Connect with us

Музика

Oркестър „Карандила“ с безплатен концерт в Борисовата градина

Avatar

Публикувано

на

Karandila Poster

Царете на Балканите, сливенските легенди, които свързаха циганските сватбени ритми с  музика от целия свят – оркестър „Карандила“  ще направят безплатен концерт на 18 август от 18.00 часа в Маймунарника!

Повече от 20 години съставът развива и разпространява уникалния си стил, смесващ традиционната „сватбарска“ музика с разнообразни етно, уърлд и джаз елементи. Творчеството на „Карандила“ цели да преосмисли ромската музикална традиция в съвременен контекст и да запознае идващите поколения с нея. Инструментите, на които свирят са както традиционните кларинет, тромпет, туба, саксофон и барабани, така и по-необичайните за духов оркестър бас-китара и акордеон. В последните години музикантите включиха в състава си и колоритната певица Анита Кристи.

Възходът на „Карандила” започва през 1999 година, с работата по проекта „Циганско лято“ на режисьора Милан Огнянов и триумфа на берлинския фестивал Jazz Across the Border в колаборация с Иво Папазов. По-късно музикантите участват в съвместни проекти с Милчо Левиев и Горан Брегович, както и в множество престижни фестивали в Запада Европа и на Балканите.

Концертът

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Karandila2[/media-credit]

на „Карандила“ в клуб Маймунарника ще подгрее Unkle Billy с енергичен DJ сет.

Advertisement

Събитието, което ще разкипи кръвта и ще разтанцува Борисовата градина е с вход свободен!

Маймунарника във Facebook: 

https://www.facebook.com/maimunarnika/?fref=ts

Медийни партньори на Маймунарника са Радио Z-Rock, Offnews.bg, Djambore.com, Metalhangar18.com, Meloman.bg, WeRock.bg, Vibes.bg, Metalhall.net, Stand.bg, Rocklivebg.com, Rockthenight.eu

Advertisement
Continue Reading
Advertisement