Открийте ни и в

Lifestyle

“LOVE IS…” („ЛЮБОВТА Е…”)

MIKA

публикувано

на

“LOVE IS…” („ЛЮБОВТА Е...”) 26

На 14 февруари 2015 г. в Арт център „Степния вълк” на бул. „Васил Левски“ 150 бе открита обща изложба под името „Любовта е…”. Името на изложбата е вдъхновено от марката на популярните сред децата дъвки от 90-те години на миналия век с колекция от картинки, което подсказва донякъде характера на събитието. Изложбата излиза от рамката на класическите галерийни експозиции, а дистанцията между изкуството и публиката е максимално скъсена, като темата за любовта и виждането на авторите ще бъдат представени чрез различни медии- рисунка, колаж, живопис, дизайн, асамблаж, триизмерни обекти, фотография, звукова инсталация и др., и всичко това в непринудена атмосфера.

В момент на назрели политически и социални кризи тази изложба ще насочи вниманието към личността, към човека. Таланта и креативността като алтернатива на ескалиращото чувство за безнадеждност и безсилие на индивида пред глобалните задушаващи тенденции за войнственост и отчужденост.

„Не се оставяй да бъдеш жертва на времето, в което живееш. Не толкова времето ни унищожава, колкото обществото. Когато хвърлиш вината върху обществото, тогава преставаш да се обръщаш към обществото за решението. Днес има тенденция личностите да се освобождават от морална отговорност и да се разглеждат като жертва на социални обстоятелства. Ако повярваш в това плащаш с душата си. Не са мъжете тези, които ограничават жените, нито нормалните ограничават педалите, нито белите ограничават черните. Това, което ограничава хората, е липсата на характер. Това, което ограничава хората е, че те нямат скапаното търпение или въображение да играят главната роля в своя собствен филм, камо ли да го режисират.”

Том Робинс от „Бърни кълвача”

Steppenwolf Gallery

Дали думата любов днес означава това, което е означавала миналия век или през 1400 година? Дали е дъвка, която изплюваш когато спре да пуска сладкия плодов вкус или трае три години?

Тази изложба ще представи интерпретации по темата от сериозни съвременни творци, които не се страхуват да бъдат несериозни.

Участници:

Мирослав Йорданов, Весела Станоева (Moonboom), Биляна Калоянова (Moonboom), Руслан Лозев (Moonboom), Евелина Гебрева, Теодора Еленкова (Baraka), Цветалина Димитрова (Baraka), Михаил Върбанов (Baraka), Бобо Гинов (Baraka), Олег Гочев, Евелина Гебрева, Гергана Димитрова, Петя Драгомирова, Лиляна Караджова, Борис Сергинов, Станимир Божилов, Росица Рангелова, Ралица Стефанова, Кристина Савова, Михаил Балтухин-Фиксера, Иво Пецов, Ралица Георгиева, Ангела Терзиева и студенти от бакалавърска програма „Пластични изкуства“ на департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет.

Изложбата може да бъде разгледана до 14 март 2015 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света

MIKA

публикувано

на

от

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света 27

снимка: ПР

FOREO, шведският иновативен козметичен бранд, е една от трите най-популярни марки за грижа за кожата в света. Това сочи проучване на Lookfantastic (премиум онлайн ритейлър), според което компанията се класира в топ 3 с изумителните 6 851 000 търсения в Google по целия свят. Това е поредно впечатляващо постижение за FOREO, след като тя завърши предизвикателната 2020 г. с над 20 млн. клиенти и стабилен ръст в продажбите.

Проучването на Lookfantastic за електронните търговци на продукти за красота поставя FOREO на трето място в класацията „Най-популярните марки за грижа за кожата“, благодарение на зашеметяващите над 6 млн. глобални търсения в световната търсачка Google. Шведският бранд оставя зад себе си добре познати козметични марки като Eucerin, Pai и Moroccanoil със съответно само 5 618 000, 4 900 000 и 2 682 000 търсения.

„Гордеем се, че сме в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света, като за нас това не е изненада. FOREO е известна със своите иновации и висококачествени трайни продукти. На всеки 10 секунди по света се продава по едно устройство FOREO, защото хората знаят, че нашите уреди са страхотна инвестиция. Това поредно блестящо класиране на FOREO официално стартира „десетилетието на технологиите за красота“ за нас и доказва, че бъдещето на красотата със сигурност е в иновациите и технологиите“, каза Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

Основана от визионера Филип Седич, FOREO променя и прекроява индустрията за красота през последните 8 години. Марката е най-известна със своя водещ продукт LUNA 3, най-мекото, масажиращо устройство за професионално почистване на лицето в света, както и с UFO 2, най-добрия уред за цялостна СПА терапия за лицето у дома, който промени изцяло рутинните грижи за кожата, предлагайки множество функции като затопляне, нанасяне на маски, инфузия, овлажняване, LED светлини, масаж и охлаждане в едно сладко малко устройство.

FOREO продължава своето пътуване, като непрекъснато работи върху нови иновации и наскоро пусна на пазара микротоково устройство за тонизиране на лицето BEAR, демонстрирайки още веднъж, че няма ограничения пред това, което можем да очакваме от бранда в близките години.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg.

Продължете понататък

Lifestyle

Vivre формулата на успеха: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. потребители

MIKA

публикувано

на

от

Vivre формулата на успеха: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. потребители 28

Успешната бизнес формула: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. уникални потребители и продажби за над 261 млн. евро 

Водещият онлайн търговец на мебели и домашен дизайн за Централна и Източна Европа Vivre отбелязва деветия си рожден ден с общи продажби на стойност над 261 млн. евро при 6.3 млн. обработени пратки. Компанията е успяла да достигне до 1.1 млн. уникални потребители, а до края на годината се очаква броят им да нарасне до 1.4 млн.

Най-много поръчки са направени от Румъния, България, Унгария и Хърватия. Мебелите остават бестселър категория с продажби за над 80 млн. евро. В България компанията празнува осмия си рожден ден с общи продажби за над 45 млн. евро за целия период на дейност.

През първото тримесечие на 2021 г. продажбите на компанията отбелязват увеличение с около 28% в сравнение със същия период на миналата година. Много успешна се оказа програмата Marketplace, която стартира през 2020 г. в Румъния и осигури на офлайн продавачите бърз и лесен достъп до онлайн платформата на компанията. Към този момент платформата включва над 500 активни доставчици.

„Нашият рожден ден идва с големи планове за консолидиране на пазарите. Последната година разкри огромните предимства на електронната търговия, затова трябва да сме в крак с бързите темпове на този пазарен сегмент. Искаме да се превърнем в най-предпочитания търговец на мебели и дизайн за дома в региона. Ръстът на продажбите през първото тримесечие на тази година отговаря на прогнозните ни нива от 30%. Това ни дава увереност, че сме на прав път и инвестициите ни бележат успех“, споделя Моника Кадоган, основател и изпълнителен директор на Vivre.

От 6 до 17 май 2021 г. всички направени поръчки са с безплатна доставка и без такса за обработка. 

Продължете понататък

Горещо