Открийте ни и в

Tехнологии

Nokia 2.2 с последните достижения на изкуствения интелект и AndroidTM на достъпна цена

публикувано

на

Nokia 2.2 с последните достижения на изкуствения интелект и AndroidTM на достъпна цена 137

HMD Global, домът на телефоните Nokia, обяви днес старта на новата Nokia 2.2, който осигурява по-добри снимки в условия на ниска осветеност като използва изкуствен интелект. Сега получавате достъп до Google Assistant с натискане на един бутон. Всичко това с наистина удивителна цена.

Nokia 2.2 е първият Nokia смартфон от 2-ра серия, който е част от програмата Android One и предоставя най-новото Android изживяване на съвременен 5.7-инчов екран, с дискретна селфи камера. Смартфонът идва с инсталиран Android 9 Pie. Nokia 2.2 е Android Q ready, което значи, че ще получи две години обновяване на операционната система и три години месечни актуализации на сигурността, осигурявайки достъп до всички най-нови иновации от Android.

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор, HMD Global, каза за медиите:

„Ние вярваме, че най-новите и най-големите нововъведения в индустрията трябва да бъдат достъпни за всички. С Nokia 2.2 ние доставяме върхови технологии с изкуствен интелект до повече хора по света. В това число функции като биометрично отключване с лицево разпознаване, което добавя допълнителна сигурност към вашия телефон, снимки подсилени с изкуствен интелект, Google Lense и Google Assistant с натискане на един бутон. Ние се стремим да променим начина, по който нашите фенове взаимодействат със своя телефон. Nokia 2.2 се присъединява към нашето семейство с Android One и подобно на всички смартфони на Nokia предлага уникално изживяване като остава актуален за по-дълго време. С две години обновяване на операционната система и месечни актуализации на сигурността в продължение на три години. Nokia 2.2 е готов за Android Q, което значи, че ще продължи да се подобрява с времето.

Подобрени фото и видео възможности с изкуствен интелект за кадри при ниска осветеност

Nokia 2.2 използва изкуствен интелект, за да постигне по-добри снимки в условия на ниска осветеност. Заснема няколко изображения едновременно и чрез усъвършенствани алгоритми създава едно изображение с повече светлина, повече детайли и по-малко шум. HDR фотографията улавя ярки цветове с по-голям динамичен обхват във всеки кадър. Направете снимките си открояващи се с Google Photo и функциите захранвани с изкуствен интелект като Color Pop, за да привлечете вниманието към вашия обект, Colourise, което позволява монохромни снимки да се превърнат в пълноцветни, както и Beautify, което подобрява естествените черти на лицето за най-доброто селфи.

В допълнение, феновете получават достъп до най-новите технологични тенденции като отключване с лицево разпознаване и Google Lens. Nokia 2.2 е един от първите телефони в своята категория, който идва с биометрична функция за отключване с лицево разпознаване. То ви дава възможност да отключите телефона си без усилие и за разлика от други телефони на тази цена, усъвършенстваното лицево разпознаване използва алгоритми за машинно учене и разпознава движението на лицето, което прави смартфона наистина защитен. Google Lens ви позволява да търсите това, което виждате, когато пред вас е любим продукт, насочете обектива на камерата, за да знаете как можете да го купите или насочете обектива към обложки на албуми, за да откриете нова музика и стрийминг възможности, чрез музикални услуги, например Spotify.

Nokia 2.2 предлага и най-новите тенденции в дизайна на екрана, включващи дисплей, който покрива целия преден панел със съвременен дискретен селфи ноч, който увеличава повърхността на екрана, като в същото време не увеличава общия размер на смартфона. Дисплеят с височина 5.71 ”HD + предлага голям екран, като в същото време гарантира, че Nokia 2.2 е компактен за използване с една ръка. Дисплеят с яркост от 400nits позволява по-ярко изживяване при гледане на видео. Всичко това благодарение на четириядрения чипсет с процесор MediaTek A22, който е проектиран да осигурява оптимизация на батериите, така че телефонът ви издържа цял ден.

Nokia 2.2 дава възможност на феновете да изразят себе си. Той връща на мода персонализирания стил на смартфона със сменяеми Nokia Xpress-on панели. Панелите, изработени с технология за нано-текстурно покритие, предлагат превъзходен лъскав вид в живи цветове. Панелите Nokia Xpress-on могат лесно да се сменят, само за няколко секунди. Те ще се предлагат в „розов пясък“, „син лед“ и „горски зелен“ цвят.

За пръв път Google Assistant с достъп през отделен бутон

Nokia 2.2 носи най-доброто от Google Assistant в най-ниската ценoва категория. Задавайте въпроси на Google Assistant, получете упътвания, проведете телефонни разговори и ще правите всички неща по-бързо от всякога. Еднао натискане на специалния бутон ви дава незабавен достъп до Google Assistant, ако пък задържите бутона, можете да правите по сложни запитвания и да зададете множество задачи.

Телефоните Nokia стават все по-добри

Nokia 2.2 е първият от 2-ра серия смартфони Nokia, който е част от семейството на Android One. С доказани успехи, то доставя най-новото Android и Google изживяване със смартфоните Nokia. Nokia 2.2 е готов за Android Q.

Android 9 Pie идва предварително инсталиран на Nokia 2.2 и предлага достъп до нови инструменти за digital wellbeing, включително обобщени данни, таймер на приложенята, режим Wind Down и подобрената функция Do Not Disturb. Смартфонът ви помага да следите използването на устройството и да изключвате всички визуални съобщения. Така можете да скъсате с работата, когато вие пожелаете. Други функции като Slices и App Action предвиждат следващото ви движение, осигурявайки интеграция на приложения и преки пътища, които ви помагат да изпълните следващата си задача по-бързо и по-лесно от всякога. Освен това Adaptive Battery ограничава използването на батерията от приложения, които не използвате често.

Nokia 2.2 се присъединява към цялостната гама от смартфони на Nokia в семейството на Android One, което означава, че доставя най-новата версия на Android с всички иновации и софтуер. Смартфоните на Nokia с Android One предлагат огромно пространство за съхранение на данни и дълъг живот на батерията от кутията. Гарантирани са месечни актуализации на сигурността в продължение на три години и две обновявания на операционната система. Подобно на всички смартфони на Nokia, Nokia 2.2 няма допълнителен софтуер, излишни елементи в потребителския интерфейс и скрити процеси, които изяждат живота на батерията или паметта.

Реклама