Connect with us

Tехнологии

ON! Gaming зоната на ON! Fest среща всичко и всички в гейминга в България

Avatar

Публикувано

на

ON GAMINGII

снимка: PR

GplayBG е българският отбор, който вчера спечели Wildcard и се изстреля на финалите на ESL Southeast Europe Championship! Финалите на петия сезон на мега турнира ще се проведат за първи път в България по време на ON! Fest на 24 и 25-ти юни в Интер Експо Център, като част от най-мащабната досега ON! Gaming зона. Отборът победител стана известен след ожесточена битка по време на финала на League of Legends Champions Bulgaria вчера, 9-ти април, в кино Арена Запад. 

Престижният турнир ESL Southeast Europe Championship, част от лигата на ESL ще доведе у нас най-добрите отбори на Балканите по LoL и CS:GO, които ще се борят за награден фонд от 10 000 евро.

Predstaviane ON Fest 26.03 Gabriel Dobrev Martin Kadinov Martin Halachev pic by Phelia Barouh Large

снимка: PR

Всичко за гейминга на едно място! – водени от тази мотивация организаторите на фестивала за градска култура ON! Fest създават най-голямата зона на фестивала – ON! Gaming. По-богата и представителна от всяко подобно събитие в България до момента, тя ще се разпростре на над 4500 кв.м. и ще събере в себе си всяко късче, което оформя съвременния гейминг. Световният esport гигант ESL ще присъства на над 2000 кв.м., където освен финалите на Southeast Europe Championship по League of Legends и CS:GO, ще се проведат и любителски турнири по FIFA 17HearthstoneDota 2, LoLCS:GO и много други. Освен това, всеки желаещ ще има възможност да опита много различни игри на място, както и да се сдобие с оригинален мърчъндайз.

Advertisement

ON! Fest не пропуска и богатия свят на настолните игри. Зона за свободна игра, турнири, работилници, срещи и дискусии с разработчици и художници на настолни игри, демота на най-нови предложения от България, както и игри с отстъпки очакват любителите на board games в дните между 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център София.

Leage of Legends Championship Bulgaria 09.04 Large

снимка: PR

Геймингът освен забавление е и мултимилиарден бизнес. Ето защо ON! Gaming посреща за четвърти път и единственото професионално събитие за гейминг индустрията в България – Game Development Summit – GDS. Гост лектори от различни държави ще споделят опит в създаването, маркетирането и дистрибуцията на игри на световно ниво. Ще обменят опит с българските си колеги и ще споделят визията си за бъдещето на гейминга. Като естествено продължение на специализираната конференция е и зоната Games Made in Bulgaria. Първото по рода си събитие, което ще събере на едно място всичко за gaming-a в България – разработчици, дизайнери, таланти. Над 40 български студиа за компютърни игри ще получат възможността за представяне и среща с бъдещи фенове, ентусиасти, клиенти, кадри и инвеститори.

Continue Reading
Advertisement