Connect with us

Tехнологии

Mобилната виртуална реалност e възможна с Gear VR

Avatar

Публикувано

на

gear vr

Samsung Electronics днес представи следващото поколение в допълващите технологии – Samsung Gear VR Innovator Edition, даващи възможност на потребителите да се потопят напълно в среда на виртуална кино реалност. Осъществени с технологията на Oculus, Samsung Gear VR предоставят напълно нов начин на изживяване и възприемане на мобилното съдържание. Те продължават лидерството на Samsung в категорията за допълващи устройства чрез иновативна технология и завладяващ дизайн, разширяващи определението за мобилен живот.

В резултат на дълбокото и хармонично партньорство с Oculus, компания на Facebook и лидер в технологията за виртуална реалност, Samsung Gear VR създават поглъщащо мобилно изживяване за виртуална реалност, невиждано от индустрията до момента.

„Samsung Gear VR далеч надхвърля очакванията за това как мобилните технологии могат да бъдат използвани за възприемане на съдържание. Устройството също така е силно представяне на прогресивните иновации на Gear серията” – каза ДжейКей Шин, президент и главен изпълнителен директор на IT & Mobile Communications двизията в Samsung Electronics. – Ние сме удовлетворени от партньорството си с Oculus VR в предоставянето на това невероятно завладяващо мобилно преживяване за потребителите.”

gear vr 2„Развълнувани сме да представим Gear VR Innovator Edition, най-съвременното мобилно VR преживяване, осъществено от Oculus – заяви Джон Кармак, главен технологичен директор на Oculus. – Дълбокото техническо партньорство със Samsung ни даде възможност да създадем сет за виртуална реалност с представяне и резолюция от световна класа, всичко това на напълно мобилна платформа.”

Samsung Gear VR осигурява ненадминато изживяване с 5.7-инчовия Quad HD Super AMOLED дисплей на Galaxy Note 4. Предоставя зашеметяващи визуализации с впечатляваща мобилна резолюция. С Gear VR Innovator Edition потребителите могат да седят в най-удобната седалка в киното, могат да бъдат на сцената на представлението с пълно 360-градусово 3D видео и да се насладят на игрите, както никога досега – във вътрешността на зашеметяващи светове, където въображението се превръща в реалност. Водещата в индустрията Samsung Super AMOLED дисплей технология и свръхмодерни Oculus технологии се сливат, за да създадат преживяване, което изненадва и очарова – всичко това на мобилно устройство.

Изграден с меки, пластични и олекотени материали, Samsung Gear VR е удобен за носене. Той е напълно безжичен, така че потребителите могат да бъдат напълно погълнати във виртуалните светове, без да бъдат закачени към компютър. Със стабилна селекция от оптимизирано съдържание за виртуална реалност от широк кръг доставчици на най-високо ниво, потребителите ще могат да се насладят на голям набор от филми, игри, 360-градусово видео и образователно/експериментално съдържание.

Advertisement

Samsung Gear VR ще бъде на разположение тази година в снежно бяло чрез онлайн канала на Samsung и избирателно чрез доставка. Пълни подробности и снимки на продукта са налични на www.samsungmobilepress.com и www.oculus.com/blog/.

Continue Reading
Advertisement