Connect with us

Премиера

Maisie Peters разкри ‘John Hughes Movie’

Avatar

Публикувано

на

maxresdefault 1

Изгряващата звезда Maisie Peters разкри ‘John Hughes Movie’, първия сингъл от предстоящия скоро дебютен албум у нас излиза чрез Орфей Мюзик/Atlantic Records.

Писана от Maisie, успоредно с Miranda Cooper (Girls Aloud, Sugababes, Kylie Minogue) и Henrik Michelson, който също така е продуцирал трака с Afterhrs (Victoria Monét, Niall Horan), ‘John Hughes Movie’ е заразителна песен за несподелена любов, вдъхновена от легендарния филмов продуцент John Hughes и класическите му комедии за навършващите пълнолетие (‘Sixteen Candles’, ‘The Breakfast Club’, ‘Pretty in Pink’).

Подкопавайки наратива на изброените филми с типичните си духовитост и чар, официалното видео, съвместно писано от Maisie и режисирано от Louis Bhose (Loyle Carner, Arlo Parks, Lewis Capaldi), следва Maisie и групата й приятели, които търсят отмъщение, заради безотговорното момче, по което си пада на бала.

Maisie обяснява: “Написах ‘John Hughes Movie’, когато бях на 17 за домашно парти, на което отидох. Това е много открито изобразяване на това да бъдеш безнадежден, мелодраматичен тийнейджър, да си странен и пиян и да позволиш хора, които дори вече не помниш, да разбият сърцето ти. Филмите на John Hughes улавят тази глупава романтична енергия на гимназията и всичко, което аз, момиче от малък английски град, съм искала да бъда, но не съм била”.

Въпреки че заглавното европейско турне и престижната подкрепа от LAUV и Niall Horan бяха отложени през 2020, Maisie продължи да показва многостранните си таланти през годината, оказвайки се единствения британски артист в печелилия награди саундтрак ‘Birds of Prey’ (Megan Thee Stallion, Normani и Halsey), появяви се в във възторжено приетия британски оригинален сценарий на Apple TV, ‘Trying’, като участва и в някои от най-открояващите се за годината виртуални фестивали (Clash x WaterAid #BathroomSessions, Unity 2020, Dork’s Homeschool, YouTube’s Stream #WithMe).

Advertisement

Събирайки над 200 милиона глобални стрийма само през 2020, Maisie пусна редица нови парчета, включително ‘Daydreams’, ‘Sad Girl Summer’ и ‘The List’, в които тя си колаборира с Ian Fitch и Daniel Tashian (Kacey Musgraves ‘Golden Hour’), Cavetown и HONNE. Също така тя се обедини с номинирания за награди Grammy канадски музикант JP Saxe за сингъла ‘Maybe Don’t’, който влезе в плейлистите на BBC Radio 1 и 2, преди да завърши годината с Griff в онлайн сериите й ‘Against The Clock’. На Maisie беше възложена задачата да направи кавър на ‘Exhile’ от Taylor Swift само за един час, в резултат на tweet от самата Taylor, която констатира, че е „голям фен“.