Открийте ни и в

Lifestyle

MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Любимият детски часовник MyKi вече е наличен в над 60 държави. През последните два летни месеца смарт устройството достигна до три нови международни пазара – Дания, Латвия и Южна Африка. Хиляди деца в тези 3 нови страни вече общуват свободно с родителите си, където и да се намират, и се чувстват в безопасност с помощта на продуктите на Алтерко Роботикс: MyKi Watch и MyKi Touch.

„В резултат на тези нови завоювани пазари продажбите на нашите часовници вече надхвърлят 100 000 бройки, което утвърждава MyKi като една от най-успешните продуктови марки, създавани в България и жънещи международен успех“ – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

В момента продуктът се предлага в комплект с абонаментни планове в: България (Мтел, Виваком, Теленор), Румъния (T-mobile, Vodafone), Сърбия (Телеком, ВИП, Теленор), Македония (ВИП), Хърватска (T-mobile, VIP), Словения (Simobil), Австрия (А1), Албания (T-mobile), Косово (Vala), Латвия (BITE), Мексико (America Movil), Южна Африка (Vodacom), Дания (Telia). Най-предпочитан като цветова комбинация в Европа е синьо-зеленият MyKi.

снимка: ПР

Нова учебна година, нови MyKi оферти

По повод старта на новата учебна година в цяла Европа мобилните оператори предлагат най-различни оферти за закупуването на MyKi. Kъм днешна дата часовниците на Алтерко са най-търсеният подарък за първия учебен ден в много държави. В Латвия например в мрежата на оператора BITE само срещу 5 евро на месец всеки латвиец може да се сдобие с MyKi Watch, SIM карта, подходящ тарифен план и безценното спокойствие да знае къде са децата му във всеки един момент. Цената на touch версията на часовника – MyKi Touch, е 6 евро на месец.

Устройството се радва на голям интерес както сред деца, така и сред родители. Родителите оценяват възможността, която MyKi им предоставя, да следят за безопасността на детето си от разстояние, като виждат текущото му местоположение на телефона или компютъра си.

Децата пък оценяват самостоятелността, която им осигурява MyKi – да ходят сами на училище, да излизат свободно с приятели и същевременно да знаят, че винаги може да се свържат с родителите си.

снимка: ПР

Останалите държави, в които MyKi е наличен, са: Албания, Алжир, Аржентина, Азербайджан, Бахрейн, Бангладеш, Белгия, Босна и Херцеговина, Бразилия, Канада, Чили, Кипър, Чехия, Египет, Гибралтар, Великобритания, Холандия, Унгария, Исландия, Индия, Ирак, Ирландия, Израел, Италия, Кувейт, Литва, Люксембург, Малдиви, Малта, Молдова, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Катар, Руската федерация, Словакия, Испания, Швеция, Швейцария, Тунис, Турция, Украйна, ОАЕ, САЩ, Венецуела.

MyKi – приятелят на твоето дете

MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предназначен за деца над 4 г. възраст. Те работят със SIM карта и са устройства от ново поколение, които дават възможност на родителите да се свързват с децата си, както и да следят локацията им със специално и безплатно мобилно приложение MyKi Watch app, което може да бъде изтеглено от Apple Store и Google Play. Служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-сигурни относно безопасността на най-милите им същества.

MyKi Watch може да осъществява обаждания до 10 номера, които са зададени от родителя през приложението. MyKi Watch също може да изпраща гласови съобщения, както и да получава текстови съобщения през чата на приложението. Родителите могат по всяко време да се свържат с детето си, стига да разполагат със смартфон или компютър.

Голямо предимство на MyKi е, че родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Родителят получава нотификация и ако детето се движи с необичайно висока скорост или свали MyKi. Часовникът разполага и с SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай. MyKi Watch е предпочитан от родители на по-малки деца между 4 и 10 г., защото е изключително лесен за употреба от малчуганите, не ги разсейва, докато са на училище, и има удобна и мека силиконова каишка.

MyKi Touch е най-новият модел детски часовник на Алтерко Роботикс, който разполага с всички предимства на MyKi Watch и още много екстри. MyKi Touch има цветен сензорен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, картинно меню за навигация и интелигентна вибрация. Родителят може да настрои предварително от приложението местата и часовете, в които часовникът телефон да работи в режим вибрация. Така детето спокойно може да го носи, когато е в час. Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят поддържани номера в телефонната книга е удвоен на 20. Те са зададени от родителя през приложението.

И двата модела имат и EUR1 сертификация, а екранът е с OLED осветление, щадящо очите. Имат вграден акселерометър, който измерва крачките и активността на детето през целия ден и ги показва в приложението MyKi Watch. Батерията на MyKi Watch е 400 mAh, а на MyKi Touch – 480 mAh, като се зареждат със стандартно micro USB зарядно.

Смарт, арт, удобен, цветен

Часовниците MyKi са компактни и удобни, а дизайнът им е пригоден така, че да пасне идеално на всяка детска ръчичка.

MyKi Watch има мека силиконова каишка, чийто диаметър може да се наглася от 13 до 18,5 см. Той е и много лек – само 40 грама. За радост на малчуганите MyKi Watch е наличен в четири цветови комбинации: синьо-зелено, червено-синьо, розово-жълто и черно-червено, а екранът е защитен с гумени предпазители във формата на усмивка.

MyKi Touch е с нечуплива, мека и антибактериална силиконова каишка. Предлага се в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата имат възможност да създават и други цветови комбинации.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Щрак!

Before Creating Academy организира един от най-мащабните фото конкурси у нас BECA Photo Award

MIKA

публикувано

на

от

Международно жури ще определи победителите, на които ще бъде разпределен награден фонд от над 4000 лева

Академията по фотография BECA | Before Creating Academy поставя забележително начало на годината, в която посреща вторите групи с курсисти и организира един от най-мащабните фотографски конкурси в страната – BECA Photo Award. Като жури са привлечени световно признати имена във фотографията от различни страни, които ще определят най-добрите сред участниците.

Победителят в конкурса BECA Photo Award ще получи парична награда от 2 000 лева, възможност за самостоятелна изложба, както и стипендия за обучение в Академията на стойност 560 лева.

Организаторите вярват, че проектът ще сложи страната на картата на света като място, където се работи по развитието на млади автори и където се случва качествена фотография на световно ниво. Участието в конкурса е напълно безплатно.

Инициативата се организира с изключителен ентусиазъм и внимание, за да подкрепи морално и финансово автори и да развива фотографията в България. Идеята е да се стимулират и мотивират автори да обръщат внимание на социални теми чрез визуален фотографски подход. Да се възпита у тях желание да показват своята фотография и тя да бъде видяна и оценена от правилните хора. Основна цел на организаторите е и да се популяризира тяхното творчество, което е достойно за показване във фотографски галерии не само в страната, но и по света.

Участниците ще бъдат оценявани от международни експерти по фотография, които ще изберат и победителите за BPA 2021. Официалните членове на журито Anastasia Taylor-Lind (Великобритания), Judith Prat (Испания), Raquel Benito (Испания), Надежда Чипева (България), Eduardo Momeñe (Испания), Camilo Racana (Франция), Владимир Василев (България) и Mohammed Salem (Палестина) с радост приеха поканата да оценяват в конкурса и да селектират най-добрите кандидати. Всички те са известни куратори, мениджъри на галерии, арт директори и успели фотографи с голям опит и многобройни изложби и награди.

Единственото изискване към участниците е тяхната работа да представя цялостен фотографски проект (произведение) от 10-15 кадъра, независимо дали е от документален, портретен или концептуално-художествен характер. 

Главен партньор на инициативата е международно утвърдената платформа Picter, която ще предостави удобствата на платформата си за нуждите на BPA при преодоляване на трудностите породени от пандемията от Ковид-19. В началото на месец юни след края на записванията, осемчленното жури ще има възможността да прегледа и оцени участниците онлайн през платформата на Picter, където ще се осъществи и кандидатстването за конкурса. Те ще изберат победителите на BPA за 2021 г. от предварително селектирани и публично анонсирани десет проекта. Обявяването и церемонията по награждаването на победителите ще се състои през месец юни.

Наградният фонд е на стойност над 4000лв. Печелившият проект ще стане част от самостоятелна изложба на автора.

Втората награда е ваучер за фотографска техника на стойност 1000лв., предоставена от другия главен партньор на инициативата – магазин Photosynthesis.

„Чрез създаването на тази инициатива се надяваме, освен всичко, да помогнем и в изграждането на едно фотографско общество от млади талантливи автори.“, споделят организаторите на конкурса.

Повече информация за условията за участие, наградите и журито, можете да прочетете на сайта на BECA Photo Award. 

Записванията започват на 15 март 2021 г. и продължават до 31 май 2021г.

Обявяването на финалистите, както и церемонията по награждаването, ще се случат през месец юни 2021г.

Продължете понататък

Lifestyle

Над 200 000 аудиокниги в каталога на Storytel за две години в България

MIKA

публикувано

на

от

В навечерието на втората си годишнина на българския пазар, Storytel отбелязва все по-бързо нарастващ интерес към качественото аудио съдържание у нас. Следвайки глобалната тенденция за по-голяма консумация на аудио формати, през изминалата 2020 г. потребителите на приложението са изслушали близо 2 млн. часа аудиокниги и аудиосъдържание от български и английски автори.  Впечатляващи резултати показват и първите два месеца на 2021 г., през които феновете на Stоrytel са отделили 480 000 часа за любимите си аудиокниги.

От старта на услугата в България през 2019 г., каталогът от интригуващи заглавия се обогатява ежеседмично, като към днешна дата част от него са 1850 произведения на български език и над 200 000 на английски език. Любими заглавия на българските слушатели са бестселърите “Шантарам”, “Sapiens. Кратка история на човечеството”, българската класика на Димитър Димов “Тютюн”, както и поредицата за Хари Потър, озвучени съответно от Георги Георгиев – Гого, Момчил Степанов, Симеон Владов и Силвия Петкова. 

С бързи скорости расте и българското семейство от любими разказвачи и автори на Storytel. Шведската стрийминг компания предоставя на своите потребителите ценния достъп до постоянно обновяващо се литературно аудиосъдържание на български език, като залага на любимите гласове на актьори, радио и телевизионни водещи в страната и заглавия на предпочитани български автори. Мисията на Storytel историите да бъдат достъпни до всеки, навсякъде и по всяко време подкрепят имена като Георги Господинов, Виргиния Захариева, Анна Цолова, Ники Кънчев, Георги Тошев, Линда Русева, Яна Кузова, Лидия Михова, Даниел Цочев и много други. До момента платформата работи с над 150 разказвачи. Част от голямото българско семейство на Storytel изпрати и своя персонален поздрав с любими цитати от книги към слушателите по случай втория рожден ден в България. (Видео)

През изминалата година първенството за предпочитан жанр се държи от криминалните истории. Интересно наблюдение е, че в динамиката на 2020 г. голяма част от аудиторията се е насочила към категорията “Самоусъвършенстване”. Други силни категории през 2020 г. са Романи, Класика, Биографии и Детският жанр. Последната категория, става още по-атрактивна с появата на “Хари Потър” и други детски заглавия като “Смърфовете” с гласа на Поли Генова и “Angry Birds”, прочетени от Павел Владимиров. Вдъхновени от интереса на българския слушател към книги за самоусъвършенстване, Storytel подариха на своите слушатели и подкаст на тази тема. “Голям да пораснеш” е първият подкаст на бранда, създаден от писателя и психотерапевт Мадлен Алгафари.

Аудио форматите стават все по-популярни сред глобалната публика. Те ангажират потребителите лесно, поради удобството да бъдат слушани във всеки един момент и навсякъде, и възможността да бъдат съчетани с друга активност от ежедневието, като разходка в парка, готвене или спорт. По случай 2 години Storytel в България, платформата кани бъдещите си потребители да станат част от голямото семейство със специална оферта. Специалното предложение е валидно за периода 24.02 – 28.02. Повече информация може да откриете тук.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо