Connect with us

Музика

MIRAIN с дебютен албум и концерт-промоция

Avatar

Публикувано

на

10 making vieo LOST scaled

снимка: ПР

Впечатляващата вокалистка от „Гласът на България“ с ПРЕМИЕРА на 31 май и стриймване в най-популярните световни платформи!

Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из пролетна гора, свежият полъх на вятъра да подмладява лицето ти… Това е усещането когато слушате песните от дебютния албум на MIRAIN – “Clear”. Името на младата вокалистка с чудовищен талант е познато на публиката от хитовото предаване „Гласът на България“, където MIRAIN стигна много по-напред от други. Сега тя слага началото на нов етап в кариерата си – дебютен албум с концерт и стрийминг в цял свят!

Премиерата ще се състои в Sofia Live Club на 31 май /петък/ от 20:00 часа́ под формата на концерт със запомняща се програма, билетите са в продажба чрез платформата на More, а популярни личности от различни сфери се очаква да присъстват на ивента. Мария Илиева, която беше ментор на MIRAIN в „Гласът на България“, също ще я подкрепи с присъствие.

MIRAIN е автор както на музиката, така и на текстовете към песните в албума с емблематичното наименование “Clear” (от английски език – чисто, ясно, прозрачно), а аранжиментите са поверени на Иван Шопов – музикант, продуцент, композитор, художник, естет и новатор. Иван Шопов е и музикален продуцент на албума. В „Clear“ са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове. Музикални критици определят уникалния стил и глас на MIRAIN като нестандартен микс между Били Айлиш и Долорес от The Cranberries, с богата доза съвременност и нотки футуризъм. В арт средите се коментира, че талантът на MIRAIN има потенциал да постави нова ера в българската музика, отключвайки я към световна слава. Всичко онова, което MIRAIN иска да сподели с публиката, е обобщено в името на албума “Clear” – символ на невинното, чистото, прозрачното. Албумът е експресия на чувства и случки и носи в себе си искреност. Всяка песен разказва вдъхновяваща за авторката ситуация, от която са били получени житейски уроци, а посланията, които албумът целѝ да предаде са семпли, но фундаментални: Човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява; От всяка ситуация има изход; Всичките ни лимити са там, където ние ги поставяме.

Advertisement

Световното разпространение на албума започва ден преди премиерния концерт в по-добрите световни платформи за музика (Amazon Music, Spotify, YouTube Music, Apple Music, TIDAL, DEEZER и други). Специални гост-музиканти на концерта са двама забележителни артисти: популярният млад китарист със собствен стил и стабилен бекграунд – Илин Папазян – Ниньо и Иво Александров (Freakcello) – виртуоз в размахването на лъка. За да бъде сценичната картина съвършена концертът ще бъде съпроводен от специално изработена мултимедия от визуалните артисти Те27formers. Тя ще бъде прожектирана зад музикантите на сцената на голяма видеостена. Очаква се шоуто да бъде забележително.

С емоционалното си пеене още от малка MIRAIN предизвиква „дъжд“ от сълзи на щастие, наричали са я и „разплакващата певица“. Така се ражда и артистичния псевдоним на Мира, както е рожденото име на вокалистката: Mira + RAIN = MIRAIN. Пожеланията, които MIRAIN получава в аванс от колеги, приятели, близки и фенове е да й върви по вода, както и артистичното й име диктува.