Открийте ни и в

Музика

Muse с нов албум през август

Avatar

публикувано

на

Muse с нов албум през август 141

снимка: ПР

Печелилата награди Grammy английска рок банда Muse ще издаде нетърпеливо очаквания си девети студиен албум Will Of The People на 26 август чрез Warner Records. За албума фронменът на Muse Matt Bellamy казва, “Will Of The People е създаден в Лос Анджелис и Лондон и е повлиян от нарастващата несигурност и нестабилност по света. Пандемия, нови войни в Европа, масивни протести и бунтове, въстания, колебание в западната демокрация, нарастващ авторитаризъм, горски пожари и природни бедствия и дестабилизацията на глобалния ред, всичко това оформи Will Of The People.  Времената са тревожни и страшни за всички нас, когато Западната империя и естествения свят, който ни е поддържал, са наистина застрашени. Този албум е лична навигация през онези страхове и подготовки за предстоящото“.  

 След като Muse са си каквито са, няма да има огъване пред нито един жанр. Заглавният трак на албума “Will Of The People” носи игрива провокация на дистопичен бляскав рокер, с невинност и чистота в носталгичните електронни текстури на “Verona”.  От интуитивното вълнение в “Won’t Stand Down” дo индустриалните, гранитни рифове в “Kill Or Be Killed” или светкавичното темпо в “Euphoria”, албумът завършва с неистов финал на брутална откровеност в “We Are Fucking Fucked.

За новия сингъл “ComplianceBellamy казва, “‘Compliance‘ е за подчинението пред авторитарните правила и успокояващи неистини, приемани в групите. Банди, правителства, демагози, алгоритми на социалните медии и религии ни съблазняват по време на уязвимост, създавайки произвилни правила и изкирвени идеи, с които да се съгласяваме. Продават ни удобни митове, казват ни, че само те могат да обяснят реалността, докато в същото време намаляват свободата ни, автономията и независимостта на мисълта.  Ние не просто сме принудени, ние сме скупчени, уплашени и приковани да произвеждаме ежедневна „2 минутна омраза“ срещу външна група по техен избор и да си затваряме очите за собствения си вътрешен глас на разума и състраданието. Те просто се нуждаят от нашето угодничество.” У нас Compliance можете да слушате ТУК чрез Орфей Мюзик / Warner Music UK.

“Compliance” незабавно пристрастява, „украсен“ с гладки синтезатори и елементи на  алтернативен поп.   Както Bellamy пее, “We just need your compliance / You will feel no pain anymore / No more defiance / Just give us your compliance”,  разбиването на барабаните и периодичния бас карат песента да се пропива със сила. Придружаващото видео (режисирано от Jeremi Durand и заснето в Полша) е вдъхновено от филма ‘Looper’ и следва три деца, носещи маски, разрушаващи бъдещите себе си, за да избягат от дистопията и потискащия свят. Гледайте ТУК.

Will Of The People е продуциран от Muse. Ключов колаборатор по миксинга на осем парчта е неколкократният носител на награди Grammy Award , Serban Ghenea; миксирзне от Dan Lancaster на “Won’t Stand Down”, по “Kill Or Be Killed” от Aleks von Korff;

 Will Of The People е вече наличен за предварителна поръчка ОТТУК, а “Compliance” и “Won’t Stand Down” са осигурени за незабавно теглене. Той ще излезе дигитално, на черна плоча и CD, както и като селекция от колекционерски формати, включващи двойна плоча, налична ексклузивно от официалния магазин на бандата.