Открийте ни и в

Интервю

Oratnitza и Merudia: „Младият музикант има шанс в България“

Avatar

публикувано

на

Oratnitza и Merudia: "Младият музикант има шанс в България" 141

Време е за един много шумен рожден ден, защото групите „Оратница“ и „Мерудия“ навършват заедно пълнолетие (10+8) и ще го отпразнуват с общ концерт в клуб *MIXTAPE 5* на 4 ноември от 21:00 ч. Освен това страхотно събитие, двете банди са част и от Fusion Tour 2017 заедно с “Kottarashky & The Rain Dogs” и “BALKAN kHANs” feat. SkilleR.

Въпреки, че натоварената си програма,  Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“), Ася Пинчева (вокал в „Мерудия“ и „Оратница“) и Дияна Василева (вокал в „Оратница) ни отговориха на няколко бързи въпроса.

Предстои ви съвместно завземане на сцената на *MIXTAPE 5* . Какво сте ни приготвили по повод общото пълнолетие?

Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“): Освен традиционното, също и няколко парчета заедно с двете групи, както и представленията на Cirque de la LyuLin и The Groovin’ Pipers.

Ася Пинчева(вокал в „Мерудия“ и „Оратница“): За 4.11. сме подготвили много и различи изненади за нашата публика. Убедена съм, че всички, които заповядат да празнуват с нас, ще се уверят лично!

В момента сте и заедно на турне. Разкажете ни интересна случка от „Fusion Tour 2017“

Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“): В Казанлък се появи една българо-германска двойка, които твърдяха, че живеят в Германия и са пристигнали специално за концерта ни. Други твърдяха, че са пътували 90 км., за да дойдат. Имахме близка среща с луд и агресивен човек, поръчвахме неща, които не фигурират в менюто (с успех), Християн леко си счупи главата в един полилей в Търново…

Ася Пинчева(вокал в „Мерудия“ и „Оратница“): Концертът ни с Мерудия в родния ми град Казанлък беше голяма изненада за мен! Хората толкова много ни харесаха, че след като изсвирихме всичките си парчета, повторихме песен от сета („Сто двайс‘ три Иракли“). Лично на мен това ми се случва за пръв път и бях много щастлива.

Ако музиката отразява живота, какъв ще бъде живота на бъдещето?

Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“): Като музиката на настоящето, вероятно.

Има ли шанс младият музикант в България?

Ася (вокал в „Мерудия“ и „Оратница“): Мисля, че всеки музикант има шанс, но в България, нещата винаги стават по трудния начин. Според мен талантът и добре свършената работа понякога не са толкова важни, колкото късметът и това да си на правилното място в точния момент.

Дияна Василева (вокал в „Оратница): Категорично младият музикант има шанс в България. Въпрос на гледна точка е как усеща и пречупва през себе си музиката, която представя на хората.

Коя е вашата собствена любима песен? Защо?

Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“): Ако става дума за парче на Мерудия, на първо четене се сещам за „Дим“. Затруднявам се да обясня защо харесвам дадена песен. Просто я харесвам.

Ася Пинчева(вокал в „Мерудия“ и „Оратница“):Не бих казала, че имам само една любима песен. Те са много и винаги зависят от настроението ми!

Кои качества са ви помагали най-много през годините? А кои са ви спирали?

Дияна Василева (вокал в „Оратница): Едно от най-важните качества е това човек да докосва хората с музиката си, да бъде индивидуален. Когато човек прави музика от сърце никое качество не може да го спре.J

Кои са най-ценните съвети, които сте получавали някога? А кои са най-ценните съвети, които сте давали?

Ася Пинчева(вокал в „Мерудия“ и „Оратница“): Най-ценният съвет, който съм получавала някога е от моите родители. Независимо колко сцени покоря по света и колко известна стана някой ден, никога да не забравям откъде съм тръгнала и важните за мен хора. J Смело мога да кажа, че най-ценният съвет, който съм давала е: „Никога да нямаш очаквания!“ Лично на мен този съвет ми е помогнал в много ситуации.

Дияна Василева (вокал в „Оратница): Всички съвети, които сме получавали са ценни и градивни. Най-важен съвет – сценично поведение. Не обичам да давам съвети.

Ако пътуването във времето беше възможно, къде бихте отишли? Защо?

Ася Пинчева(вокал в „Мерудия“ и „Оратница“):Човек не трябва да съжалява за нищо в живота си, но ако пътуването във времето беше възможно, бих искала да преживея някои неща по различен начин и да променя грешно взети решения.

Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“):Сигурно в някой момент, в който съм допуснал грешка, за да я поправя.

Ако можеше да сте супер герои, кои бихте били и каква суперсила бихте притежавали?

Веселин Йовчев (вокал и китара в „Мерудия“):Супер силата да съм себе си. Супер мен.

Разделяйки се с талантливите музиканти, бързаме да ви напомним, че Happy BassDay предстои. Датата е 04.11, а билети можете да намерите в мрежата на Ticketlogic, Магазин “На Тъмно”, Книжарници “Booktrading”, “Fastpay”, “Office 1 Superstore”.

Реклама