Открийте ни и в

Tехнологии

Nokia 2.2 с последните достижения на изкуствения интелект и AndroidTM на достъпна цена

MIKA

публикувано

на

HMD Global, домът на телефоните Nokia, обяви днес старта на новата Nokia 2.2, който осигурява по-добри снимки в условия на ниска осветеност като използва изкуствен интелект. Сега получавате достъп до Google Assistant с натискане на един бутон. Всичко това с наистина удивителна цена.

Nokia 2.2 е първият Nokia смартфон от 2-ра серия, който е част от програмата Android One и предоставя най-новото Android изживяване на съвременен 5.7-инчов екран, с дискретна селфи камера. Смартфонът идва с инсталиран Android 9 Pie. Nokia 2.2 е Android Q ready, което значи, че ще получи две години обновяване на операционната система и три години месечни актуализации на сигурността, осигурявайки достъп до всички най-нови иновации от Android.

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор, HMD Global, каза за медиите:

„Ние вярваме, че най-новите и най-големите нововъведения в индустрията трябва да бъдат достъпни за всички. С Nokia 2.2 ние доставяме върхови технологии с изкуствен интелект до повече хора по света. В това число функции като биометрично отключване с лицево разпознаване, което добавя допълнителна сигурност към вашия телефон, снимки подсилени с изкуствен интелект, Google Lense и Google Assistant с натискане на един бутон. Ние се стремим да променим начина, по който нашите фенове взаимодействат със своя телефон. Nokia 2.2 се присъединява към нашето семейство с Android One и подобно на всички смартфони на Nokia предлага уникално изживяване като остава актуален за по-дълго време. С две години обновяване на операционната система и месечни актуализации на сигурността в продължение на три години. Nokia 2.2 е готов за Android Q, което значи, че ще продължи да се подобрява с времето.

Подобрени фото и видео възможности с изкуствен интелект за кадри при ниска осветеност

Nokia 2.2 използва изкуствен интелект, за да постигне по-добри снимки в условия на ниска осветеност. Заснема няколко изображения едновременно и чрез усъвършенствани алгоритми създава едно изображение с повече светлина, повече детайли и по-малко шум. HDR фотографията улавя ярки цветове с по-голям динамичен обхват във всеки кадър. Направете снимките си открояващи се с Google Photo и функциите захранвани с изкуствен интелект като Color Pop, за да привлечете вниманието към вашия обект, Colourise, което позволява монохромни снимки да се превърнат в пълноцветни, както и Beautify, което подобрява естествените черти на лицето за най-доброто селфи.

В допълнение, феновете получават достъп до най-новите технологични тенденции като отключване с лицево разпознаване и Google Lens. Nokia 2.2 е един от първите телефони в своята категория, който идва с биометрична функция за отключване с лицево разпознаване. То ви дава възможност да отключите телефона си без усилие и за разлика от други телефони на тази цена, усъвършенстваното лицево разпознаване използва алгоритми за машинно учене и разпознава движението на лицето, което прави смартфона наистина защитен. Google Lens ви позволява да търсите това, което виждате, когато пред вас е любим продукт, насочете обектива на камерата, за да знаете как можете да го купите или насочете обектива към обложки на албуми, за да откриете нова музика и стрийминг възможности, чрез музикални услуги, например Spotify.

Nokia 2.2 предлага и най-новите тенденции в дизайна на екрана, включващи дисплей, който покрива целия преден панел със съвременен дискретен селфи ноч, който увеличава повърхността на екрана, като в същото време не увеличава общия размер на смартфона. Дисплеят с височина 5.71 ”HD + предлага голям екран, като в същото време гарантира, че Nokia 2.2 е компактен за използване с една ръка. Дисплеят с яркост от 400nits позволява по-ярко изживяване при гледане на видео. Всичко това благодарение на четириядрения чипсет с процесор MediaTek A22, който е проектиран да осигурява оптимизация на батериите, така че телефонът ви издържа цял ден.

Nokia 2.2 дава възможност на феновете да изразят себе си. Той връща на мода персонализирания стил на смартфона със сменяеми Nokia Xpress-on панели. Панелите, изработени с технология за нано-текстурно покритие, предлагат превъзходен лъскав вид в живи цветове. Панелите Nokia Xpress-on могат лесно да се сменят, само за няколко секунди. Те ще се предлагат в „розов пясък“, „син лед“ и „горски зелен“ цвят.

За пръв път Google Assistant с достъп през отделен бутон

Nokia 2.2 носи най-доброто от Google Assistant в най-ниската ценoва категория. Задавайте въпроси на Google Assistant, получете упътвания, проведете телефонни разговори и ще правите всички неща по-бързо от всякога. Еднао натискане на специалния бутон ви дава незабавен достъп до Google Assistant, ако пък задържите бутона, можете да правите по сложни запитвания и да зададете множество задачи.

Телефоните Nokia стават все по-добри

Nokia 2.2 е първият от 2-ра серия смартфони Nokia, който е част от семейството на Android One. С доказани успехи, то доставя най-новото Android и Google изживяване със смартфоните Nokia. Nokia 2.2 е готов за Android Q.

Android 9 Pie идва предварително инсталиран на Nokia 2.2 и предлага достъп до нови инструменти за digital wellbeing, включително обобщени данни, таймер на приложенята, режим Wind Down и подобрената функция Do Not Disturb. Смартфонът ви помага да следите използването на устройството и да изключвате всички визуални съобщения. Така можете да скъсате с работата, когато вие пожелаете. Други функции като Slices и App Action предвиждат следващото ви движение, осигурявайки интеграция на приложения и преки пътища, които ви помагат да изпълните следващата си задача по-бързо и по-лесно от всякога. Освен това Adaptive Battery ограничава използването на батерията от приложения, които не използвате често.

Nokia 2.2 се присъединява към цялостната гама от смартфони на Nokia в семейството на Android One, което означава, че доставя най-новата версия на Android с всички иновации и софтуер. Смартфоните на Nokia с Android One предлагат огромно пространство за съхранение на данни и дълъг живот на батерията от кутията. Гарантирани са месечни актуализации на сигурността в продължение на три години и две обновявания на операционната система. Подобно на всички смартфони на Nokia, Nokia 2.2 няма допълнителен софтуер, излишни елементи в потребителския интерфейс и скрити процеси, които изяждат живота на батерията или паметта.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Общество

Cамо 2 дни до Plovdiv Game Jam 2021! 

MIKA

публикувано

на

от

Както всяка година, млади разработчици на игри ще създадат прототипи на игри по зададена тема в рамките на няколко дни. Панелисти от различни части на криейтив арт и гейм индустрията ще водят интересни дискусии. Гейминг хакатонът е част е от Global Game Jam – тридневно международно събитие, в което участниците, организирани по екипи, трябва да създадат начална работеща версия по определена тема. Поради създалата се извънредна обстановка, Plovdiv Game Jam 2021 ще наруши традицията да бъде тридневно събитие и ще продължи цели пет дни. За разлика от предходните издания, събитието ще протече изцяло онлайн, в Discord, но организаторите са решени да направят преживяването също така увлекателно.

В петък и събота, живото предаване от събитието ще включва дискусии и лекции с участието на професионалисти от Studio Punchev, Snapshot Games Inc., Flat Ponies/VR Unicorns, Prime Holding;, NASTOLA, Vertexbee и GEMJI.

Събитието ще се проведе между 27 и 31 януари, като участниците ще поддържат контакт по Discord, а всеки ще може да гледа безплатно панелистите по социалните мрежи Youtube, Facebook (в страницата на ‘Забелязано в Пловдив’) и Twitch.

Програмата на мини конференцията и събитието може да бъде намерена на https://plovdivgamejam.org/

Всички, които желаят да бъдат участници, могат да запазят своя безплатен билет през платформата на Evedo.

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung представи най-новите си иновации в областта на отоплението и климатизацията

MIKA

публикувано

на

от

снимка:ПР

В рамките на онлайн-събитието „Ден на решенията за климатизация“ (Climate Solutions Day) компанията представи визията си за „Новия свят“

За четвърта поредна година Samsung Electronics Air Conditioning Europe B.V. (SEACE) организира своето ежегодно партньорско събитие „Ден на решенията за климатизация“ (Climate Solutions Day) с централната тема „Готови за „Новия свят“ (Ready for the New World). Виртуалният формат представи на участниците задълбочен практически опит с нови решения и технологии, като същевременно предостави възможности за директен разговор със служителите на Samsung. В събитието участваха презентатори от Samsung, които представиха продуктови иновации, визията на компанията за 2021 година. Специален гост бе Пиерлуиджи Колина – най-известният футболен съдия в света.

Въпреки настоящите условия, при които бе невъзможно провеждането на събитие с физическо присъствие, ние спазихме обещанието си тази година да се срещнем с ценните ни партньори. Виртуалното събитие на Samsung ни предложи възможността да покажем на тях и на други професионалисти в бранша последните иновации, като например DVM S2 и WindFree™ Pure 1.0.“, казва Вим Вангенберге, президент на Samsung Electronics Air Conditioning Europe. „Въпреки че животът се промени драстично през 2020 година, ние от Samsung оставаме силно фокусирани върху нововъведенията и подобряването на климатичния комфорт в помещенията, като същевременно разширяваме границите на технологиите, иновациите и дизайна. Заедно с нашите партньори ние ще формираме бъдещето и ще се възползваме от възможностите, които предстоят, независимо дали това става чрез онлайн или офлайн сътрудничество.

Напред към 2021 и какво да очакваме

Събитията през изминалата година принудиха Samsung да намери нови начини да общува със своите партньори, като същевременно укрепи взаимоотношенията с тях. Персоналният подход при осъществяване на дейността в онлайн среда доведе до нови начини за съвместна работа. Samsung показа гъвкавост при оказването на съдействие, независимо дали чрез финансова подкрепа, продажби или помощ при разрешаване на технически проблеми.

Samsung винаги води класациите по отношение на ориентираните към клиентите решения и  подразделението за отопление и климатизация не е изключение. По време на събитието компанията обяви пускането на пазара на две от последните си иновации: енергийно ефективната гама VRF системи DVM S2 за индустриални цели и WindFree™ Pure 1.0 за домашна употреба, които подобряват качеството на въздуха на закрито.

Шестото поколение DVM: DVM S2

Новата гама DVM S2 – шестото поколение Digital Variable Multi системи и следващото поколение на DVM S платформата на компанията – предлага водеща в отрасъла сезонна енергийна ефективност, възможности за контрол с AI иновации за оптимизиране на климатизацията в разнообразни помещения с цел увеличаване на ефективността без компромиси с комфорта, както и подобрени възможности за монтаж и обслужване. Всичко това в едно по-тихо тяло, постигнато чрез прилагане на нова технология за изключително намаляване на шума. DVM S2 подчертава приноса на Samsung към мисията на ЕС за въглеродно неутрална икономика до 2050 г., както е заявена в Зеления пакт на ЕС1, чрез непрекъснато предлагане на енергийно ефективни решения. Новата гама ще се предлага в Европа от април 2021 г. Наличността може да се различава според пазара.

Пускане на пазара на WindFree Pure 1.0

Новият климатик за високостенен монтаж WindFree™ Pure 1.0 е последната иновация в домашните приложения на Samsung за подобрено качество на въздуха в помещенията у дома. Той е оборудван с филтър PM1.0 за пречистване на въздуха, уникалната технология WindFree™ Cooling, функцията Freeze Wash и функции за интелигентен контрол, за да предлага оптимален климатичен комфорт, както и по-чист въздух в жилищните сгради. Високостенният модел е оборудван с електростатичен филтър PM1.0, който работи като пречиствател за въздух и може да филтрира прахови частици до 0,3 μm (микрона) и да стерилизира определени видове бактерии2 чрез електростатичен заряд. Освен това, качеството на въздуха в помещенията може да бъде следено непрекъснато чрез приложението SmartThings3. Дори когато уредът е изключен, сензорът за прах може да регистрира текущото качество на въздуха в помещението. Когато замърсяването на въздуха достигне нивото „лошо“ или „много лошо“, се изпраща известие. Чрез приложението SmartThings потребителят може да реагира на информацията, като включи дистанционно режима на пречистване.

Визията на Samsung за „Новия свят“

По време на събитието Samsung демонстрира своята визия за „Новия свят“ и се фокусира върху теми като качество на въздуха на закрито, устойчиво развитие, свързаност и възможности за растеж на жилищния пазар.

Тъй като европейците сега прекарват около 90% от времето си на закрито4, качеството на въздуха в помещенията стана още по-важно за отрасъла през 2021 година, като Световната здравна организация подчертава важността му, а темата става обект на все повече научни изследвания. Samsung демонстрира своите нови панели за пречистване на въздуха с филтър PM1.0 и начина, по който работят.

Заедно с проект Etopia, Samsung показа как функционират техните решения ClimateHub TDM Plus. Тъй като Европейският зелен пакт цели да реформира съществуващата европейска енергийна система, за да я направи ефективна и интегрирана, при прехода от традиционно отопление към по-устойчиви решения за отопление в цяла Европа бързо се появяват нови алтернативи, като например термопомпите въздух-вода. Тези иновативни решения, заедно с прилагането на усъвършенствани цифрови технологии за осъществяване на интелигентна свързаност, са най-ефективните стъпки по пътя към подобряване на удобството и същевременно пестене на енергия – както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Събитието бе домакин и на различни задълбочени презентации, насочени към консултанти в областта на отоплението и климатизацията, които представиха повече информация за новата гама Samsung VRF системи DVM S2, термопомпените системи въздух-вода с възможност за свързване на тела на директно изпраение към тях – EHS TDM Plus, и обновения софтуер за проектиране DVM Pro 2.0.

Откакто представи своя първи климатик през 1974 г., Samsung Electronics зададе ново определение за климатичния комфорт на закрито в името на утрешния ден. За всяко едно пространство, в което хората създават запомнящи се преживявания заедно, независимо дали в обществени или жилищни сгради. В Samsung надхвърляме очакванията чрез фокусиране върху разширяването на границите на технологиите, нововъведенията и дизайна.

През 2005 г. Samsung Electronics навлезе на европейския пазар за климатични системи за индустриални цели. През 2017 г., благодарение на бързия растеж и в подкрепа на дългосрочния си ангажимент към европейския пазар, Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) откри свое представителство в Амстердам, Холандия. Тази европейска централа има за цел да хармонизира дейностите в повече от 30 европейски държави. SEACE предлага непрекъснато техническо обучение по климатични и интелигентни решения за сгради; следпродажбена и техническа поддръжка за своите индустриални партньори; подкрепена от репутацията на Samsung за качество и водещи иновации, включително решения за цифрова връзка. SEACE се стреми да отговори на нуждите на европейските пазари, както за индустриални цели, така и за домашна употреба, с решения за охлаждане, отопление, гореща вода за битови нужди, охлаждане и интелигентни сградни решения.

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Lifestyleпреди 4 седмици

Коледна изненада от Coca-Cola свърза хора от цяла България 23 години по-късно

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Lifestyleпреди 3 седмици

Дани Владимирова започва да води уикенд емисиите по Bulgaria ON AIR

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Обществопреди 5 дни

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо