Connect with us

Знаменитости

Nick Hallam от Stereo MC’s: „Очакваме новата ни среща с голямо нетърпение и много положителен заряд.“

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Музикантите от Stereo MC’s ще гостуват в София по повод на Lidl Grill Fest, обединяващ весели грил компании, вкусна храна и добро настоение.  Събитието ще се проведе на 27 август, 16 ч., в Южен парк 2 (градинката зад CCS) в София. Преди Stereo MC’s на сцената ще се качат Ice Cream и Мартен Роберто.

В турнира по спортен грил, който ще се проведе в рамките на Lidl Grill Fest,  участниците ще бъдат оценявани от многоуважаваното жури в състав Иван Манчев, Таньо Шишков, рапърът 100 кила и блогърката Йоана Попова – HealthyInspiration. За доброто настроение на публиката ще се грижат водещите Мария Силвестър и Александър Сано, като на терен ще бъде и световната шампионка по джаги Екатерина Атанасова, която ще дава съвети за успешни тактики в джаги-игрите на гостите. Всеки от присъстващите ще има възможност да се снима на специално изграден грил фото-кът с Грил компанията от рекламния клип на Лидл.

Забавлението ще се пренесе и сред децата с кът за грил, face painting и батути.

В чест на грил компанията, за всички присъстващи на 27-и в „Южен парк 2” от Лидл са предвидили много награди и изненади.

Advertisement

С енергия, финес и много настроение невероятният Nick Hallam от Stereo MC’s разговаря с Вихра Костова за музиката, живота и многобройните изненади, които ни очакват тази събота.

Споделете ни как започна всичко. Кое ви очарова, каква бе причината да започнете да се занимавате с музика?

За първи път попаднах под влиянието на музката благодарение на моя по-голям брат. Той свиреше на китара. От момента, в който се заслушах в неговите изпълнения не съм спирал да искам да се занимавам с музика. Първо, съвсем естествено, започнах и аз да свиря на китара, после станах част от група и така ето ме днес, все още пленен от музиката.

Кой би посочил като човекът, който е оказал най-голямо влияние върху теб в музикално отношение?

Не бих могъл да избера един единствен човек. Считам, че всички заедно Роб, Ник и аз оказваме влияние един на друг през всичките тези години откакто сме заедно и творим.

Коя е любимата ти песен изпята от друг изпълнител или банда?

Advertisement

Твърде много са, невъзможно е да си избера една.

Моментът, в който решите да създавате свои собствени парчета и да оставите настрана ролята на DJи е ключов момент във вашата кариера? Какво ви накара да предприемете тази стъпка?

Всъщност двете неща вървят ръка за ръка. Да бъдем DJ-и е нещото, което ни вдъхнови да започнем да създаваме наши собствени мелодии и текстове.

^BCA3610F2C72B480D02CB4405765D0745333015D998DE3A3AE^pimgpsh_fullsize_distr

снимка: PR

Как протича процесът на създаването на музика когато сте в звукозаписното студио?

Всеки път различно. Нямаме определена формула или план, който да следваме. Понякога слушането на някой вокал може да ни вдъхнови да създадем ново парче, а друг път е текст, който някой от нас е написал. В повечето случаи музиката е тази, която първа изниква като идея, след което започваме да работим и върху осатаналите компоненти на песента.

Имаме усещането, че музиката и текстовете, които създавате, станаха по-лични през годините. Какво ви провокира да предприемете тази стъпка?

Advertisement

На първо място е развитието, което всеки от нас претърпява като личност през годините. От друга страна, е нашият непрекъсната стремеж към откриването на нови идеи, които да ни вдъхновяват в правенето на музика. А понякога е просто чувство, което искаме да изразим и музиката за нас е начина да го направим.

Кое според вас е нещото, което прави от едно парче запомнящ се хит? Къде се крие разликата между хитовите и посредствените песни?

Ех, само да знаехме. Всеки един от компонентите – ритъм, мелодия, текст – има значение при създаването на песен. Ние в групата нямаме конкретна формула, която да използваме. Просто експериментираме, докато създадем песен, която се харесва на всеки един от нас.

stereo-mcs2

снимка: PR

Какво е мнението ви за българските фенове?

Много шумни и много енергични още от първия път, когато бяхме на българска сцена. Очакваме новата ни среща с голямо нетърпение и много положителен заряд. Радваме се, че отново ще имаме възможност да сме с тях.

Може да ви уверим, че и ние се чувстваме по същия начин. Нетърпеливи сме и в този ред на мисли, няма ли да ни споделите поне малко от това, което сте ни подготвили като изненада по време на участието ви на 27 -ми?

Advertisement

Смело мога да заявя, че сме станали още по-добри, още по-вълнуващи, бийтовете ни са много свежи и енергията, която носят е заразяваща.

Как бихте описали стила си само с три думи?

Move your body. (Раздвижи тялото си.)

Continue Reading
Advertisement