Открийте ни и в

Lifestyle

L’Oréal е една от най-етичните компании в света за 2017 г.

MIKA

публикувано

на

L'Oréal е една от най-етичните компании в света за 2017 г. 26

Водещата компания за красота бе призната от института „Етисфера“ – световен лидер при определянето на етичните бизнес стандарти, като една от най-напредналите компании в това отношение за 2017 г. (2017 World’s Most Ethical Company®). Титлата „Най-етична компания в света“ се присъжда на организации, които следват и поощряват култура на етика и прозрачност на всяко ниво в компанията и при които съвпадат действия и принципи. Това е 8-ият път, в който козметичната компания получава подобно признание, като L’Oréal и само още една компания от индустрията „Здраве и красота“ следват отговорно водещите етични корпоративни стандарти и практики и присъстват в списъка на „Етисфера“ за тази година.

„Културата е основата на успеха на всяка високоефективна, иновативна и устойчива компания – каза Жан-Пол Агон, председател и главен изпълнителен директор на L’Oréal. – Горд съм, че етиката е ключов стълб на нашата култура и лидерство, тя е това, от което нашите служители по цял свят винаги се водят при вземането на решения.“

„Всички ние в L’Oréal се гордеем, че „Етисфера“ ни дава престижното призвание за осми път. Етиката е новата рамка на вземане на решения и ние сме убедени, че силната култура на почтеност е от ключово значение за успеха в дългосрочен план“, каза Емануел Люлен, старши вицепрезидент и главен директор „Етика“.

2017 е единадесетата поред година, в която институтът „Етисфера“ отличава онези компании, които осъзнават своята роля в обществото – да влияят и да работят за положителна промяна, които взимат под внимание влиянието на своите действия върху своите служители, инвеститори, клиенти и други ключови заинтересовани страни и се водят от своите ценности и култура във всекидневните си решенията.

„През последните единадесет години сме свидетели на промяна в обществените очаквания, постоянно предефиниране на закони и разпоредби и на геополитическия климат. Видяхме също как компаниите, признати като най-етичните в света, реагират на тези предизвикателства. Те инвестират в своите местни общности по света, приемат стратегии на разнообразие и включване и се фокусират върху дългосрочни дейности като устойчиво бизнес предимство – обясни главният изпълнителен директор на „Етисфера“ Тимъти Ърблич. – Поздравления за всички в L’Oréal за признанието за най-етична компания в света.“

Методология и точкуване

Оценяването на най-етичните компании в света се основава на етична рамка, разработена от института „Етисфера“ (Ethics Quotient® (EQ), която предлага количествен начин за оценка на ефективността на една компания по обективен, последователен и стандартизиран начин. Оценки се дават в пет основни категории: етика и услужливост (35%), корпоративно гражданство и отговорност (20%), култура на етиката (20%), управление (15%) и лидерство, иновативност и репутация (10%), и биват предоставени на всички фирми, които участват в процеса.

Признатите компании

Пълният списък на най-етичните компании в света за 2017 г. може да бъде открит тук. Най-добрите етични практики на отличените компании за 2017 г. ще бъдат представени чрез серия от инфографики и изследвания през годината.

Отношението на компанията към етиката е толкова важно, колкото и икономическите резултати и качеството на продуктите. L’Oréal е построена върху силни етични принципи, от които се води при развитието си и които допринасят за изграждането на нейната репутация: почтеност, уважение, смелост и прозрачност. Именно тези принципи са в основата на политиките на компанията по отношение на услужливост, отговорни иновации, грижа за околната среда, социална и обществена отговорност и филантропия. В тази връзка амбицията на L’Oréal е да бъде компания за пример по света и да интегрира етиката в основата на бизнес практиките си.

През 2000 г. L’Oréal беше една от първите компании във Франция, която изготви Кодекс за бизнеса и назначи през 2007 г. главен етичен директор.

През 2008 г. Жан-Пол Агон, председател и главен изпълнителен директор на L’Oréal, получи престижната награда Stanley C. Pace за лидерство в етиката.

През 2014 г. L’Oréal издаде третото издание на „Етичния си кодекс“, който може да се намери на 45 езика, на английски и френски език, отпечатан на брайл, както и онлайн обучител за нова етика на 22 езика.

През 2015 г. вицепрезидентът на L’Oréal и главен директор „Етика“ Емануел Люлен получи престижната награда за етика: Carol. R. Marshall Innovation in Ethics Award.

L’Oréal е подписала Глобалния договор на ООН от 2003 г. и е една от 100-те компании, които са включени в новия Global Compact 100 борсов индекс, както и една от компаниите, подписала Women’s Empowerment Principles, инициатива на „ООН Жени“ и Global Compact.

Всяка година L’Oréal организира „Ден на етиката“, по време на който служители от целия свят могат да разговарят онлайн за етиката с Жан-Пол Агон, председател и главен изпълнителен директор на L’Oréal. За повече информация за етиката посетете сайта.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

MIKA

публикувано

на

от

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 27

снимка: ПР

Младост, красота, професионализъм, отдаденост, страст – това са само част от думите, с които можем да определим младата гримьорка, Никол Бойчева. С открит интерес наблюдаваме снимките в нейната медия – красива дама със съвършен грим, изпипан до последния детайл и широка усмивка, грееща на лицето ѝ.

Никол е втора година студент в един от най-престижните университети в България – Нов Български Университет. Как съчетава образованието с работата, какви предизвикателства среща по пътя в кариерата си и други интересни факти от професионалния ѝ живот ще разберете в следната статия.

Никол е един обикновен човек. Никога не е смятала себе си за нещо повече от другите. Тя е една много цветна личност, с изключително много интереси и мечти, както си личи от гримовете, които прави.

Създаването на NSB Beauty крие много интересна история. Самата инстаграм страница @_nsb_beauty_, е създадена в началото на първата Ковид карантина(2020г.). Тогава Никол решила да покаже публично страстта си към грима. Тъй като разполагала с много свободно време, е имала възможност да изпробва някои нови неща, както и да експериментира с многообразни визии. Така стремежът ѝ да става по-добра се усилвал с всяка следваща визия.

Опитвах се да усъвършенствам уменията си, да изпробвам нови техники и многобройни цветове. От там много хора се свързаха с мен, за да направя техния дневен или арт грим.“.

Любовта и страстта на госпожица Бойчева към грима се появили преди няколко години. Както всички нас, тя е започнала да учи как да се гримира от клипове в YouTube и статии в различни женски списания. И като всяко начало – не е било лесно и не винаги грима е изглеждал добре. Тя споделя, че чрез грима, успява да покажа себе си и колко цветна личност е. Рисуването върху лицето ѝ и експериментирането с различни визии, помага на вътрешното ѝ Аз да излезе наяве. Професионално започнала да се занимава с грим със започването на пандемията миналата година. Тогава е намерила време да преоткрие себе си и своята любов към грима.

Предизвикателствата в нейната професия не спират. Никол все още се бори с това да пробие в сферата на гримьорството, но колкото и препятствия да срещне по пътя към успеха, не смята да се отказва.

Талантът и меракът в работата на гримьора вървят ръка за ръка. Бойчева смята себе си за талантлива личност, защото се учи бързо. От дете проявява творчески заложби – рисува добре и обича да твори различни неща с ръцете си.

За талантливата гримьорка работата е удоволствие. Тя може да направи от всеки грим изкуство и да накара всеки неин клиент да се почувства специален и да получи грима, за който винаги си е мечтал, дори и по-добър. Тя е амбициозна, млада и готова за нови предизвикателства.

Продължете понататък

Lifestyle

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

MIKA

публикувано

на

от

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 28

снимка: ПР

За първи път заедно на сцена ще се срещнат гласът на космическото момиче Керана и виртуозната цигулка на Васко Василев

Композицията е създадена специално за събитието, което тази година под знака на 100-годишнината на Съюза на артистите, и ще бъде изпълнена на живо за първи път по време на официалната церемония по връчването на 47-мите Награди ИКАР на 11 май в Народния театър.

Идеята Керана и Васко Василев да се съберат в обща песен идва спонтанно, а  предизвикателството да работят заедно в своеобразен дует се оказва истинско вдъхновение и за двамата. „Едно“ е по текст и музика на Керана, която успя да се докаже като изключително многопластов артист не само чрез успеха на  алтернативната рок група „Керана и космонавтите“, но и чрез едноименната роля на Евита в мюзикъла на Опера Пловдив. Васко Василев пък се оказа, че е наредил целият си график по датата на церемонията и пристига буквално за няколко часа в страната.

От години с Христо Мутафчиев обсъждаме възможност да участвам в церемонията на наградите ИКАР и все не успявахме да синхронизираме дата, в която да мога. Объркването на всички графици за концерти заради пандемията се оказа добра възможност най-после да се случи тази идея и съм много щастлив, още повече, че ще споделя сцената с такъв зашеметяващ артист като Керана“, споделя Васко Василев.

Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма. Генерален спонсор на събитието е Фабрика Ден и Нощ ООД – качествени продукти с марка „Боровец“.

Наши дългогодишни партньори са Първа инвестиционна банка, Астра-Зенека България – подкрепа за Здравния фонд на САБ, NESCAFÉ® Dolce Gusto, Филип Морис – България, Lenovo – България, Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Тип Топ Куриер, Винарска изба Брестовица, Руский Стандарт, Dewer`s, Hill Clinic, Атера Дизайн; Медийни партньори: Българска национална телевизия, БГ Радио, АртАкция, ВЪПРЕКИ.com, Love Theatre.bg С подкрепата на: Театър Азарян, Национален дворец на културата,  Народен театър „Иван Вазов“, Столичен куклен театър,  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“.

Продължете понататък
Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк 29
Културапреди 1 седмица

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’. 30
Музикапреди 1 седмица

JJ Lin и Anne-Marie обединиха сили в чисто новия трак, озаглавен  ‘Bedroom’.

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август 31
Музикапреди 1 седмица

Новите дати за LORD OF THE RINGS IN CONCERT са 1 и 2 август

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева? 32
Lifestyleпреди 1 седмица

Защо гримът е суперсилата на Никол Бойчева?

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021 33
Lifestyleпреди 1 седмица

Керана и Васко Василев в церемонията на Наградите Икар 2021

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас 34
Културапреди 1 седмица

„Тайната история на българския футбол“ – кой дърпа конците зад кулисите на великата игра у нас

"Модерно е да се чете" подарява една дузина "хранилки" с долари 35
Lifestyleпреди 1 седмица

“Модерно е да се чете” подарява една дузина “хранилки” с долари

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин 36
Културапреди 1 седмица

„В тъмното всички сме еднакви“ от Джулия Хибърлин

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица 37
Културапреди 1 седмица

„Маргаритка. Заспиваме със Сънчо” – вълшебна история за съня от любимата поредица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR 38
Lifestyleпреди 1 седмица

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Горещо