Открийте ни и в

Gaming

NVIDIA и Square Enix представят FINAL FANTASY XV

MIKA

публикувано

на

NVIDIA и Square Enix представят FINAL FANTASY XV 31

NVIDIA и Square Enix днес обявиха, че представят FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION за PC с най-съвременните графики, технологии за симулация на физическо движение, както и техническа поддръжка на инструментите за заснемане и споделяне на NVIDIA.

Серията FINAL FANTASY е един от най-продаваните франчайзи за видеоигри на всички времена с над 135 милиона продадени бройки в цял свят. Серията е известна с това, че притежава едни от най-високите стойности на производство във видеоигрите.

Square Enix ще използва своето ново поколение Luminous Engine заедно с NVIDIA® GameWorks™ и други усъвършенствани технологии, за да направят FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION окончателен вариант на играта с вградена поддръжка за 4K и 8K резолюции, като и HDR10. В допълнение FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION ще включва всички безплатни актуализации и платено съдържание за изтегляне, налично за конзолната версия.

NVIDIA и Square Enix представят FINAL FANTASY XV 32

FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION ще поддържа GeForce® Experience™ инструменти за за заснемане и споделяне. NVIDIA Ansel™ е in-game инструмент за заснемане на изображения, който позволява на геймърите да заснемат кадри от всяка позиция, както и да нанасят корекции по-късно с филтри, да заснемат HDR изображения във формати с висока прецизност и да споделят екранни снимки в 360 градуса чрез смартфони, компютри или VR слушалки. NVIDIA ShadowPlay™ Highlights автоматично улавя най-големите постижения на геймърите във видео и екранна снимка и позволява безпроблемно споделяне чрез Facebook, YouTube или Imgur.

“С помощта на NVIDIA създаваме зашеметяващо визуално изживяване във FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION, което е достойно за този любим франчайз “, казва Хаджиме Табата, директор на FINAL FANTASY XV в Square Enix. “NVIDIA избутва темпото на иновациите в нашата индустрия и това е от полза както за геймърите, така и за разработчиците.”

NVIDIA създава и предоставя на разработчиците на игри голямо количество техники за рендиране и симулация, както и специални ефекти чрез платформата NVIDIA GameWorks. Досега NVIDIA пусна над 2 милиона кода, а технологиите GameWorks съществуват в над 1,000 игри.

“Нашата мисия е да помогнем на разработчиците на игри да предоставят смайващи гейминг изживявания, най-съвременните технологии в областта на графиката и физиката “, каза Рев Лебаредиан, вицепрезидент на GameWorks в NVIDIA. “Правим това, като се фокусираме върху производствените процеси и осигуряваме необходимата инженерна експертиза, за да направим практична работата на разработчиците.”

FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION ще включва следните GameWorks технологии за физична и графична симулация в реално време:

● NVIDIA Flow – създава динамична среда, горими течности, огън и дим.
● NVIDIA HairWorks – създава реалистична коса и козина за герои, животни и чудовища, които обитават играта.
● NVIDIA ShadowWorks –позволява на героите да хвърлят реални сенки
● NVIDIA Turf Effects – създава движеща се от вятъра трева и растителност в околната среда на играта.
● NVIDIA VXAO – добавя дълбочина и реализъм в основата на физическите принципи на сенките и светлината.

FINAL FANTASY XV е екшън ролева игра с привлекателен набор от герои, спиращи дъха визуализации и битки в реално време. Невероятен FINAL FANTASY опит за фенове и новозарибилите се ентусиасти по серията.

Осъществяване на най- добрата версия на FINAL FANTASY XV  NVIDIA работи с Square Enix, за да предостави на PC геймърите предимствата на NVIDIA технологиите и да увеличи максимално предимствата и производителността на NVIDIA GeForce GTX 10-series GPUs във FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITIONS.

Създаването на графични технологии с хардуер NVIDIA hardware гарантира, че те ще работят чудесно с графичните процесори GeForce. За да постигне това, NVIDIA осигурява Square Enix с инженерингов експертен опит, графичен и физически симулационен мидълуер, инструменти за разработчици и изходен код.

NVIDIA също работи с Square Enix за фина настройка на производителността и стабилността, както и за добавяне на поддръжка за функциите и технологиите, предлагани само и единствено за геймърската платформа GeForce GTX, като например Game Ready Drivers, NVIDIA G-SYNC™ monitor technology, оптимизирани настройки и GeForce Experience.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Tехнологии

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май

MIKA

публикувано

на

от

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май 33

В навечерието на първото за годината издание на онлайн фестивала Българския Гейминг Маратон, който ще се проведе на 4 май, организаторите – TDB Play, обръщат поглед към световната стрийминг сцена, фокусирана върху видео игри.

По време на виртуална пресконференция, излъчена във Facebook канала на TDB Play във Facebook, Мартин Кадинов, съосновател и управляващ партньор на TDB Play, посочи, че през последните две години има трикратен ръст на гледаемостта на гейминг стрийминг съдържание в интернет и наблегна на факта, че най-популярната категория видеа в YouTube са именно видеоигрите.

“Геймингът присъства във всички възрастови категории на обществото и във всяко следващо поколение нараства процентът хора, които имат афинитет към този поп културен феномен. Само за 2020 г. приходите, генерирани от индустрията на видеоигрите, са близо 180 милиарда щ.д., което е три пъти повече от приходите, генерирани от Холивуд. А по време на пандемията геймингът се превърна в още по-важно средство за забавление и комуникация, като затвърди ролята си на инструмент за личностно развитие и придобиване на различни компетенции.” – коментира Мартин Кадинов – “С Българския Гейминг Маратон искаме да покажем различни аспекти на гейминга и каним всички, независимо дали играят видео игри или са скептици по темата, да се потопят в необятния свят на видео игрите.”

В рамките на пресконференцията стана ясно, че за България до момента не са провеждани официални проучвания, но тенденцията е за покачване на интереса към иновативните медийни формати.

Тази година програмата на Маратона, изцяло онлайн фестивал с фокус гейминг съдържание на живо, ще предостави над 200 часа уникално гейминг съдържание. В програмата влизат над 40 участници, сред които както утвърдени, така и стартиращи стриймъри и създатели на съдържание. Всички те имат общо над 3 500 000 последователи само в YouTube, над 890 000 във Facebook, над 850 000 в Instagram и над 1 500 000 в TikTok. Сред тях се открояват имената на Aethelthryth, Китодар Тодоров, Gothika_47, Gabinka, Dido_D, Pavel Kolev & Icaka и др., като пълният списък на участниците и програма можете да видите на gamingmarathon.bg.

В рамките на пресконференцията бяха представени и четирите турнира – част от акцентите на Гейминг Маратона, от своите организатори, чиито финали ще се състоят на 4 май. За три от турнирите – по GTA 5, StarCraft II и iRacing, регистрацията все още е отворена. Квалификациите на турнира по Brawl Stars вече преминаха и за тях са се записали 121 отбора с общо над 400 участника в тях, сподели Димо от Dimo Academy, съорганизатор на турнира.

Беше обявен и началният час на старта на т.нар. “лов на великденски яйца*” – игра с награди, чиито правила ще бъдат обявени на 30 април на сайта на Маратона.

Днес беше повдигната завесата и над предстоящото основно събитие в програмата на Маратона, което ще изправи в челен сблъсък на сили и познания 16 от участниците в онлайн фестивала. В тривия куиз шоу, вдъхновено от креативния подход на Mr. Beast и гейминг куизовете на ForPlay.bg, ще бъдат проверени знанията на стриймърите с въпроси в 5 категории. Куизът ще се състои на 4 май в 20:00 и ще може да бъде гледан на живо във Facebook канала на TDB Play. Победителят ще си тръгне с награда акробатичен тандемен полет с Веселин Овчаров – един от най-опитните акро-парапланеристи в България, както и с персонализирано бюро с повдигащ механизъм от HealthyDesk.

Продължете понататък

Tехнологии

Подготви се за дълги часове игрови екшън на Българския Гейминг Маратон

MIKA

публикувано

на

от

Подготви се за дълги часове игрови екшън на Българския Гейминг Маратон 34

Турнири по Brawl Stars, iRacing, Starcraft II и GTA 5 са малка част от предизвикателствата, които очакват публиката в рамките на онлайн фестивала за видеоигри, който ще се проведе на 4 май

И второто издание на Българския Гейминг Маратон – най-мащабният онлайн фестивал за видеоигри, който ще се проведе на 4 май (вторник), ще зарадва феновете със солидна доза състезателни предизвикателства. Серия от гейм турнири, включително по основополагащата игра в света на електронните спортове – StarCraft II, Brawl Stars – една от най-популярните игри сред подрастващото поколение, и турнир по виртуални мото-спортове с водещи рали пилоти, очакват феновете във второто издание на Маратона. За първи път през 2021-ва ще се проведе и турнир по GTA 5 на паркур трасета, организиран със съдействието на Philips OneBlade, в койcто ще премерят сили посланиците на бранда Dido_D и Mr_Jackp0t. Турнирите във фестивалната програма са отворени за участие, а желаещите да се запишат ще могат да открият повече информация как да го направят през следващите дни на http://gamingmarathon.bg/. Организатор на Българския Гейминг Маратон е TDB Play – компания с фокус във видеоигрите, електронните спортове и дигиталното съдържание, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

Второто издание на Маратонът ще събере повече от 40 водещи български стриймъри, ютюбъри, създатели на съдържание, изгряващи звезди и личности от културния живот у нас, като голяма част от тях са обещали по 12-часови стриймове. Феновете могат да очакват над 200 часа онлайн съдържание с някои от любимите си игри, между които Grand Theft Auto 5, Fortnite, Minecraft, FIFA 2021, Brawl Stars и класики като StarCraft II, CS:GO, DOTA 2, Warcraft и World of Warcraft.

Независимо че кулминацията на Маратона е на 4-ти май, дните преди фестивала ще бъдат изпълнени с различни онлайн активности и гейминг предизвикателства, които самите стриймъри ще обявяват в своите канали. Организаторите от TDB Play са подготвили и специални изненади под формата на „великденски яйца*“, които ще бъдат скрити в стриймовете на различни създатели на съдържание по време на Маратона и могат да им донесат интересни награди.

Детайли ще бъдат обявени в следващите дни, следете сайта http://gamingmarathon.bg/

Пресинформация, снимки на участващите стриймъри, визуални материали и лога можете да намерите на адрес: http://gamingmarathon.bg/assets

*“Терминът „великденско яйце“ се е превърнал във фраза, използвана за описване на умишлено скрита улика или шега във филм или видеоигра“

Източник: “Ловът на великденското яйце”, Google Arts and Culture

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 35
Музикапреди 6 часа

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 36
Полезнопреди 8 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 37
Tехнологиипреди 8 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 38
Културапреди 9 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 39
Музикапреди 9 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 40
Lifestyleпреди 9 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 41
Lifestyleпреди 9 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 42
Lifestyleпреди 9 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 43
Lifestyleпреди 9 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 44
Културапреди 9 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо