Открийте ни и в

Tехнологии

MMD представя два нови монитора Philips с USB-C докинг и Windows Hello™

MIKA

публикувано

на

MMD представя два нови монитора Philips с USB-C докинг и Windows Hello™ 26

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips, представи новите монитори Philips 326P1H (31,5″/80 см диаг.) и Philips 329P1H (31,5″/80 см диаг.), които предлагат вградена USB type-C докинг станция със захранване, брилянтно качество и чистота на картината, както и вградена камера със сензори за Windows Hello™ лицево разпознаване. Тези монитори са идеални за архитекти и професионални графични дизайнери, финансисти, инженерни фирми и други организации, които изискват високопроизводителни монитори за прецизна работа с точни цветове. Новите монитори Philips са решение за широк кръг от професионалисти, но и надежден инструмент за ежедневна работа у дома, защото покриват нуждите на всички.

Свързаност за всяка задача

Мониторите Philips 326P1H и Philips 329P1H имат вградена USB type-C докинг станция със захранване (което позволява директно зареждане на лаптопи до 90 W). Улеснете работата си като свържете всички периферни устройства като клавиатура, мишка, принтер, както и мрежовия RJ-45 Ethernet кабел, директно към докинг станцията на монитора и се насладете на простата и елегантна връзка само с един USB-C кабел със симетричен конектор. Можете да се възползвате от тези възможности и в личния си живот, тъй като те позволяват да гледате любимите си сериали с висока резолюция, докато прехвърляте данни и зареждате лаптопа. Допълнителна радост за очите е, че тези монитори правят мястото по-подредено заради много по-малката кабелна бъркотия. Philips 326P1H включва DisplayPort-out конектор, който позволява създаване на мрежа от свързани монитори с висока резолюция само с един кабел от първия екран до PC-то.

Високо качество на картината и визуален комфорт

Ключовите думи за новите монитори са детайл, цвят и висока резолюция. Philips 326P1H предлага Quad HD изображения с 2560 x 1440 пиксела, където лесно се вижда всеки детайл, а Philips 329P1H е с UltraClear 4K UHD (3840 x 2160) резолюция за реалистични зрителни преживявания, които правят голямата разлика. Тези визуални възможности са перфектният отговор на широк набор от професионални нужди, не само за 3D графични приложения, но и за финансовия сектор, където се използват таблици с много детайли. Мониторите са с IPS матрица, осигуряваща изключително широки зрителни ъгли от 178/178 градуса, което прави възможно наблюдението на екрана от почти всякакъв ъгъл и винаги при запазване на точността на цветовете. Технологията Flicker-Free за комфортна работа без трептене и режимът LowBlue за щадяща очите продуктивност са допълнително доказателство, че те са проектирани с мисъл за потребителите и фокус върху продуктивността и тяхното здраве. Дисплеите отговарят на стандарта TUV Rheinland Eye Comfort и предотвратяват напрежението в очите, свързано с продължителна употреба на компютър.

Устойчивостта като приоритет

Новите монитори имат и „зелена“ страна, благодарение на екологичния им дизайн. И двата модела разполагат с PowerSensor, който засича дали има потребител пред екрана и автоматично регулира яркостта, когато той липсва, като по този начин спестява до 80% от цената на енергията. Друга екстра е LightSensor, който настройва яркостта на изображението в зависимост от светлинните условия, за да се получи перфектна картина с минимална консумация на енергия.

И двата монитора отговарят на стандартите RoHS, EnergyStar 8.0 и EPEAT1, и са абсолютно лишени от вредни субстанции като олово и живак, както и PVC/BFR. Освен това опаковъчните материали подлежат на 100% рециклиране.

Philips 326P1H е наличен от началото на декември на препоръчителна крайна цена от 958 лв. с ДДС, а Philips 329P1H ще бъде наличен от края на декември на цена от 1350 лв. с ДДС.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Tехнологии

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G

MIKA

публикувано

на

от

48 години след първия в света разговор по мобилен телефон, motorola отбелязва успехите си в сферата на 5G 27

снимка: ПР

От първия разговор по мобилен телефон до последните успехи в сферата на 5G, Motorola успява да превърне мобилните устройства в значим за потребителите фактор. В това отношение, месец април винаги е бил изключително важен за бранда.

На 3 април 1973 г. в центъра на Манхатън е проведен първият в света разговор по мобилен телефон – Motorola dynaTAC 8000x. В зората на мобилните технологии всичко е било по-внушително и този “динозавър” е тежал близо килограм! За сравнение, съвременните телефони примерно от moto g серията тежат едва една четвърт от теглото на пра-родителя си и са изключително компактни.

Отново на същата знаменателна дата, 3 април, но през 2019 г., Motorola пуска първия в света смартфон,  който отваря вратите към необятните възможности на 5G свързаността. Само година по-късно, през декември 2020 г., вече и българските потребители могат да се гмурнат в ултра-бързите скорости, предлагани от мрежата от пето поколение, благодарение на мощния смартфон moto g 5G. През март компанията представи новото си изключително попълнение – най-достъпния 5G модел – moto g100.

От първите лабораторни опити с 5G до днес, когато технологията вече е “в джоба” на потребителите, Motorola извървява дълъг път и всяка стъпка е важна, така че нека го извървим заедно.

Става ли дума за 5G, няма друг производител, на когото да се доверите повече от Motorola:

Януари 2019: Motorola участва в първата симулирана в лабораторни условия 5G мрежа, спомагайки за ускоряването на развитието на първия в света 5G NR mmWave продукт.

Април 2019: Motorola представя първия телефон, поддържащ 5G свързаност, наличен в световната търговска мрежа.

Май 2019: За първи път Motorola отчита 1 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Февруари 2020: За първи път Motorola отчита 2 Gbps скорост на сваляне в 5G mmWave мрежа.

Април 2020: Motorola пуска Motorola edge+ на 22 пазара по света, осигурявайки на потребителите си както mmWave, така и честоти под 6GHz, плюс светкавична скорост от над 4 Gbps.

Юли 2020: Motorola пуска в Европа първия 5G смартфон от среден ценови клас – moto g 5G plus, който вече е наличен в 30 страни по света.

Декември 2020: Motorola осигурява достъп на българските си потребители до супер-бързите скорости с moto g 5G, съвместим с 5G мрежата на VIVACOM.

Февруари 2021: Motorola съвместно с Qualcomm Technologies, Inc и Ericsson постига рекордна скорост от 4 Gbps в Русия и Северна Америка на Motorola edge+.

Март 2021: Motorola обявява най-новите си 5G устройства от серията moto g – moto g50 и moto g100, даващи достъп на потребители от над 20 страни до по-високите скорости.

Вярна на мисията си да демократизира високите технологии, Motorola ще продължава да предоставя на своите потребители най-ранен достъп до най-страхотните съвременни смартфон иновации, и то на повече от достъпна цена.

Продължете понататък

Tехнологии

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery

MIKA

публикувано

на

от

Българското мобилно приложение Cardbox вече е налично в AppGallery 28

Собственият магазин на Huawei продължава да посреща все повече нови български приложения от сферите на финансите и ритейла. Cardbox е модерно решение, което комбинира и двете – веднъж инсталирано в смартфона, то позволява на потребителите да въведат всички свои карти за отстъпки, без ограничения.

С тази модерна дигитализация можете да разполагате с картите си не само физически, а и електронно, и да оставите в миналото препълнените с пластики портфейли. Така те не само ще са ви винаги под ръка, а и ще елиминирате рисковете и неудобствата от това да ги загубите, забравите или повредите.

Cardbox вече е достъпно и за всички потребители на Huawei AppGallery, третият най-голям магазин за приложения в света, a сред основните му предимства е възможността неговите потребители да следят в реално време актуални отстъпки, натрупани точки, оставащи посещения и друга полезна информация за любимите си брандове и техните лоялни програми.

Друго голямо предимсто на фона на други подобни приложения е, че Cardbox позволява на всеки свой потребител да взима нови карти за отстъпки директно чрез него, само с няколко клика, както и да получава ексклузивни оферти, валидни само за потребителите на Cardbox. Това е лесен и бърз начин да се сдобиете с карти за отстъпки, предоставяни от различни търговци като вериги бензиностанции, магазини, центрове за гуми, застрахователи и др.

В случая използването на Cardbox e не просто удобно и изгодно. То показва и грижа за околната страна чрез намаляване на използването на пластмаса. По данни на компанията, само за изминала година, през която приложението работи на пълни обороти, то дигитализира хиляди карти и спестява на планетата ни над 2 000 килограма пластмаса.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 40
Културапреди 1 седмица

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Скандал, който свали правителство 41
Кинопреди 1 седмица

Скандал, който свали правителство

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 42
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 43
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 1 седмица

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 1 седмица

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

CMTEN разкри "Music Box" 47
Премиерапреди 1 седмица

CMTEN разкри “Music Box”

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 48
Телевизияпреди 1 седмица

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

Горещо