Connect with us

Lifestyle

L’ORÉAL представи HAPTA и BROW MAGIC

Avatar

Публикувано

на

HAPTA, снимка: ПР

Устройствата ще подобрят потребителското изживяване и ще помогнат на хора с ограничена мобилност да се изразяват свободно и да се чувстват красиви

L’Oréal, водещата козметична компания, представи HAPTA и L’Oréal Brow Magic две нови уникални технологични иновации в областта на красотата, по време на CES 2023. Устройствата са част от мисията на компанията да подкрепя красотата в многото ѝ форми и да насърчи индивидуалността и свободното себеизразяване. HAPTA е първият интелигентен апликатор за грим, предназначен да отговори на нуждите на потребители с ограничена подвижност на ръцете и дланите. Лек, компактен и изключително прецизен, продуктът позволява лесното и равномерно нанасяне на червило. L’Oréal Brow Magic пък е първият по рода си електронен апликатор за грим за оформяне на вежди в домашни условия. Това устройство дава възможност на потребителите да персонализират веждите си в различни форми за секунди. И двете иновации бяха представени на по време на най-голямото изложение за потребителска електроника в света CES 2023 в Лас Вегас.

За L’Oréal бъдещето на красотата е приобщаващо. И това бъдеще ще стане по-достъпно благодарение на технологиите“, каза Никола Йеронимус, главен изпълнителен директор на L’Oréal Group. „Двете потребителски технологии, които представихме тази година на CES, олицетворяват истинската цел на нашата компания: да създава красотата, която движи света.“

Какво е HAPTA?

Advertisement

Около 50 милиона души по света живеят с ограничени двигателни умения. Това прави някои ежедневни действия, като например нанасянето на грим, трудни. Разработен от учени и инженери на L’Oréal, HAPTA е компактен, изключително прецизен и интелигентен апликатор за грим за потребители с ограничена подвижност на ръцете и дланите, който им предлага възможност да нанасят равномерно червило у дома. Устройството ще включва технология, първоначално създадена от Verily, за стабилизиране и изравняване на прибори за хранене, за да даде възможност на хората с ограничена подвижност на ръцете и дланите да се хранят уверено и независимо.

Ключът при създаването на HAPTA е комбинацията от вграден интелигентен контрол на движението и приспособления за персонализиране, които дават на потребителя подобрен обхват на движение, по-голяма лекота на използване за трудни за отваряне опаковки и прецизно нанасяне, което обичайно е трудно да се постигне – за да помогнат на хората да се чувстват уверени, независими и да имат възможност да се наслаждават на себеизразяващата сила на красотата.

Приобщаването е в основата на нашата стратегия за иновации и технологии за красота“, заяви Барбара Лавернос, заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за научните изследвания, иновациите и технологиите в L’Oréal Group. „Ние сме ентусиазирани и посветени на мисията да въвеждаме нови технологии, подпомагащи услугите за красота, които увеличават и задоволяват крайните желания, очаквания и неудовлетворени нужди на всеки човек.“

HAPTA е оборудван с магнитна приставка за лесна ергономична употреба, позволяваща 360 градуса на въртене и 180 градуса на огъване. Функцията „щракване“ позволява на потребителя интуитивно да зададе предвидената позиция, да остане в това положение по време на употреба и да запамети персонализираната настройка за бъдеща употреба. HAPTA се предлага с вградена батерия (три часа до пълно зареждане) и зарядно за едночасова непрекъсната употреба (приблизително над 10 приложения).

Устройството HAPTA ще бъде първоначално пуснато на пазара под бранда Lancôme, собственост на L’Oréal, през 2023 г., първо с апликатор за червило, а след това и с допълнителни приложения за грим.

Advertisement

От години Lancôme се стреми да предостави на всяка жена решения за красота, съобразени с нейните нужди. Технологиите за красота ни позволиха да изпълним тази мисия още по-ефективно, като промениха начина, по който разработваме продукти и услуги за красота, и дадоха възможност за по-голяма персонализация“, каза Франсоаз Леман, президент на глобалната марка Lancôme. „С HAPTA ние вървим с още една стъпка напред, като правим красотата по-достъпна за използване, защото всеки трябва да има равен достъп до нея.“

L’Oréal Brow Magic. снимка: ПР

Какво е L’Oréal Brow Magic?

Исторически погледнато, постигането на желаната форма на веждите може да отнеме няколко продукта, време и опит, а прецизните резултати изискват скъпи професионални услуги като микроблейдинг. С L’Oréal Brow Magic потребителите ще могат да постигнат персонализиран вид на веждите си у дома спрямо естествената им форма и черти на лицето.

Разработен от L’Oréal в партньорство с технологичната компания Prinker, пионер в областта на отпечатаните, временни татуировки, L’Oréal Brow Magic прави професионалните резултати достъпни у дома. Използвайки 2400 малки дюзи и технология за печат с резолюция до 1200 капки на инч (dpi), L’Oréal Brow Magic е първият малък, лек, електронен апликатор за грим за вежди, който осигурява на потребителите най-прецизното оформяне за секунди.

Advertisement

Използвайки технологията Modiface AR на L’Oréal, L’Oréal Brow Magic сканира лицето на потребителя и дава препоръки за микроблейдинг, микрошейдинг или филъри.

Силата на програмата на L’Oréal за технологии в областта на красотата се подкрепя от качеството на нашите партньорства“, каза Гив Балух, глобален ръководител на технологичния инкубатор за изследвания и иновации в L’Oréal. „Често откриваме брилянтна технология, която се прилага за нещо извън сферата на красотата. Съчетаването на познанията на L’Oréal в областта на красотата с тези усъвършенствани технологии ни позволява да създаваме изцяло нови похвати за красота – преосмисляйки оригиналната технология и традиционното преживяване за красота в процеса.“

Как да използвате устройството:

  • Отворете приложението L’Oréal Brow Magic и сканирайте лицето си с четеца за вежди Modiface.
  • Изберете желаната форма, дебелина и ефект
  • Нанесете основата на L’Oréal Brow Magic върху веждите
  • Плъзнете апликатора по веждите с едно-единствено, плавно движение
  • Нанесете завършващ слой, за да фиксирате визията

Формата на веждите, създадена с L’Oréal Brow Magic, се отстранява лесно със стандартен продукт за почистване на грим. Очаква се L’Oréal Brow Magic да бъде пуснат на пазара през 2023 г.

Continue Reading
Advertisement