други снежни приключения. Ако сте почитатели на доброто снежно забавление, не позволявайте на сухата и напукана кожа да развали вашата зимна магия. Ето страхотна възможност – посетете Cosmopolitan Winter Fest в Боровец (28.01) – пистата пред х-л Рила  и Банско – Бъндеришка поляна  , но преди и след него не забравяйте да защитите и се погрижите за кожата си.

През зимата кожата е изложена на повишено влияние на въздуха. Студеният, ветровит и сух въздух отнема естествените масла от повърхностния слой на кожата и така тя става груба, стегната и напукана. Каквото и да е в основата на „зимния сърбеж“, решението за него съществува и се основава на десетилетия опит на дермокозметичния бранд La Roche-Posay. Неговата линия Lipikar с формули, подходящи за кожа склонна към атопичен дерматит, придоби култов статус сред всички, които се борят с чувствителна и много суха кожа, потвържадава дерматологът д-р Маргарита Качева.

Най-важен при суха кожа е изборът на хидратиращ продукт. Добрият хидратиращ крем не съдържа само вода, а напротив по-скоро действа, като предотвратява или намалява загубата на вода от кожата, позволявайки й да се рехидратира отвътре. Основна съставка във всички продукти на Lipikar – маслото от карите е известно точно със способността си да възстановява хидролипидния филм на кожата с липиди, подобни на тези на кожата.” – обяснява дерматологът.

Advertisement

НАУКА, ОСНОВАНА НА МИКРОБИОМА

По време на 25 години изследвания, експертите на френския бранд установиха, че не е достатъчно просто да се възстанови бариерната функция на кожата при хора, които се сблъскват с различни кожни проблеми, като екземаа. Също толкова важно е да се възстанови балансът на микробиома, който при нарушаване води до различни кожни заболявания. В случай на атопичен дерматит има преобладаване на staphylococcus bacteria aureus и чести епизоди на възпаление.

Въз основа на тези научни заключения, „звездата“ на цялата линия – Lipikar Baume AP+M – високоефективна формула, която незабавно успокоява, облекчава усещането за сърбеж и предпазва от интензивна фаза на сухота на кожата. Съдържа Aqua Posae Filiformis, изключителна патентована активна съставка, която принадлежи към пребиотиците и е разработена чрез „зелена химия“ в лабораторията La Roche-Posay. Формулата е допълнително подсилена със съставката microresyl, която също помага за връщането на баланса на микробиома. За възстановяване на защитната функция на кожата, освен формулата, има и съставки като масло от ший, ниацинамид и термална изворна вода. Продуктът се предлага и с по-лека формула –  Lipikar Baume Light AP+M, който ще ви допадне в по-топлите дни, защото се разнася по-лесно и попива по-бързо.

БЕЗ ТВЪРДЕ ГОРЕЩИ ВАНИ

След дълъг престой на ски пистите или на разходка, топлата вана с мехурчета е идеалният начин да се затоплите и отпуснете. Не е идеално решение обаче за сухата кожа, защото горещата вода я изсушава допълнително. Поддържайте водата само приятно топла, а най-смелите могат да опитат и душ със студена вода, която затваря порите и „заключва“ влагата.

Advertisement

След къпане с Lipikar cream bath Syndet AP+ , върху все още влажна кожа нанесете мляко за кожа склонна към атопия Lipikar Baume AP+M . Ако кожата все още е суха, препоръчително е да включите маслени бани като Lipikar Huile Lavante AP+..

От само себе си се разбира, че ръкавиците са задължителни навън, същото важи и за SPF фактора дори когато навън е облачно. Изкуствено загрятият въздух в помещенията също влияе върху изсушаването на кожата, затова трябва да се поддържа оптимална температура и влажност на въздуха в помещенията.

Прекарайте безгрижно свободното си време на открито тази зима, Cosmopolitan Winter Fest и се насладете на снежни забавления заедно с La Roche-Posay.

Повече информация за Lipikar Baume AP+M  и Lipikar Syndet AP+, както и за други продукти, можете да намерите на официалния сайт на La Roche-Posay.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement