Connect with us

Lifestyle

L’oréal Groupe пуска на пазара MELASYL™

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

50% от жените по света страдат от нарушения на кожната пигментация, което сериозно влияе върху качеството им на живот

L’Oréal Groupe, световният лидер в областта на козметиката, представи на пазара MELASYL™ – революционна молекула, разработена за борба с локалните прояви на пигментации по кожата, които често водят до появата на старчески петна и следи от акне. Според резултатите от най-голямото епидемиологично проучване, фокусирано върху пигментните нарушения, 50% от жените по света се сблъскват с поне един проблем свързан с кожната пигментация, а близо една трета от тях съобщават, че това влияе силно на качеството им на живот*.

Формулите на L’Oréal, обогатени с новата патентована съставка, предлагат комплексно действие, подходящо за всички тонове на кожата, за борба с пигментните петна и подобряване на техния външен вид. MELASYL™ е резултат от стриктни тестове, които обхващат 121 научни изследвания.

Козметичните продукти, съдържащи MELASYL™, помагат за постигане на по-равномерен и естествен цвят на кожата, преодолявайки дори най-упоритите петна. Изследванията, проведени през последните 18 г., доведоха до въвеждането на MELASYL™, която сега е част от гамата Mela B3 на La Roche-Posay, включваща серума MelaB3 и слънцезащитния крем MelaB3 SPF30. L’Oréal Paris и Vichy също ще представят бъдещи продуктови иновации, разширявайки достъпа на потребителите до експертни формули, съдържащи тази нова съставка.

Advertisement

„Тъй като половината от хората се сблъскват с проблеми свързани с пигментацията на кожата, а една трета изпитват по-ниско качество на живота поради това, въздействието на видимите петна или следите от акне е очевидно повече от просто козметичен проблем“, споделя Ан Колона, глобален ръководител на отдела за напреднали изследвания в L’Oréal Groupe. „MELASYL™ е първата по рода си съставка, която помага за справяне с локалните проблеми с пигментацията на кожата, с доказана ефикасност и широка достъпност, което ще позволи на повече хора да възвърнат самочувствието си“. 

Меланинът е отговорен за разнообразните тонове на човешката кожа, като производството му се увеличава след излагане на слънце, за да защити кожата. Различни фактори могат да нарушат този процес, което води до проблеми като старчески петна и следвъзпалителни белези. Формулите на L’Oréal, обогатени с MELASYL™, подобряват външния вид на съществуващите тъмни петна, включително и на най-упоритите, с клинично доказана ефикасност и безопасност за всички тонове на кожата.

В продължение на повече от век L’Oréal е лидер в сферата на съвременните науки за красота и вече 35 г. изследва пигментацията на кожата. Новата съставка MELASYL™ бе представена за първи път на „Световния конгрес по дерматология 2023“ в Сингапур заедно с първото световно епидемиологично проучване на пигментните нарушения. Революционната съставка бе представена и на годишната среща на Американската академия по дерматология този месец в Сан Диего.

*Първото по рода си проучване с участието на 48 000 души от 34 държави, извършено от La Roche-Posay, което бе избрано за водеща новина на Световния конгрес по дерматология в Сингапур на 5 юли 2023 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement