Connect with us

Музика

NDOE е големият финал на серията “One Shot” на Facing The Sun

Avatar

Публикувано

на

ndoe one shot etalon

NDOE изстрелва поредния One Shot от поредицата клипове на лейбъла Facing The Sun. Парчето се казва „10 от 10“ и затваря по грандиозен начин първия сезон. На фона на силен хип-хоп / денсхол бийт, дело на DJ Diamondz под зоркото око на NDOE и Стефонския от Young Bb young, реденето на рими не спира, докато всичко в кадър се движи наобратно. Този reverse one shot буквално смазва с идея, която ще те накара да го гледаш още и още. За заснемането е разработена концепция, за която не е известно до сега да е използвана в хип-хоп клип в един кадър. Видеото не само е снимано наобратно, но NDOE е научил целия
си текст отзад напред и рапира непрекъснато пред камерата, за да може да се случи голямата магия – рапирането да бъде в синхрон. Над един месец ежедневни репетиции са били нужни на NDOE, за да усъвършенства римуването на обърнати думи върху обърнат ритъм. Режисьор на проекта е Виктор Антонов – Rikk, който освен акробатично появяване в самия клип, го заснема от първия дубъл. И като че ли едно от най-силните послания на Ndoe чрез проекта е, че дори когато върви назад, може да дърпа силно напред. Не само себе си, а и цялата сцена.

Ако се чудиш, как се снима reverse one shot, следи канала на Facing The Sun, където скоро ще можеш да гледаш официалния „making of“.

Dope Reach Squad или DRS е българска хип-хоп група. Те възникват като графити банда в град Добрич през 1998 година. През 2001 г. си сътрудничат с много артисти – Нокаут, 187 Клан, DJ Иво Главата, Scum, Naste, Каскатa, Дани, и Юлияна, и издават албум „Урок #1“. Той е много добре приет от българската хип- хоп сцена. Поради разнообразието на артистите, участващи в създаването му, албумът има песни с ямайски (Рагаскит 1 и 2), хардкор (Нокаутскит), и поп (Юлиянаскит) звук, освен от традиционното хип-хоп звучене на групата.
Постоянните членове са Ndoe и Mytag . През 1994 г. те създават „Амнистия“ и издават два албума под това име. Dope Reach Squad е вторият им съвместен проект. През 2001 г. подписват договор със Sniper Records, един от двата най-големи лейбъла тогава. През 2002 г. към DRS се присъединяват група Нокаут и новият проект е кръстен DRS +.
Линк към снимка с висока резолюция:

Continue Reading
Advertisement