Connect with us

Музика

Melody Gardot & Sting подаряват „Нещо малко“

Avatar

Публикувано

на

Световнопризнатата изпълнителка и автор на песни Melody Gardot обяви премиерата на дългоочаквания си нов албум – ‘Sunset in the Blue’. Заедно с новината за албума излезе и първият сингъл от него “Little Something”, в който певицата си партнира със 17-кратния носител на ГРАМИ, музикалната икона Sting.

В песента изключителните гласове на Gardot и Sting звучат нежно и красиво в раздвижен ритъм с поп и латино елементи. Миксът е дело на 4-кратния носител на ГРАМИ, Robert Orton (Lady Gaga, Carly Rae Jepsen, Lana Del Rey), а автори на “Little Something” са Melody GardotSting, дългогодишният му приятел и парньор, китаристът Dominic Miller и френският продуцент Jen Jis. 

Sting: “Песента носи простичка, но заразителна радост. За мен беше удоволствие да творя музика с изключителната Melody Gardot и се надявам, че ще чуете усмивките в гласовете ни.

Melody: “В тези трудни времена единственото спасение за нас музикантите е да творим заедно. Бях щастлива, когато Jen Jis ми предложи да направим песента в дует със Sting. Осъзнавах, че за мен това е превключване към друг музикален жанр и се радвам, че имах възможност да се предизвикам с нещо различно… това е музиката!” 

Изолирана в дома си в Париж през май 2020 г., Gardot привлича вниманието на световните медии като обявява в профилите си в социалните мрежи кастинг за музиканти, които нямат възможност да работят заради ограниченията от COVID-19. С тяхна помощ тя създава виртуален оркестър за сингъла From Paris With Love. През юни Melody Gardot реализира първата студийна сесия след изолацията в легендарното Abbey Road Studios заедно с Royal Philharmonic Orchestra, след отварянето на студиото, което затвори врати за първи път от 90 години насам заради пандемията от коронавирус.

Предстоящият 5-ти студиен албум ‘Sunset in the Blue’ ще излезе на 23ти октомври 2020 и ще е оркестрален празник  на джаз историята на Gardot. За новия си проект изпълнителката отново работи заедно с екипа, с който създава платинения си албум ‘My One and Only Thrill’: продуцента Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock), аранжора и композитор Vince Mendoza ((Björk, Robbie Williams, Elvis Costello) и легендарния студиен инженер Al Schmitt (Frank Sinatra, Joao Gilberto, Bob Dylan, Paul McCartney).

Advertisement

Подчертаната й решителност да твори и развива таланта си, винаги е прозирала в работата на Melody Gardot. И въпреки всички обстоятелства, това си личи още повече в новия й албум ‘Sunset in the Blue’.

Continue Reading
Advertisement