Открийте ни и в

Музика

Music Together ще има свой уъркшоп на фестивала “Конкордия”

публикувано

на

Music Together ще има свой уъркшоп на фестивала "Конкордия" 139

Американската образователна програма “MUSIC TOGETHER”, която успешно се реализира в България ще се включи в “CONCORDIA FESTIVAL for contemporary music and art”.  Уъркшопът се провежда на 18 октомври от 19:00 до 20:00 ч. в клуб “СТУДИО 5” в София (НДК, Вход А3), където ще бъдат изнесени майсторските класове и платформите на детското творчество.

Директорът на “MUSIC TOGETHER” в България – Светлана Авдала ще представи концепцията на този, нов за нашата страна, тип обучение, а участие в музикалната част ще вземат: Надежда Димитрова, вокал и водещ; Станислав Арабаджиев, пиано; Димитър Благоев, китара; Димитър Шанов, контрабас и Невена Григорова, ударни.

Международно признатата програма MUSIC TOGETHER се основава на съчетаването на музика и движение за деца до 6 годишна възраст и всички възрастни, които ги обичат. Създадена е през 1987 г. и една от първите, които предлагат интерактивни, неформални музикални практики, подходящи за ранната детска възраст. С помощта на тази програма дтето се научава да пее и танцува така естествено, както диша, ходи и говори. Тя може да бъде прилагана в независими центрове, предлагащи практики за деца и родители, в предучилищната възрастова група, в центрове за деца със специални потребности под формата на терапия, възможно е да бъде приложена и в езикови центрове за обучение по английски език с музика.

Светлана Авдала е завършила музикознание в Музикалната академия и има над 25 г. стаж в БНТ. Автор е на десетки документални филми и всички те – неизбежно свързани с музиката. За най-модерната образователна система тя казва: „Толкова път извървях за да намеря в “MUSIC TOGETHER” онова, което създава истинска илюзия за живот, а всъщност е училище. Това е жив досег с публика, която не е вече публика, защото всички заедно правим музика с глас-инструмент, жест, танц, движение, слово, с непосредствеността на детската игра, осъществена и с възрастни, но заради деца.  Тук  грешката може да даде тласък на импровизацията, да стане повод да творим…

Реклама