Открийте ни и в

Премиера

Maisie Peters разкри ‘John Hughes Movie’

публикувано

на

Maisie Peters разкри ‘John Hughes Movie’ 139

Изгряващата звезда Maisie Peters разкри ‘John Hughes Movie’, първия сингъл от предстоящия скоро дебютен албум у нас излиза чрез Орфей Мюзик/Atlantic Records.

Писана от Maisie, успоредно с Miranda Cooper (Girls Aloud, Sugababes, Kylie Minogue) и Henrik Michelson, който също така е продуцирал трака с Afterhrs (Victoria Monét, Niall Horan), ‘John Hughes Movie’ е заразителна песен за несподелена любов, вдъхновена от легендарния филмов продуцент John Hughes и класическите му комедии за навършващите пълнолетие (‘Sixteen Candles’, ‘The Breakfast Club’, ‘Pretty in Pink’).

Подкопавайки наратива на изброените филми с типичните си духовитост и чар, официалното видео, съвместно писано от Maisie и режисирано от Louis Bhose (Loyle Carner, Arlo Parks, Lewis Capaldi), следва Maisie и групата й приятели, които търсят отмъщение, заради безотговорното момче, по което си пада на бала.

Maisie обяснява: “Написах ‘John Hughes Movie’, когато бях на 17 за домашно парти, на което отидох. Това е много открито изобразяване на това да бъдеш безнадежден, мелодраматичен тийнейджър, да си странен и пиян и да позволиш хора, които дори вече не помниш, да разбият сърцето ти. Филмите на John Hughes улавят тази глупава романтична енергия на гимназията и всичко, което аз, момиче от малък английски град, съм искала да бъда, но не съм била”.

Въпреки че заглавното европейско турне и престижната подкрепа от LAUV и Niall Horan бяха отложени през 2020, Maisie продължи да показва многостранните си таланти през годината, оказвайки се единствения британски артист в печелилия награди саундтрак ‘Birds of Prey’ (Megan Thee Stallion, Normani и Halsey), появяви се в във възторжено приетия британски оригинален сценарий на Apple TV, ‘Trying’, като участва и в някои от най-открояващите се за годината виртуални фестивали (Clash x WaterAid #BathroomSessions, Unity 2020, Dork’s Homeschool, YouTube’s Stream #WithMe).

Събирайки над 200 милиона глобални стрийма само през 2020, Maisie пусна редица нови парчета, включително ‘Daydreams’, ‘Sad Girl Summer’ и ‘The List’, в които тя си колаборира с Ian Fitch и Daniel Tashian (Kacey Musgraves ‘Golden Hour’), Cavetown и HONNE. Също така тя се обедини с номинирания за награди Grammy канадски музикант JP Saxe за сингъла ‘Maybe Don’t’, който влезе в плейлистите на BBC Radio 1 и 2, преди да завърши годината с Griff в онлайн сериите й ‘Against The Clock’. На Maisie беше възложена задачата да направи кавър на ‘Exhile’ от Taylor Swift само за един час, в резултат на tweet от самата Taylor, която констатира, че е „голям фен“.