Connect with us

Общество

Mars Pet Nutrition спестява 480 тона пластмаса годишно в Европа

Avatar

Публикувано

на

1 4 jpg

Компанията свежда до минимум пластмасовите опаковки за еднократна употреба като трансформира опаковките на водещите марки на SHEBA®, WHISKAS®, PERFECT FIT® и CATSAN™ 

Mars Pet Nutrition, подразделение на Mars Petcare (част от Mars, Inc.), обяви, че спестява 480 тона пластмаса годишно в Европа с устойчиви промени в опаковането на своите водещи продукти за домашни любимци SHEBA®, WHISKAS®, PERFECT FIT® и CATSAN™. За да намали още повече пластмасовите опаковки за еднократна употреба и да стимулира кръговата икономика, компанията се присъединява към инициативата на Carrefour, с цел увеличаване на продажбите на насипните продукти, като предлага своите сухи храни за котки PERFECT FIT®, Catisfactions™ и WHISKAS® за грижа и лакомства в насипно състояние в хипермаркет във Франция. Тези инициативи са част от глобалната амбиция на Mars 100% от опаковките ѝ да могат да се използват повторно, да се рециклират или компостират. Предоставянето на по-устойчив избор на родителите на домашни любимци е ключов приоритет за Mars Petcare, където приблизително 45% от собствениците на домашни любимци посочват, че предпочитат устойчиви опаковки, а 60% търсят начини да намалят употребата на пластмаса.

През 2022 г. Mars Pet Nutrition за Европа трансформира своите мини опаковки SHEBA® и PERFECT FIT™, като замени пластмасовите опаковки с висококачествени и лесно рециклируеми хартиени опаковки. На избрани пазари в Европа, пластмасовите торбички за суха храна WHISKAS® са заменени с картонени кутии, а във Франция марката за котешки хигиенни постелки CATSAN™ премахна ненужните слоеве пластмаса във вторичните си опаковки. Тези инициативи допринесоха за спестяването на общо 480 тона пластмаса годишно, което се равнява на теглото на 1,6 милиона торбички за кучешка храна. Това е в допълнение към 170-те тона пластмаса, спестени от опаковките на Mars Pet Nutrition в Европа през 2021 г.

Партньорството с Carrefour във Франция за тестване на продажбите в насипно състояние, от друга страна, е част от по-широка стратегия за индустриално сътрудничество в рамките на Националния пакт за пластмасовите опаковки на Франция. Заинтересованите страни работят съвместно върху иновативни решения за стимулиране на кръговата икономика. В съответствие с това, Mars Pet Nutrition предлага своите сухи храни за котки PERFECT FIT™, CATISFACTIONS™ и WHISKAS® Care & Treats в насипно състояние в хипермаркет Montesson на Carrefour във Франция. На потребителите се предоставят контейнери за многократна или еднократна употреба за последователно презареждане с храна за домашни любимци, с лесен достъп до информация за продукта с помощта на QR кодове, налични на дозаторите за презареждане. Освен че позволяват намаляване на отпадъците от опаковки, продажбите в насипно състояние осигуряват допълнителни ползи за купувачите, включително възможността да закупят точното необходимо количество.

Ключови представители на компанията се включиха с коментари за прилагането на иновативните решения:

Advertisement

Дери Уоткинс, регионален президент на Mars Pet Nutrition за Европа, споделя: Опаковъчните отпадъци са глобален проблем и не съответстват на визията на Mars за свят, в който планетата е по-екологична. Ето защо продължаваме да предприемаме действия в подкрепа на кръговата икономика, за свят, в който опаковъчните материали не се превръщат в отпадъци, а в последствие се използват повторно, рециклират или се компостират. Занапред ще продължим да трансформираме бизнеса си по начини, които помагат за опазването на околната среда и се грижат за хората и домашните любимци, като се ангажираме с нашите търговски партньори и използваме влиянието си, за да постигнем мащабна промяна.

Хелън Уорън-Пайпър, главен директор по растежа в Mars Pet Nutrition за Европа, отбелязва: „Нашето пътуване към трансформация на опаковките се фокусира върху това да предоставим на загрижените родители на домашни любимци качествена храна, която е с намалено вредно съдържание върху околната среда. Радваме се, че можем да предложим иновативни и устойчиви варианти на хората, които не само търсят висококачествена и вкусна храна за домашните си любимци, но също така търсят начини да намалят вредните въздействия върху околната среда. Чрез инициативите, които разгръщаме в Европа, се радваме, че сме част от това уравнение.“  

Греъм Смит, директор „Устойчиви опаковки“ в Mars Petcare, коментира:

„Като част от нашия план „Устойчиво развитие на едно поколение“, ние създадохме научно обоснована стратегия, основана на данни, за преосмисляне и промяна на дизайна на нашите опаковки в съответствие с принципите на кръговата икономика. Докато работим за развитието на нашите продуктови опаковки, ние също така стимулираме няколко партньорства за прогресивно управление на отпадъците чрез инвестиции и сътрудничество с индустрията. Горди сме, че обединяваме сили с Carrefour във Франция, тъй като закупуването на големи количества позволява използването на по-малко опаковки, като същевременно подкрепя потребителите в правенето на устойчив избор.“

Mars Pet Nutrition продължава пътя си към трансформацията на опаковките си, като част от мисията на Mars, Inc. да помогне създаването на благоприятна за здравето планета, където всички могат да се развиват – убеждение, което е в основата на нейния план „Устойчивост за едно поколение“. За допълнителна информация относно подхода на Mars към устойчивите опаковки посетете https://www.mars.com/sustainability-plan/healthy-planet/sustainable-packaging.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement